Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επιτροπή για τα τμήματα Πληροφορικής των ΑΕΙ

Δημοσίευση: 19/01/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αμισθη Ομάδα Εργασίας, με αντικείμενο τη καταγραφή των προτάσεων των Τμημάτων Πληροφορικής των Α.Ε.Ι. και την εξέταση της δυνατότητας αναμόρφωσης των προγραμμάτων σπουδών των ως άνω Τμημάτων, στο πλαίσιο της στρατηγικής και σύμφωνα με τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ολοκλήρωση της ψηφιακής ενιαίας αγοράς, συγκροτήθηκε στο υπουργείο Παιδείας , με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Η Ομάδα Εργασίας είναι η εξής:

α. Νεκτάριος Κοζύρης, καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., ως Πρόεδρος και Συντονιστής.

β. Πάνος Κωνσταντόπουλος, καθηγητής, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος.

γ. Αναστάσιος Παπατσώρης, καθηγητής της Σχολής Ηλεκτρονικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, ως μέλος.

δ. Νικόλαος Τζιμόπουλος, ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Ν. Κυκλάδων, ως μέλος.

ε. Δρ. Παναγιώτα Διονυσοπούλου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ως μέλος.

στ. Καλομοίρα Μαρούγκα, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ως μέλος. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας θα ασκεί ο Ηλίας Τολιάς, υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Για την υποβοήθηση του έργου της, η Ομάδα Εργασίας μπορεί να ζητά και να έχει πρόσβαση σε κάθε απαραίτητη σχετική πληροφορία (στοιχείο, έγγραφο, αρχείο, έκθεση) από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τα ως άνω ιδρύματα οφείλουν να διευκολύνουν και να υποστηρίζουν το έργο της Ομάδας Εργασίας, παρέχοντάς της τα αιτούμενα στοιχεία και εξασφαλίζοντάς της πρόσβαση σε κάθε πληροφορία.
Στις συνεδριάσεις δύνανται να παρίστανται και άλλα πρόσωπα, τα οποία λόγω αρμοδιότητας, εμπειρίας ή εξειδίκευσης μπορούν να συνδράμουν στο έργο της Ομάδας Εργασίας.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.

Η Ομάδα Εργασίας δύναται να συνεδριάζει και από απόσταση, με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης και λειτουργεί εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και στα μέλη της και το γραμματέα δεν καταβάλλεται καμία αμοιβή ή αποζημίωση.

Τα συμπεράσματα του ελέγχου, οι διαπιστώσεις, οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της Ομάδας Εργασίας θα υποβληθούν στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρη- σκευμάτων.

 

Σχόλια (7)

 
ct
20 Ιαν 2017 10:32

Ερώτηση
Γιατί αλήθεια ο υπουργός δεν φτιάχνει μια επιτροπή και για τα τμήματα νοσηλευτικής. Θα ήταν πολύ χρήσιμη

 
Aris
20 Ιαν 2017 13:45

Η ανάπτυξη της Πληροφορικής είναι ένας δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας. Θα μπορούσαμε με κατάλληλα σχεδιασμένα βήματα να προσελκύσουμε εταιρίες ή να δημιουργηθούν νέες με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού. Μπορεί η χώρα να το κάνει και δεν απαταιτούνται επενδύσεις σε εξοπλισμό, οπως για παραδειγμα απαιτει η βιομηχανια.

 
manman
20 Ιαν 2017 16:41

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι σχολές Πληροφορικής ? Γιατι δεν κάνουν επιτροπές για τα Πολυτεχνεία ή τα τμήματα της Σχολής Θετικών επιστημών κτλ κτλ .

 
manman
21 Ιαν 2017 10:34

@ Aris

Είναι αυτό που λένε "τζάμπα ανάπτυξη"

 
Θανασης
22 Ιαν 2017 10:43

@manman
Αναζητήστε στο Διαδίκτυο τους όρους επενδύσεις έντασης κεφαλαίου (capital intensive) και έντασης γνώσης (knowledge intensive).
Αν μελετώντας τα τρία πρώτα αποτέλεσματα έχετε ακόμα απορίες μην διστάσετε να επανέλθετε στο forum.

 
Κώστας
23 Ιαν 2017 11:26

Επιτροπή Πληροφορικής χωρίς πληροφορικούς!

 
Θανάσης Δρίβας
23 Ιαν 2017 20:02

@manman
Πρεπει να αλλαξει το προγραμμα σπουδων καθως η επιστημη "τρεχει" ..
Εννοιες οπως Big data, pattern recognition κτλ πρεπει να εισαχθουν ή να ενδυναμωθουν. Ταυτοχρονα πρεπει μερος της αρχικης / βασικης γνωσης να πεσει στο λυκειο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ