ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ενημέρωση υπαλλήλων ΥΠ.Π.Ε.Θ περί μετατάξεων

Έγγραφο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου
Δημοσίευση: 28/12/2016
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σχόλια (8)

 
@Ελένη
31 Δεκ 2016 10:29

Για τις αποσπάσεις του ΥΠΠΕΘ ισχύει ο νέος νόμος, ο οποίος εντάσσει τις αποσπάσεις αυτές στην έκταση εφαρμογής του (άρθρο 19, παρ.2). Επομένως δεν είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία αυτή δεν αφορά εκπαιδευτικούς. Μάλλον το αντίθετο. Βέβαια το ερώτημα είναι, αν οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι σε φορείς κάνουν αίτηση για μετάταξη εκεί, σε τι είδους θέσεις θα μεταταγούν.

Επιπλέον, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι μετατάξεις της μεταβατικής περιόδου μπορούν εύκολα και γρήγορα να γίνουν, καθώς η διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπ. Διοικ. Μετ. αναφέρει ρητά ότι για να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση 'οργανισμού' (δηλ. κάτι σαν οργανόγραμμα θέσεων) από την υπηρεσία υποδοχής.

 
@Ανώνυμος
31 Δεκ 2016 10:11

Ο νέος νόμος, το λέει ξεκάθαρα, αφορά διοικητικούς υπαλλήλους καθώς και όσους (π.χ. εκπαιδευτικούς) θέλουν να μεταταγούν ως διοικητικοί υπάλληλοι. Κατά συνέπεια δεν έχει σχέση με όσους έχουν κάνει αίτηση μετάταξης ως εργαστ. διδ. προσωπικό.
Το επιστημονικό προσωπικό που αναφέρει το άρθρο 3 αφορά στις ανεξάρτητες αρχές (που είναι συγκεκριμένες, π.χ. ΑΣΕΠ, και δεν περιλαμβάνουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ). Και ναι, όπως το καταλαβαίνω, αν κάνεις τώρα αίτηση μετάταξης με βάση τη μεταβατική διάταξη του νέου νόμου, είναι πιθανό να βρεθείς διοικητικός.
Κανονικά βέβαια το υπουργείο θα πρέπει να ενημερώσει επίσημα και με σαφηνεία για το περιεχόμενο του νέου νόμου.

 
Ελένη
31 Δεκ 2016 00:01

Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλει διευκρινήσεις ο κ. υπουργός. Όποιος διαβάσει το νόμο κ την εγκύκλιο καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμενη διαδικασία δεν αφορά εκπ/κους αποσπασμενους σε φορείς γιατί για την διαδικασία των ολων των αποσπάσεων του ΥΠΠΕΘ ισχυουν οι παλαιότερες ειδικες διαταξεις κ όχι ο νεος νομος. Μάλλον ψάχνουν τρόπο να μεταταγούν όσοι έχουν παρει αποσπαση σε φορεα... Τι κ αν υπαρχουν εκπαιδευτικοι που χρονια κανουμε αιτηση για μεταταξη αλλα δεν ειχαμε την ... τυχη να αποσπασθουμε σε φορεα...

 
Aνωνυμος
30 Δεκ 2016 19:57

Τα είπατε ολόσωστα!

 
ΥΠΕΔΙΠ
30 Δεκ 2016 01:42

Μετά σου λένε να μην είσαι καχύποπτος:
Α) Γίνεται ένας μαύρος χαμός το καλοκαίρι πως βγήκε νόμος (παρ 7 αρθ 33/ 4386)) για μετάταξη ενός συγκεκριμένου ατόμου. Γράφει ο νόμος για διαδικασίες αμελλητί, γίνεται χαλασμός από ΔΕΠ πως θα γεμίσουν τα πανεπιστήμια με (άσχετους) καθηγητές Β/μιας και δεν θα έρθουν λαμπροί επιστήμονες από το εξωτερικό μπλα μπλα μπλα.
Β) Το συγκεκριμένο άτομο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.
Γ) Νόμος που θα επέτρεπε στα ΕΔΙΠ να γίνουν ΔΕΠ αποσύρεται.
Δ) Θέσεις ΔΕΠ προκηρύσσονται μετά από δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια.
Ε) Το αμελλητί του νόμου γίνεται σπεύδε βραδέως, λάθος λίστες μετακινούνται στα τμήματα.
Στ) περίεργες συμπτώσεις βγαίνουν για μετατάξεις για τους ήδη αποσπασμένους με περιθώριο 1 μηνός.
Ζ) Ακούγονται διάφορες φήμες.
Μετά σου λένε να μην είσαι καχύποπτος ...

 
ameletita
29 Δεκ 2016 19:50

Παιδιά μην το ψάχνετε το πράγμα, γιατί όπως δείχνει το αμελλητί της εγκυκλίου έγινε ameletita...

 
Ανώνυμος
29 Δεκ 2016 15:03

Μπορεί παρακαλώ πολύ κάποιος να μας ενημερώσει εάν ο Νόμος 4440 αφορά και τους υποψηφίους για θέσεις ΕΔΙΠ εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει αιτήσεις μετάταξης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με τον Ν. 4386 ; Ο κ. Υπουργός στο έγγραφό του δεν δίνει καμία διευκρίνηση παρά αναφέρει το αυτονόητο της ημερομηνίας λήξης της αίτησης για τον Ν. 4440 που είναι η 2-01-2017. Στο Υπουργείο οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν τίποτα. Ο σχετικός νόμος (Ν. 4440) στο άρθρο 1 γράφει: "Αντικείμενο του παρόντος Κεφαλαίου είναι η καθιέρωση Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) για τους πολιτικούς διοικητικούς υπαλλήλους...". Όμως, σε άλλα σημεία του νόμου αναφέρεται η λέξη ειδικό επιστημονικό προσωπικό (άρθρο 3). Τι θέλει να πει ο ποιητής ; Πως θα κάνουμε αίτηση εάν πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους και μετά να βρεθούμε από την διδασκαλία και έρευνα που είναι το αντικείμενο των ΕΔΙΠ του Ν. 4386 σε γραφείο διοικητικού βάζοντας σφραγίδες που μπορεί να αφορά τον Ν. 4440 ; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Πρέπει να βγεί ΤΩΡΑ ΣΗΜΕΡΑ διευκρινιστική εγκύκλιος για τον Ν. 4440 !

 
Aνωνυμος
29 Δεκ 2016 12:57

κ. Υπουργέ τις μετατάξεις καθηγητών Δευτεροβάθμιας σε θέσεις ΕΔΙΠ
(που οι διαδικασίες θα προχωρούσαν αμελλητί) τις ξεχάσατε?....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ