Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΔΕ Β. Αιγαίου: Να στεγαστούν στα κλειστά σχολεία οι πρόσφυγες

«Ό,τι δεν μπορέσαμε να πράξουμε τις προηγούμενες μέρες είναι δυνατό να το πράξουμε τώρα».
Δημοσίευση: 13/01/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δημόσια έκκληση προς τους Δήμους να ανοίξουν   τα κτίρια των σχολείων που έχουν πάψει να λειτουργούν από χρόνια και να στεγάσουν προσωρινά τους πρόσφυγες απηύθυνε ο Περιφερειακός  Διευθυντής Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδης Καλάργαλης

Ο ΠΔΕ Β Αιγαίου, προτρέπει επίσης Προτρέπουμε τους  τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, εφόσον το επιθυμούν, να συμβάλουν πέραν των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων στην υποστήριξη των μαθητών, καθώς και άλλων παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στις Δομές Φιλοξενίας των νησιών.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΔΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Οι ασυνήθιστες δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά μας μάς φέρνουν αντιμέτωπους με τον εαυτό μας, δοκιμάζοντας τα κύρια χαρακτηριστικά της ανθρώπινης οντότητάς μας. Ως εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ως συλλογικότητες, ως άτομα, τούτες τις δύσκολες ώρες και μέρες ολιγωρήσαμε έναντι των συνανθρώπων μας, Ελλήνων και αλλοδαπών.

Ας σκεφθούμε ότι όσοι δοκιμάζονται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι συνάνθρωποί μας, επομένως έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον καθένα μας. Η όποια υστέρηση της κεντρικής διοίκησης δεν δικαιολογεί την εν μέρει αντίστοιχη δική μας. Γνωρίζουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες, ταγοί και πολίτες, κατά το παρελθόν συνέβαλαν στην αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων, έστω κι αν δεν ήταν της αρμοδιότητάς τους. Ό,τι δεν μπορέσαμε να πράξουμε τις προηγούμενες μέρες είναι δυνατό να το πράξουμε τώρα.

Ο κάθε φορέας, δημόσιος ή ιδιωτικός, καλείται να συμβάλει πέραν των μέχρι σήμερα πράξεών του ώστε οι διαμένοντες στα νησιά μας, μόνιμοι κάτοικοι ή όχι να υποστηριχτούν περαιτέρω. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι πρέπει να μας χαρακτηρίζει η προσφορά σε όλους τους συνανθρώπους.

Ως Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συναινούμε να παραχωρήσουν, για προσωρινή στέγαση, οι Δήμοι τα κτίρια των σχολείων που έχουν πάψει να λειτουργούν από χρόνια. Προτρέπουμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, εφόσον το επιθυμούν, να συμβάλουν πέραν των εκπαιδευτικών τους υποχρεώσεων στην υποστήριξη των μαθητών, καθώς και άλλων παιδιών και εφήβων που βρίσκονται στις Δομές Φιλοξενίας των νησιών.

Μπορούμε και πρέπει στα όνειρά μας να συμπεριλάβουμε και τα όνειρα των άλλων, των αδυνάμων. Ας συνδυάσουμε το ευαγγελικό «Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με...» με την ενεργοποίηση των ουμανιστικών χαρακτηριστικών μας.          

Ο Περιφερειακός  Διευθυντής
Π. & Δ. Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Αριστείδης Καλάργαλης
    

 

Σχόλια (2)

 
Ελεύθερος
13 Ιαν 2017 19:19

1) Πάψτε να δημιουργείτε ενοχές στους Έλληνες για τα κύματα ισλαμιστών προσφύγων ΚΑΙ λαθρομεταναστών.

2) Εσείς πόσες ώρες διατίθετε για να διδάσκετε τέκνα λαθρομεταναστών/προσφύγων, κύριε Διευθυντά;

 
ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ ( ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΣΥΠ)
13 Ιαν 2017 14:00

Μπράβο στον ΠΔΕ Β. Αιγαίου για τη πρωτοβουλία.
Εδώ και ημέρες δοκιμάζονται στα νησιά όχι μόνον οι πρόσφυγες, αλλά ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός μας.
Κάθε πρόταση που συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, έστω και προσωρινά, είναι αναγκαία όταν οι αρμόδιοι αδυνατούν να δώσουν λύσεις.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.