Η ΔΑΚΕ Αιτωλοακαρνανίας για τα περί «εκπαιδευτικών φαντάσματα»

12/01/2017

Άκουσε το άρθρο

Διαβάσαμε χθες στα εκπαιδευτικά μέσα ενημέρωσης την ερώτηση των "υπεύθυνων" του τομέα Παιδείας της ΝΔ προς τον Υπουργό Παιδείας...

Η ερώτηση θα μπορούσε να είναι εύστοχη, αν φυσικά το επιθυμούσαν αφού ως καθ' ύλην αρμόδιοι όφειλαν να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που η σημερινή κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει ή ακόμη και επιφέρει με την πολιτική της.

Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι οι συντάκτες της επέλεξαν να στοχοποιήσουν για μια ακόμη φορά τον κλάδο μας, αφήνοντας ανεπίτρεπτα υπονοούμενα και μιλώντας για εκπαιδευτικούς φαντάσματα που εργάζονται ελάχιστα, δίνοντας τελικά χρυσή ευκαιρία στην κυβέρνηση να δώσει μια "άλλα αντί άλλων" απάντηση.

Όσοι επιθυμούν να ασχολούνται με την ελληνική Παιδεία και να αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν ώστε να αναζητείται η βέλτιστη λύση, θα πρέπει να έχουν στοιχειώδη ενημέρωση γι αυτά πριν εκτεθούν.

Οι συντάκτες της συγκεκριμένης απίστευτης ερώτησης, όφειλαν πρωτίστως να συμβουλευτούν όσους λειτουργούν μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον πριν εκδώσουν οποιαδήποτε ανακοίνωση, πολύ δε περισσότερο πριν προσπαθήσουν να "ασχοληθούν" με τα προβλήματα του κλάδου σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Θα έπρεπε πρωτίστως να βρουν χώρο στο κείμενο για να προβάλλουν το ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού μέσα στις σημερινές συνθήκες πραγματικής εργασιακής ασφυξίας που έχουν επιβληθεί με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού χάρις στο φιλότιμό του λειτουργούν σήμερα στοιχειωδώς τα σχολεία μας και μετά να ..."προσπαθήσουν" να βρουν τα αίτια της σημερινής κατάστασης δήθεν στους εκπαιδευτικούς - φαντάσματα όπως τους αποκαλούν.

Θα έπρεπε  να συμβουλευτούν τα αντικειμενικά στοιχεία που ενημερώνονται καθημερινά και ηλεκτρονικά πριν εκτεθούν στα μάτια όσων γνωρίζουν την πραγματικότητα.

Όλοι οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί δεν επιζητούμε την επιβράβευση εκτελώντας το καθήκον μας, αλλά απαιτούμε τουλάχιστον το σεβασμό στο δύσκολο έργο μας.

Καλούμε συνεπώς όσους "υπεύθυνους" θελήσουν στο μέλλον να ασχοληθούν με τα φλέγοντα ζητήματα του χώρου μας να είναι προσεκτικοί και ενημερωμένοι…

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αναβιώσουν πολιτικές του παρελθόντος με αποφάσεις πολιτικών - φαντασμάτων που στοιχειώνουν ακόμη και σήμερα τις ζωές μας...

Για τη ΔΑΚΕ Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας
Ο Πρόεδρος    Ο Γραμματέας
Κατσαρός Κώστας    Μυλωνάς Παναγιώτης

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ