Placeholder

Είστε εδώ

ΚΟΛΕΓΙΑ

Ρύθμιση για την αναγνώριση των πτυχίων των Κολλεγίων

Θα συμπεριληφθεί στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 21/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νομοθετική ρύθμιση για την άμεση  επαγγελματική αναγνώριση,των πτυχίων των αποφοίτων των Κολλεγίων και ξένων Πανεπιστημίων από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), ετοίμασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Η ρύθμιση που θα συμπεριληφθεί στο   Σχέδιο Νόμου  “Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ”, θα ορίζει τη μονιμότητα των μελών του ΣΑΕΠ, προκειμένου να μην μπει τέλος στο φαινόμενο να “μπλοκάρει” η λειτουργία του με κάθε μετονομασία υπουργείου.

Η ρύθμιση , σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αφορά  αλλαγές στις διαδικασίες επαγγελματικής αναγνώρισης των πτυχίων.

Στο μεταξύ  μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί η λύσει σχετικά με τα εμπόδια που έχουν προκύψει με την αναγνώριση  των πτυχίων των αμερικάνικων Κολλεγίων

Το  υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση με υπουργική απόφαση.

 

Σχόλια (23)

 
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ ΡΟΖΑΛΙΑ
21 Δεκ 2016 23:49

Εκκρεμει υπουργικη αποφαση απο το 2014 ωστε να αναγνωριστουν τα πτυχια που δινουν τα ΕΠΑΛ και να μπορεσουν τα παιδια να βγαλουν αδεια εξασκησεως επαγγελματος και να αποκτησουν επαγγελματικα δικαιωματα....ακομη περιμενω απαντηση απο το Υπ. Παιδειας ...καντε μια ερευνα γιαυτο....ελεος με αυτη τη γραφειοκρατια ._

 
Aλέξανδρος
26 Δεκ 2016 02:12

Δηλαδή συνεχίζεται το "εμπάργκο" του υπουργείου στα Αμερικανικά κολλέγια..άντε να δώ πότε καί αν θα βγεί η απόφαση! Εν τέλει δε γλυτώνουν τις αγωγές.

 
Christina Nika
26 Δεκ 2016 19:58

Το υπουργείο παιδείας δια στόματος κου Φίλη είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν αναγνωριστεί απο το ΣΑΕΠ όλα τα πτυχία που είχαν κατατεθεί μέχρι 31/12/15.Ακόμη και μετά την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου είπαν ότι συνεχίζεται η αναγνώριση και τέλος Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμα. Λοιπόν τέλειωσε ο χρόνος.Ισχύει; Είναι έτοιμα;Ελεος πια!

 
chris
27 Δεκ 2016 09:47

Απο 01/01/2017 ξεκινάω αγωγή.
Θα ενημερώσω το τι και πως αναλυτικά.
Βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια.

 
Αρισταρχος
27 Δεκ 2016 11:59

Το παιδείας εξακολουθεί να θεωρεί πολίτες β' κατηγορίες τους αποφοίτους των Αμερικάνικων Κολεγίων λες και είμαστε καμιά κάστα υπανθρώπων...

Τα δικαστήρια θα αναλάβουν να επιδικάσουν εντόκως και με υπερημερία τις ζημιές από την απίθανη και κατάφορη τούτη διάκριση, που υφιστάμεθα εδώ και 2 χρόνια έναντι των υπολοίπων αποφοίτων των κολεγίων, που λειτουργούν στη χώρα.

Αστικά και Ποινικά και με ονοματεπώνυμο

 
Nikolas
29 Δεκ 2016 10:36

Ναι και εγω ειμαι μεσα να παμε δικαστικα

 
Chris
01 Ιαν 2017 14:58

Χρονια πολλα σε ολους.
Δεν βλεπω κατι να εχει γινει.
Οποτε απο Δευτερα θα σας πω

 
Cdim
02 Ιαν 2017 20:05

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!Εγώ τα κατάφερα πήρα τη πιστοποίηση από το ΣΑΕΠ 3 χρόνια μετά για το μεταπτυχιακό μου αλλά στην εργασία μου δεν το αναγνωρίζουν μισθολογικά καθώς αφορά επαγγελματική ισοδυναμία και όχι ακαδημαϊκή!!! Καμία ουσία....Ξανά εγκλωβισμένος...

 
Chris
03 Ιαν 2017 09:42

@Cdim αυτό που λες δεν ισχύει. Επαγγελματική ισοδυναμία θέλεις και οχι ακαδημαϊκή.

Για όλους τους άλλους:
Βρήτε αντίγραφο της αίτησης που έχετε κάνει. (Εάν δεν την έχετε όπως εγώ πηγαίνετε από το ΣΑΕΠ και ζητήστε αντίγραφο της αίτησης και ενυπόγραφη δήλωση που να αναφέρει οτι έχουν παραλάβει την αίτησή σας και πότε.)

Μόλις έχω νεότερα θα σας πω

 
maria
03 Ιαν 2017 10:06

Καλή χρονιά σε όλους τους συμπάσχοντες.
Θα ήθελα ο Cdim να μας δώσει λίγα στοιχεία για την εργασία του (περιγραφικά αν το επιθυμεί) για να δούμε σε τι ελπίζουμε.

 
Αρισταρχος
03 Ιαν 2017 10:36

Απορώ πραγματικά τι διάλογο ρύθμιση θέλουν τα Αμερικάνικα.. Αφού υπάρχει νομοθεσία σε ισχύ και απλά δεν την έχει εφαρμόσει κανένας (για τα πρώτα πτυχία) εδώ και 2 χρόνια..

Τώρα θυμήθηκαν ότι κάτι τάχα μου υπάρχει με τα προπτυχιακά των Αμερικάνικων και μόνο?

Τι είδους μακιαβελική μεθόδευση και διάκριση είναι αυτή??

Δεν υπάρχει περιθώριο υπομονής άλλο, έχει εξαντληθεί κάθε ικμάδα ανοχής..

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!

 
Cdim
03 Ιαν 2017 10:57

@Chris Πίστεψε με ισχύει.... Η ΟΤΟΕ αναγνωριζει μόνο την ακαδημαϊκή ισοδυναμία και όχι την επαγγελματική... Το επίδομα σπουδών δίνεται στους υπαλλήλους που κατέχουν πτυχίο ή τίτλο ισότιμων αναγνωρισμένων αλλοδαπών πανεπιστημίων με ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΉ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ και όχι επαγγελματική από το ΣΑΕΠ...Αλλιώς όλοι οι υπάλληλοι των τραπεζών που θα λάβουν πιστοποίηση από το ΣΑΕΠ θα λάβουν κ το επίδομα(έτσι πίστευα κ γω !!)....Αν δεν υπάρξει νέος νόμος δε βλέπουμε φως...Αν ξέρεις κάτι άλλο διαφώτισε με!!!

 
Αρίσταρχος
03 Ιαν 2017 11:16

@Cdim

Δεν είναι έτσι.. Ο νόμος είναι σαφής.. Η ακαδημαϊκή αναγνώριση είναι κριτήριο ισοδυναμίας όταν πρόκειται για επαγγέλματα με υψηλές ακαδημαϊκές απαιτήσεις όπως καθηγητές ΑΕΙ..

Για όλα τα υπόλοιπα επαγγέλματα, ισχύει η αρμοδιότητα του ΣΑΕΠ. Το συγκεκριμένο έχει ήδη εφαρμοστεί σε πολλές περιπτώσεις και στο Δημόσιο Τομέα, όπου κάτοχοι επαγγελματικών ισοδυναμιών από το ΣΑΕΠ έχουν (εδώ και χρόνια) πετύχει μετάταξη από ΔΕ σε ΠΕ (υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις).

Επίσης, το ΝΣΚ έχει ήδη γνωματεύσει πολλάκις για το θέμα (και έχει γίνει αποδεκτό από τα αρμόδια Υπουργεία) ότι είτε έχεις επαγγελματική ισοδυναμία από το ΣΑΕΠ είτε ακαδημαϊκή από το ΔΟΑΤΑΠ οφείλει η υπηρεσία να σε κρίνει ισότιμα.

Η ΟΤΟΕ, η οποιοσδήποτε άλλος συνδικαλιστικός φορέας σε Δημόσιο ή "ημι-δημόσιο" τομέα (ΔΕΚΟ κλπ) έχει το δικαίωμα της γνώμης αλλά οφείλει να είναι και σύννομη.

 
Stavroula
03 Ιαν 2017 16:27

Μήπως μπορεί κάπως το Site να μας βοηθήσει ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας??? η ακόμα καλύτερα να ανοίξει κάποιος από εμάς μια ομάδα στο google και να την κοινοποιήσει ώστε να κάνουμε join και να μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι. Εγώ έχω πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ και αφού δεν έγινε τίποτα με το MSc από κολέγιο έκανα 2ο μεταπτυχιακό σε ελληνικό ΑΕΙ (ο κούκος αηδόνι). Εννοείται πως στο δημόσιο (και αλλού) το 2ο MSc είναι για το καλάθι των αχρήστων. Ωστόσο, για την τιμή των όπλων (αλλά και για τα 10000 λίρες που κόστισε το πρώτο) πρέπει να γίνει κάτι!!!!! Έλεος!!!!!!!!!! πια, μας τρέλαναν στο δούλεμα. Θέλω να συμπληρώσω πως αν δεν έταζαν από το υπουργείο παιδείας ότι η αναγνώριση είναι προ των πυλών δεν θα έτρεχα να μαζέψω τα χαρτιά που ήταν μέχρι και στο πανεπιστήμιο έξω στα αζήτητα (το πρόγραμμα σπουδών έχει αλλάξει 20 φορές από τότε που τελείωσα) ούτε θα πλήρωνα μεταφράσεις...

 
Aλέξανδρος
03 Ιαν 2017 18:11

@Cdim
O Αρίσταρχος έχει δίκαιο. Δεν μπορούν να μη σου το αναγνωρίσουν. Η ΟΤΟΕ κάνει του κεφαλιού της, θέλουν κυνήγι δικαστικό. Ψάξε το καί θα δείς, ρώτα καί δικηγόρο, αρκετές αυθαιρεσίες έχουμε δεχθεί!

 
Chris
04 Ιαν 2017 11:03

@ Stavroula , Nikolas και όπιος άλλος θέλει
Έχω ξεκινήσει διαδικασία με δικηγόρο, (που έχει σχέση με το θέμα)
όπως έγραψα και πιο πάνω
"Βρήτε αντίγραφο της αίτησης που έχετε κάνει. (Εάν δεν την έχετε πηγαίνετε από το ΣΑΕΠ και ζητήστε αντίγραφο της αίτησης και ενυπόγραφη δήλωση που να αναφέρει οτι έχουν παραλάβει την αίτησή σας και πότε.)"
Εγώ θα τα πάρω σήμερα και θα τα πάω στον δικηγόρο.
Ότι νέο έχω θα σας ενημερώνω

 
Den
09 Ιαν 2017 14:57

Καλησπερα σε ολους. Ειχε καποιος κανενα νεο σχετικα με την αναγνωριση απο αυτους που ειχαν καταθεσει το πτυχιο τους; Βαση προηγουμενου αρθρου μεχρι τελος του 2016 θα ειχαν κινηθει οι διαδικασιες

 
dimitris
09 Ιαν 2017 21:09

εγω φιλε den που ειχα καταθεσει τα χαρτια και για πτυχιο και μεταπτυχιακο αρχες του 2015 πριν κανενα μηνα που πηρα μου ειπαν οτι μεσα στον δεκεμβριο θα εξεταστει ο φακελος μου και θα ειναι βασει ημερομηνιας απο τους πρωτους. τωρα θα ξαναπαρω ...γιατι ακομα περιμενω...

 
Den
11 Ιαν 2017 16:26

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Δημήτρη. Αν είναι εύκολο όταν πάρεις απάντηση θα μπορούσες να με ενημερώσεις και εμένα γιατί σκέφτομαι και εγώ να υποβάλλω το πτυχίο μου αλλά δεν είμαι σίγουρος με όσα γίνονται.

 
dimitris
12 Ιαν 2017 00:50

ναι εννοειται μπορω να σε ειδοποιησω Den. αν θελεις δωσε και ενα μαιλ σου για να επικοινωνησουμε και πιο αμεσα. Παρολα αυτα ασχετα με το τι γινεται πρεπει να το υποβαλεις χωρις καθυστερηση. Δεν χρειαζεται ννα περιμενεις κατι.

 
themis
12 Ιαν 2017 02:21

Καλησπέρα
Υπάρχει κάποιος μηχανικός που να έχει καταθέσει χαρτιά για να αναγνώριση ή που να έχει πάρει την αναγνώριση?

 
madcookies
20 Μαρ 2017 19:34

Αγαπητοί έχω καταθέσει την αίτηση μου τον Ιούλιο του 2014 , έχει περάσει από το συμβούλιο των εγκρίσεων τον Ιανούαριο του 2017 και ακόμη περιμένω να την καθαρογράψουν και να την ανακοινώσουν . Έλεος !!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ