Αποτελέσματα 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής

18/12/2016

Ενημερώθηκε: 19/12/2016, 07:29

Άκουσε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε   το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη (ΝΟΗΣΙΣ και Αίθουσα Τέχνης Δήμου Νεάπολης – Συκεών).

Πλήθος μαθητριών/των (60 ομάδες από όλη την Ελλάδα και τέσσερις Ευρωπαϊκές χώρες), μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, Σχολικοί Σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, γονείς και εθελοντές, συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία και στη δημιουργία ενός κλίματος δημιουργικότητας, άμιλλας και χαράς, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Σημαντική, για την φετινή επιτυχία της διοργάνωσης, υπήρξε η συμβολή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας κυρίου Παναγιώτη Ανανιάδη, ο οποίος στο χαιρετισμό του στο θαυμάσιο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ, αναφέρθηκε στην σημασία της ρομποτικής ως γνωστικού τομέα για τους μαθητές/ριες και τη σημασία της στο πλαίσιο της εκπαίδευσης. Επίσης, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κύριος Σίμος Δανιηλίδης, θερμός υποστηρικτής του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους της διοργάνωσης και τόνισε τη σημασία της ρομποτικής στην παιδεία.

Η Διευθύντρια του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κυρία Ελένη Μούζουρα, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν και συμμετέχουν στη διοργάνωση του ΜΦΡ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη στήριξη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών. Αφού ευχαρίστησε χορηγούς, εθελοντές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς (ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό κυρία Αικατερίνη Χατζηφωτεινού και τον εκπαιδευτικό κύριο Κωνσταντίνο Ηλιάδη), τους γονείς και κυρίως τους μαθητές/ριες κήρυξε την έναρξη του αγωνιστικού μέρους.

Οι ομάδες των μαθητών/ριών που συμμετείχαν έδωσαν μαθήματα ομαδοσυνεργατικής δουλειάς, επινοητικότητας, δημιουργικότητας και ενθουσίασαν το κοινό με τις επιδόσεις τους, χρησιμοποιώντας κάθε είδους ρομποτικό εξοπλισμό, μέσα σε ένα κλίμα διάχυτης χαράς.

Επίσης, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου όσοι επισκέφθηκαν το εκθεσιακό μέρος θαύμασαν τις ρομποτικές κατασκευές μαθητών/ριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, που εντυπωσίασαν με την επινοητικότητα, την καινοτομία και την κοινωνική τους ευαισθησία.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος Παιδείας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φίλων του ΝΟΗΣΙΣ κ. Αντώνης Τρίμης εκπροσωπώντας το Ιδρυμα ΝΟΗΣΙΣ, εκπρόσωποι της δράσης Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Σύμπραξης Α.Π.Θ.–Α.Τ.Ε.Ι.Θ-ΤΙΤΑΝ, διευθύντριες/τές σχολείων, Σχολικοί Σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, η ομάδα μαθητών – εκπαιδευτικών του Webradio του 1ου ΓΕΛ Νέας Μηχανιώνας που τυγχάνει να είναι και μέλος του European-School-Radio, τέλος εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και πλήθος κόσμου.

1.    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – Σάββατο 10/12/2016

Στο Αγωνιστικό Μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, συμμετείχαν 43 ομάδες (17 ομάδες Δημοτικού, 17 Γυμνασίου και 9 Λυκείου). Ο ρομποτικός εξοπλισμός που χρησιμοποίησαν οι ομάδες ήταν κυρίως Lego Mindstorms EV3 και Arduino.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    109 Power Robots,     109ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:     Little Robots (Blue),    3ο Πειραματικό Δ.Σ. Ευόσμου
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    RoboGenius,                 2o Δ.Σ. Γαλήνης Ωραιοκάστρου

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:  Λέοντες Σερρών, 3ο Δ.Σ. Σερρών
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΥΠΝΗΣ ΛΥΣΗΣ:             Evobots, 3ο Πειραματικό Δ.Σ. Ευόσμου

ΕΠΑΙΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ δόθηκαν στις ομάδες:
RoboTeam,                 Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
ArduBrains,             5o Δημ. Σχ. Περαίας
ArduMasters,        5o Δημ. Σχ. Περαίας
Little Robots (Orange),    3ο Πειραματικό Δ.Σ. Ευόσμου
School4robots,        4o Δημ. Σχ. Θέρμης
R-Academy 3,        Ακαδημία Ρομποτικής Παν. Μακεδονίας    
PSA,                Αρσάκειο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
Roby,                1o Δ.Σ. Ευκαρπίας

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    Robo-Universe,    Πειραματικό Γυμν. ΠΑΜΑΚ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    R-Academy 2,    Ακαδημία Ρομποτικής Παν. Μακεδονίας
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:     Masters of Robots, 1o Γυμν. Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς»

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ArduFreaks, 2o Γυμνάσιο Περαίας
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΥΠΝΗΣ ΛΥΣΗΣ:             Gipsy Robot Kings, 3o Γυμνάσιο Μενεμένης με Λ.Τ.

ΕΠΑΙΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ δόθηκαν στις ομάδες:
YOLO Robots,         1o Γυμν. Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς»
19Robogators Junior,    19o Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
RoboRappers,          Πειραματικό Γυμν. ΠΑΜΑΚ
R-Academy 1,        Ακαδημία Ρομποτικής Παν. Μακεδονίας
Robotransformers,     1o Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου
Ψαχνά,            Γυμνάσιο Ψαχνών Εύβοιας
Masterbot,            2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης
Hellenic College Team 1, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
Nerd Society,        Πειραματικό Γυμν. ΠΑΜΑΚ
Robo Builders,         1o Γυμν. Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς»
RoboMakers,         1o Γυμνάσιο Σερρών

ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    ACE,     Anatolia College & Καλλιτεχνικό Γυμν. με Λ.T.
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:    Robot MTM,    ΓΕΛ Χαλάστρας
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ:     UOM Robots,    Ακαδημία Ρομποτικής Παν. Μακεδονίας

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ: ATOMS, ΕΠΑΛ Αξιούπολης

ΕΠΑΙΝΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ δόθηκαν στις ομάδες:
Οι μωβ μονόκεροι,     1ο Πειραματικό Λύκειο «Μανώλης Ανδρόνικος»
Α1πληροφορικής,     1ο ΓΕΛ Σερρών

2.    ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ – Κυριακή 11/12/2016
Στο Εκθεσιακό Μέρος του 3ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής, συμμετείχαν 11 ομάδες (2 ομάδες Δημοτικού, 6 Γυμνασίου και 3 Λυκείου). Ο ρομποτικός εξοπλισμός που χρησιμοποίησαν οι ομάδες ήταν Lego Mindstorms EV3, Arduino, Lego Mindstorms NXT και Lego WeDo.
Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν τα ακόλουθα:

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ:    «Στοιβάκτης Ντόμινο»,  Δημ. Σχ. Λαγυνών
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Μαυροδόντης Χαράλαμπος

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ:    «Smart Check-in: Ρομποτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για πιο ασφαλείς πτήσεις»,  Πειραματικό Γυμνάσιο Παν. Μακεδονίας
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Χατζηφωτεινού Αικατερίνη

ΛΥΚΕΙΟΥ:    «Straycling»,  2o ΓΕΛ Θερμαϊκού
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Νότιος Νεκτάριος

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΙΔΕΑΣ: «Ρομπότ ταχυδρόμος», 1ο Γυμνάσιο Καβάλας
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Ξυλούδης Ηλίας

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: «Ρομποτικός Βραχίονας», Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τίκβα Χριστίνα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑΣ:    «CNC  (Computer  Numerical  Control)», 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης. Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τριανταφύλλου Αικατερίνη

ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:    Το βραβείο αυτό μοιράστηκαν οι εκθέσεις:
«Ο Seymour ζωγραφίζει...»,  ΕΠΑΛ Αξιούπολης Κιλκίς, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Παπαδοπούλου Ευγενία
και
«Αποστολή στον Άρη», 2ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τοπουζίδου Ζωή

ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: «Κυκλοφορώ οικολογικά», 7ο Δημοτικό & 4ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Αθανασοπούλου Χριστίνα

Φέτος, για πρώτη φορά στο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής καθιερώθηκε ένα καινούργιο βραβείο: το Βραβείο Εκπαιδευτικού, για τους εκπαιδευτικούς που επί σειρά ετών παρουσιάζουν αξιόλογο έργο με τις ομάδες τους τόσο στο Αγωνιστικό όσο και στο Εκθεσιακό μέρος του Μαθητικού Φεστιβάλ Ρομποτικής.
Το Βραβείο Εκπαιδευτικού για το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής απονεμήθηκε στον εκπαιδευτικό Παύλο Τουκίλογλου από το 5o Δημ. Σχ. Περαίας.

Θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, στο Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, στους δημοσιογράφους των Μ.Μ.Ε. που πρόβαλαν αυτή τη δράση και σε όλους όσους στηρίζουν το ΜΦΡ, ένα θεσμό με μοναδική προσδοκία την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά που αγαπούν την ρομποτική να δημιουργήσουν, να αλληλοεπιδράσουν, να συνεργαστούν, να αποκτήσουν γνώσεις, να αναπτύξουν δεξιότητες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές και τους χορηγούς, που μας επιτρέπουν να υλοποιούμε μια δαπανηρή διοργάνωση και να την προσφέρουμε εντελώς δωρεάν στους μαθητές /ριες.
Θερμές ευχαριστίες  στην διεύθυνση, εκπαιδευτικούς και μαθητές του 1ου ΓΕΛ Νέας Μηχανιώνας για την διάθεση υλικού εξοπλισμού αλλά και για τη ραδιοφωνική κάλυψη της διοργάνωσης.
Θερμές ευχαριστίες στους αφανείς σκαπανείς της διοργάνωσης, τους εκπαιδευτικούς, που είτε συνοδεύουν τους μαθητές τους, είτε συμμετέχουν στην οργανωτική, επιστημονική και κριτική επιτροπή.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες/τές που έλαβαν μέρος στο 3ο ΜΦΡ, καθώς όλες και όλοι, ασχέτως διάκρισης, κέρδισαν ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δημιουργικότητα, συνεργασία, ομαδική δουλειά, επινοητικότητα, αλληλεπίδραση, άμιλλα και χαρά, μέσα από τη ρομποτική.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ