Placeholder

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τροπολογία για τη διπλή εξεταστική των φοιτητών

Κατατίθεται και ψηφίζεται στη Βουλή την άλλη εβδομάδα
Δημοσίευση: 11/01/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τροπολογία στη Βουλή  θα δοθεί  η  δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική  Φεβρουαρίου   2017 στα μαθήματα που οφείλουν, ανεξαρτήτως εάν αυτά διδάσκονται στο χειμερινό ή στο εαρινό εξάμηνου.

Ο υπουργός Παιδείας αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα ορίζει τα εξής:

“Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016−2017 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο”.

Θα ακολουθήσει νομοσχέδιο

Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα, από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών περιόδων θα έχουν οι Σχολές με τους εσωτερικούς τους κανονισμούς.

Ετικέτες: 
Φοιτητές

Σχόλια (7)

 
Μιχάλης Γρ Βραχόπουλος
12 Ιαν 2017 11:29

Αγαπητοί,
επειδή το σύστημα αυτό των συνεχών εξεταστικών περιόδων έχει τραβήξει πολύ και έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των ιδρυμάτων, επιτέλους με το νομοσχέδιο ας δοθεί η λύση του προβλήματος στις σχολές και στα τμήματα και όχι να επιβάλλεται κάθε φορά από το Υπουργείο το οποίο εξάλλου λειτουργεί σε αυτό το θέμα μόνο ψηφοθηρικά.
Θα ήταν ενδιαφέρον να αναλογιστεί η πολιτική ηγεσία το οικονομικό και επιστημονικό κόστος των συνεχών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και την βλάβη που υπόκειται το εκπαιδευτικό σύστημα - πρόγραμμα από τις συνεχείς παρεμβάσεις.
δυστυχώς από την νέα ηγεσία είχα πολύ μεγαλύτερές προσδοκίες.

 
Mάνος
12 Ιαν 2017 15:24

Σε ποιό άλλη χώρα του κόσμου μοιράζει υπουργός εξεταστικές περιόδους για πανεπιστήμια... ;!;! Μπράβο για την πρωτοτυπία.

 
Γονέας Φοιτητή
12 Ιαν 2017 21:49

Αγαπητοί μου, η εμβόλιμη εξεταστική βοηθάει τους φοιτητές και τις οικογένειές τους σ΄αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πού εχει περιέλθει η χώρα μας και κανένα πρόβλημα δε δημιουργεί στα πανεπιστήμια. Καιρός είναι να βοηθάμε τους φοιτητές στην περάτωση των σπουδών, εξάλλου χωρίς τους φοιτητές δεν υπάρχουν πανεπιστήμια και οι σχολές πρέπει να σκύψουν στα προβλήματα των φοιτητών. Το οικονομικό βάρος το σηκώνουν οι φοιτητές και οι γονείς τους.

 
Πανταζάκος
12 Ιαν 2017 22:00

Αγαπητέ ,
αναλύστε μας παρακαλώ τα περί οικονομικού και επιστημονικού κόστους με πραγματικά στοιχεία κι όχι βυζαντινολογίες .
-Κανένα επιπλέον οικονομικό κόστος δεν προκύπτει από τις διπλές εξεταστικές -εκτός αν λογίζεται ως τέτοιο το κόστος των κολών αναφοράς των εξεταζομένων- και κανένα επιστημονικό κόστος .

 
Alexis
13 Ιαν 2017 01:02

@Γονέας φοιτητή @Πανταζάκος
Δεν ειναι το οικονομικό κόστος το πρόβλημα. Ειναι το κόστος του εκφυλισμού των πανεπιστημίων σε εξεταστικά κέντρα. Δηλαδή οι φοιτητές "φοιτούν" για να εξετάζονται και όχι για να σπουδάζουν. Οι εξεταστικές περίοδοι σημερα στα ελληνικά πανεπιστήμια διαρκούν συνολικά τουλάχιστον 3.5 μήνες το χρόνο. Λογαριάστε: 12- 3.5 - 2(καλοκαίρι) - 1 (διακοπές Χριστούγεννα και Πάσχα) = 5.5 μήνες το χρόνο για μαθηματα και εργαστήρια. Και αυτα χωρις να λογαριαζονται καταλήψεις, extra πτυχιακές εξεταςτικές κ.τ.τ. Έχουμε λοιπόν 5.5 μήνες μαθηματα και τουλάχιστον 3.5 μήνες εξετάσεις !!!

 
Nikos
13 Ιαν 2017 21:36

Επιπλέον της μετατροπής των ΑΕΙ σε εξεταστικά κέντρα, με τις συνεχείς εμβόλιμες εξετάσεις, στους φοιτητές καλλιεργείται η φιλοσοφία της χαλαρής μελέτης ενός μαθήματος εφόσον δίνονται συνεχώς ευκαιρίες για απανωτές εξετάσεις. Είναι λογικό να σκέπτεται ο φοιτητής ότι δε χρειάζεται να προετοιμαστεί σοβαρά αφού ακόμα κι αν δεν περάσει το μάθημα θα έχει πολύ σύντομα την ευκαιρία να το ξαναδώσει και κάποια στιγμή από τύχη θα πέσουν τα λίγα θέματα στα οποία έχει προετοιμαστεί. Αντίθετα αν ίσχυε η κανονική εξέταση και η επαναληπτική του Σεπτεμβρίου μόνο θα προετοιμαζόταν πολύ πιο σοβαρά δεδομένου ότι θα έχανε πολύ χρόνο να περιμένει την επόμενη εξέταση.

Για τον ίδιο λόγο της σοβαρής προετοιμασίας των φοιτητών πρέπει επιτέλους να καθιερωθεί (από τον κανονισμό σπουδών που θα ορίσουν οι σχολές;) ανώτατος επιτρεπτός αριθμός εξέτασης στο ίδιο μάθημα.. δεν είναι δυνατόν να εξετάζεται κάποιος 20 φορές στο ίδιο μάθημα..

 
Giannis
14 Ιαν 2017 13:59

Δηλαδή αν περάσει ο σεπτέμβρης και ένας φοιτητής χρωστάει 1 μάθημα του εαρινού θα πρέπει να περιμένει 1 χρόνο για να πάρει πτυχίο έτσι Νικο?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean