ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΝΔ: Εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους

Υπ. Παιδείας: Η ΝΔ να απολογηθεί για τις απολύσεις 2.122 εκπαιδευτικών και 1500 σχολικών φυλάκων
Δημοσίευση: 09/01/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για εκπαιδευτικούς  “φαντάσματα” που εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με κοινή δήλωση της τομεάρχου παιδείας Νίκη Κ. Κεραμέως και των αναπληρωτών   Γιάννη  Ανδριανό ,   Μαρία Αντωνίου  και κ Χρήστο  Κέλλα.

Οι τομεάρχες παιδείας της ΝΔ    επισημαίνουν  γι αυτό το ζήτημα  πως  “άγνωστο παραμένει αν η πολιτική   ηγεσία του υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας”.

Ειδικότερα οι τομεάρχες παιδείας της ΝΔ, κ ατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τις εξαγγελθείσες προσλήψεις σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό , ενώ σε κοινή δήλωση τονίζουν τα εξής:

«Οι χρόνιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστούν τις προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζωτικής σημασίας για την ίδια τη λειτουργία των σχολείων της χώρας.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση επιδεικνύει χαρακτηριστική προχειρότητα και στον τομέα αυτό. Εξαγγέλλει προσλήψεις χωρίς να παρουσιάζει τις παραμέτρους του σχεδιασμού.

Δεν ακούσαμε λέξη για το πλήθος των λειτουργικών και των οργανικών κενών προς κάλυψη.

Δεν ακούσαμε λέξη ως προς τις προτεραιότητες που θα δοθούν, ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Δεν ακούσαμε λέξη για τους πόρους από τους οποίους θα καλυφθούν οι προσλήψεις.

Περαιτέρω, άγνωστο παραμένει αν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει λάβει υπόψη την νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Η πάγια τακτική της Κυβέρνησης να δρα χωρίς στόχευση και χωρίς πρότερη διερεύνηση αναγκών σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς γύρω από τον κυβερνητικό προγραμματισμό και στον τομέα της Παιδείας».

Υπ. Παιδείας: Η ΝΔ να απολογηθεί για  τις  απολύσεις     2.122 εκπαιδευτικών και 1500 σχολικών  φυλάκων

Απαντώντας το υπουργείο Παιδείας στην κοινή δήλωση των τομεαρχών της ΝΔ τονίζει:

Α. Λίγες μέρες μετά την κυβερνητική ανακοίνωση για διορισμούς εκπαιδευτικών εντός του 2017, μετά 7 χρόνια αδιοριστίας, η ΝΔ αντιδρά με πανικό όπως αποδεικνύει η κατάθεση ερώτησης σύσσωμου του Τομέα Παιδείας, που κατηγορεί τη σημερινή Κυβέρνηση γιατί δεν έκανε διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών. Αυτό μόνο θυμηδία προκαλεί.

Β. Προηγουμένως οφείλουν έστω και με καθυστέρηση να απολογηθούν, γιατί επί δικής τους διακυβέρνησης αποφάσισαν να απολύσουν 2.122 εκπαιδευτικούς και 1500 σχολικούς φύλακες.

 

Ετικέτες: 
Νέα Δημοκρατία

Σχόλια (22)

 
Π.Β
22 Ιαν 2017 23:53

Φαίνεται, ξεκάθαρα νομίζω, για άλλη μια φορά το μένος της "μεταλλαγμένης" Ν.Δ. κατά των εκπαιδευτικών.Κάποτε την ψηφίζαμε...Τώρα όμως με τέτοιες προθέσεις και διαθέσεις, ούτε σκέψη!Να δω απο που θαβρούν στήριξη.Μα φυσικά απο την "ακμάζουσα" αστική τάξη την οποία διέλυσαν!!!

 
ΗΡΑ
10 Ιαν 2017 19:59

Συνοψίζοντας θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Κεραμέως και τους αναπληρωτές του τομέα Παιδείας της Ν. Δημοκρατίας, γιατί σε αντίθεση με όσα διακηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης ότι " ... η Ν. Δημοκρατία άλλαξε", στην πράξη επιβεβαιώνεται η λαϊκή παροιμία :" Ο λύκος κι αν εγέρασε, μόνο το μαλλί αλλάζει, μυαλό δεν αλλάζει." ...

 
Χουλιάρα Θεοδώρα
10 Ιαν 2017 18:58

ΠΟΣΟΙ και ΠΟΙΟΙ, κ. Κεραμέως; Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί ΚΥΡΙΩΣ για την προσωπική και εργασιακή τιμή της συντριπτικότατης πλειονότητας των εκπαιδευτικών που παρόλο την οικονομική λαίλαπα που έχουν δεχτεί δεν έχουν στο ελάχιστο κάνει έκπτωση στο λειτούργημα που έχουν αναλάβει. Κι αν υπάρχουν κάποιοι να αποκαλύψετε επίσης ΠΟΙΟΣ τους καλύπτει και από πού ορμώμενος. Τα πυροτεχνήματα κάθε τύπου είναι εντυπωσιακά, αλλά συγχρόνως και πρόξενοι ατυχημάτων. Αλλά αυτό αφορά εσάς...

 
Jim
10 Ιαν 2017 17:09

Μείωση δαπανών του κράτους....περιορισμός του Δημοσίου....ορθολογική κατανομή προσωπικού.....ευελιξία στην κατανομή προσωπικού..........εξοικονόμηση πόρων........ Α! Επιτέλους μου λύθηκε η απορία.

 
Ηλίας
10 Ιαν 2017 15:31

@kostas

kosta η "καταγγελία" της ΝΔ κατά κύριο λόγο βαρύνει τον κλάδο των εκπ/κών. Γίνεται ανώνυμα και γενικά δίνοντας μία εικόνα στην κοινωνία πως οι εκπαιδευτικοί ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δευτερευόντως πως η ηγεσία του Υπουργείου δεν κάνει κάτι (ή και προστατεύει).

Ασχέτως με το τι λέει η εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου, η ΝΔ ως παράταξη έχει στοχοποιήσει πολλές φορές τον κλάδο τα τελευταία χρόνια (διαθεσιμότητες του Μητσοτάκη/Αρβανιτόπουλου, επιστράτευση Αρβανιτόπουλου, λόγος του Μητσοτάκη περί "άχρηστων" που έβγαλε σε διαθεσιμότητα και τώρα τα "φαντάσματα"). Η τελευταία δήλωση δεν μπορεί να θεωρηθεί απλά "ατυχής" και να μη συνδεθεί με τη "μείωση του κόστους του δημοσίου" και το "κυνήγι μαγισσών" που αντί για τα πραγματικά λαμόγια στοχεύει όλους τους υπόλοιπους.

 
Νίκος
10 Ιαν 2017 14:51

Ποιος; Η ΝΔ που διόριζε 20 γυμναστές στη Δ Λέσβου (Αϊ Στράτης), χώρια οι δυσπρόσιτοι, και μετά τους έδινε απόσπαση σε γραφεία ... για τις ανάγκες της υπηρεσίας! Ή που έδωσε μετάταξη από Α/θμια σε Β/θμια σε γυμναστή και τον τοποθέτησε με οργανική και πάλι στον Αϊ Στράτη!

 
Παύλος
10 Ιαν 2017 14:42

Επειδή σε αυτή την χώρα λέει ο καθένας ότι του κατέβει, Αυτοί που τα λένε αυτά να τα αποδείξουν με ονόματα Σχολείων και Εκπαιδευτικών.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επέμβει η Δικαιοσύνη.

Φθάνει πια !

 
dim
10 Ιαν 2017 11:39

Έτσι για να μας θυμίζουν τις ενδόμυχες σκέψεις τους για τους εκπαιδευτικούς!!
Να μας θυμίζουν τι αλλά και πώς σκέφτονται για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς, την αξιόλόγηση και τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό τους!! Υπάρχουν ακόμη εκπαιδευτικοί που μπορούν να τους εμπιστευτούν; Πραγματικά κρίμα!!! Γιατί όπως έλεγε ο Καβάφης στο εκπληκτικό του ποίημα "Περιμένοντας τους βαρβάρους":
"Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις."

 
Θανασης
10 Ιαν 2017 07:20

Κοινοί συκοφάντες, με τις γενικεύσεις και τα περί μεγάλων ψεμάτων που γίνονται εύκολα πιστευτά, που όλοι γνωρίζουμε που εδράζονται και που οδηγούν, δομικά στοιχεία του πολιτικού τους DNA.

 
kostas
09 Ιαν 2017 23:50

Συμφωνώ με τα γραφόμενα όλων.Και το υπουργείο όμως να ζητήσει συγνώμη για τον αντισυνταγματικό νόμο Μπαλτά-Κουράκη και το νόμο Φίλη που δίχασαν και ακόμα διχάζουν τους εκπαιδευτικούς.Να ζητήσει συγνώμη για κομματικές τοποθετήσεις διευθυντών εκπαίδευσης(βλεπ.σχετ.ετικέτα εσος)που με τη συνέντευξη ανέτρεψαν ψηφοφορίες.Να ζητήσει συγνώμη από τον κ.Μαυρίδη που το Διοικητικό Εφετείο τον δικαίωσε στο θάμα των μορίων που του στέρησε παράνομα ο νόμος Φίλη.Ο Υπουργός ενώ υπέγραψε πριν λίγες μέρες τον ανακοινοποιημένο πίνακα που τον αφορούσε δεν έκανε ούτε την παραμικρή δήλωση ότι ο νόμος Φίλη στη συγκεκριμένη μη μοριοδότηση,αφού υπάρχει δικαστική απόφαση,θα αλλάξει.Όταν θέλεις τη συγνώμη των άλλων να δίνεις πρώτος το παράδειγμα αλλώς είσαι ίδιος.

 
Ηλίας
09 Ιαν 2017 21:59

Αν ήταν να κυνηγήσουν φαντάσματα θα είχαν και τους απλούς εκπαιδευτικούς με το μέρος τους.

Δυστυχώς όμως αποφάσισαν να ξηλώσουν εκατοντάδες εκπ/κούς που ήταν στις θέσεις τους και δίδασκαν κανονικά στην τεχνική εκπαίδευση χωρίς να τους απασχολήσει ότι αυτοί ήταν εκπαιδευτικοί με πλήρες ωράριο (και υπερωρίες σε ορισμένες περιπτώσεις) και μάλιστα δίδασκαν σε σχολεία που χρειάζονται ενίσχυση και όχι εξόντωση.

Άσε ρε Ν.Δ! Χορτάσαμε κουτόχορτο τόσα χρόνια! Τουλάχιστον το δικό σας πασσάρετέ το αλλού...

 
EL MECHANICO
09 Ιαν 2017 20:10

Στο myschool φαίνονται ακριβώς οι ώρες διδασκαλίας του κάθε καθηγητή. Τι εννοούν αυτοί οι άσχετοι με το αντικείμενο άνθρωποι μιλώντας για καθηγητές-φαντάσματα δεν μπορώ να φανταστώ. Λάσπη για τους εκπαιδευτικούς πάλι, το μόνιμο και μοναδικό τους στόχο.

Μία πιθανότητα υπάρχει να κυβερνήσουν αυτοί. Να σταματήσουν να μιλάνε για να ξεχαστεί πόσο επικίνδυνοι είναι. Και το γράφει αυτό ένας παλιός ,πολύ παλιός ψηφοφόρος τους.

 
Αλεκος Παναγιωτου
09 Ιαν 2017 19:18

Εγω θα το παω ενα βημα πιο περα. 1)Οι εκπαιδευτικοι να μετατραπουν σε ορισμενου χρονου και να πληρωνονται για τους μηνες που δουλευουν οπως οι αναπληρωτες 2)Οι δικαστικοι που εχουν διακοπες από 1η Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου να δουλευουν αν θελουν να πληρωθουν. Απο τους εκπαιδευτικους θα εξοικονομησει πολλα εκατομμυρια ενω απο την εργασια του καλοκαιριου των δικαστων θα επιταχυνθει η απονομη δικαιοσυνης. Οποιος καταλαβε καταλαβε. Ποιος μου το ειπε? Ενα πουλακι κ γελουσε...

 
ΗΡΑ
09 Ιαν 2017 18:47

Μπα, και πώς προέκυψαν αυτές "οι χρόνιες ελλείψεις"; Δεν γνωρίζουν τίποτε για "το φόνικό" εκεί στη Ν. Δημοκρατία; Όταν όλοι σας , πλην ΚΚΕ, υπογράφατε τα μνημόνια δεν γνωρίζατε τις συνέπειες; Είναι δυνατό να λειτουργήσουν απρόσκοπτα τα σχολεία με εκπαιδευτικούς γυρολόγους, που τρέχουν απ' το ένα σχολείο στο άλλο σαν παλαβοί; Τους μετατρέψατε σε "φαντάσματα" και τους καταγγέλετε από πάνω. Φυσικά, όπως το 'χετε συνήθειο, γενικώς και αορίστως... Αρκετά όμως με τις πολιτικάντικες πρακτικές!

 
Κώστας
09 Ιαν 2017 18:37

Θα ήταν καλό να απολογηθούν για όσα δεινά έχουν προκαλέσει σε αυτόν τον τόπο. Και στη συνέχεια, αφού επιστρέψουν αυτά που χρωστάνε να ενημερωθούν. Πάλι καλά να λέμε που μας θυμίζουν που και που τα άθλια και πονηρά σχέδιά τους.

 
Manolis
09 Ιαν 2017 18:26

Και οι μισοι εκαπιδευτικοι θα ψηφισουν ΝΔ απο έθιμο..!!!

 
CHRIS
09 Ιαν 2017 18:09

Τοσο ανικανοι ειναι στην ΝΔ που οταν ηταν κυβερνηση υπηρχαν χιλιαδες φαντασματα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ
<b>ΤΩΡΑ ΡΕ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ;;;</b>
Και κατι ακομα : ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ , αλλιως εισθε ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

 
PROIN
09 Ιαν 2017 17:21

Εκεί στη Ν.Δ. καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε. Ο βασικός αντίλογος στην αδυναμία διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ότι η Ν.Δ. έχει στο στόχαστρο Δημοσίους Υπαλλήλους και ειδικά τους Εκπαιδευτικούς. ας μην το επιβεβαιώνουν και από τη Ν.Δ. καθημερινά αρκετές βλακείες έγιναν με τις απολύσεις καθηγητών και τις διαθεσιμότητες.

 
Nik Dy Grik
09 Ιαν 2017 15:34

Φυσικά συμβαίνει αυτό που καταγγέλει η ΝΔ.
Εφόσον πολλοί εκπαιδευτικοί εργάζονται σε δύο και τρία σχολεία, είναι φυσικό να εμφανίζονται για μια και δυο ώρες τη μέρα σε κάθε σχολείο.
Τώρα πώς ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους; Πώς το γνωρίζει αυτό η ΝΔ; Μήπως από το αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης που εφάρμοσε;
Μήπως έχει κάποιο άλλο σύστημα αξιολόγησης για τους εκπαιδευτικούς;
Τι να θυμηθούμε από τη ΝΔ; Τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ αργόμισθων αποσπασμένων σε περίεργες και άνευ έργου "υπηρεσίες";
Τολμούν και μιλούν ακόμη; Όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άγιος. Κοπιάρει και μαθαίνει κι αυτός τα τερτίπια. ΟΚ. Αλλά όχι και η ΝΔ-ΠΑΣΟΚ....

 
Fotenz
09 Ιαν 2017 14:37

Στ' αλήθεια υπάρχουν ακόμη σύμβουλοι στο κόμμα της ΝΔ που θεωρούν ότι στοχοποιώντας τους εκπαιδευτικούς με γενικεύσεις, ατεκμηρίωτες αναφορές θα μπορέσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας;
Οι προαναφερόμενοι βουλευτές του τομέα και οι σύμβουλοί τους έχουν άραγε γνώση της εκπαίδευσης;
Υπάρχει η περίπτωση να παρουσιαστούν προτάσεις; (φυσικά δεν αναφέρομαι στο .... πρόγραμμα του καλοκαιριού 2016)

Οι προοπτικές αυτής της χώρας είναι θλιβερές...

 
Γενικεύσεις
09 Ιαν 2017 14:35

Η γενίκευση μεμονωμένων περιστατικών δείχνει την στοχοθεσία που έχει για την εκπαίδευση η αξιωματική αντιπολίτευση εαν έρθει ποτέ στην εξουσία.

 
Q
09 Ιαν 2017 14:08

Προσληψεις η διορισμοι?μαθετε επιτελους την διαφορα, προσληψεις=αναπληρωτες,διορισμοι=μονιμοι

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.