ΒΟΥΛΗ

Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των Πανεπιστημίων

Δημοσίευση: 23/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την ανάγκη να δοθεί άμεση σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τις δαπάνες λειτουργίας, σίτισης και φοιτητικής μέριμνας και την αποφυγή της διακοπής λειτουργίας των Πανεπιστημίων επισημαίνει ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας στη Βουλή.

Ο υπογράφων Βουλευτής αναφέρεται στην Έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων που με ομόφωνο ψήφισμά της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η κρατική ενίσχυση των Πανεπιστημίων συνεχίζει να μειώνεται δραματικά και για το έτος 2017 και ρωτά τον υπουργό Παιδείας:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να συνδράμει τα Πανεπιστήμιά μας στην αύξηση των κονδυλίων των δαπανών λειτουργίας και φοιτητικής μέριμνας, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία λειτουργίας τους που αναγγέλλουν ομοφώνως οι Πρυτάνεις;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Με ομόφωνο ψήφισμά της η Έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου της πλήρους αδυναμίας λειτουργίας των Πανεπιστημίων λόγω των συνεχών μειώσεων της χρηματοδότησής τους. Είχα επισημάνει τη ζοφερή αυτή προοπτική ήδη από 11-11-2016 με Ερώτησή μου, στην οποία όμως το Υπουργείο απάντησε με αοριστίες στις 2-12-2016. Δυστυχώς η κρατική ενίσχυση των Πανεπιστημίων συνεχίζει να μειώνεται και για το έτος 2017 και τούτο παρότι αυξήθηκε ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας.

Οι Πρυτάνεις αναφέρουν ειδικότερα ότι χωρίς άμεση σημαντική αύξηση των κονδυλίων για τις δαπάνες λειτουργίας, σίτισης και γενικότερα φοιτητικής μέριμνας, τα Πανεπιστήμια δεν θα είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να κατανοήσει το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμιά μας.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο για να συνδράμει τα Πανεπιστήμιά μας στην αύξηση των κονδυλίων των δαπανών λειτουργίας και φοιτητικής μέριμνας, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία λειτουργίας τους που αναγγέλλουν ομοφώνως οι Πρυτάνεις;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.