Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ»

20/01/2017

Ενημερώθηκε: 22/01/2017, 14:08

Άκουσε το άρθρο

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘’Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία’’ (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, ανακοινώνει την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας  «Διμερής  και Πολυμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ».

Ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται η 16/01/2017 με καταληκτική ημερομηνία την 16/04/2017 και ώρα 16:00.

Δυνητικοί δικαιούχοι της Δράσης είναι: α) ερευνητικοί οργανισμοί (Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Κέντρα), β) επιχειρήσεις, γ) λοιποί φορείς (δημόσιοι και άλλοι φορείς).

Οι  Θεματικές  προτεραιότητες της Δράσης είναι:

1.    Αγροδιατροφή

2.    Βιοεπιστήμες και Φάρμακα

3.    Ενέργεια

4.    Περιβάλλον.

Η Δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης ανέρχεται σε 4.500.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους.

Στο πλαίσιο της Δράσης επιχορηγούνται δαπάνες εκτέλεσης ερευνητικών έργων και καινοτομίας σε θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-2020. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά έργο, από την ελληνική πλευρά, μπορεί να ανέλθει έως 400.000,00€.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων των Διμερών και Πολυμερών Ε&Τ Συνεργασιών Ελλάδας-Ισραήλ, ανάλογα με το έργο υλοποίησης, είναι έως τρία (3) έτη από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του έργου. Ως ημερομηνία έναρξης και επιλεξιμότητας δαπανών κάθε έργου ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης στην παρούσα Πρόσκληση.

Η αναλυτική  πρόσκληση  έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΓΓΕΤ (www.gsrt.gr)

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Διεθνούς Ε&Τ Συνεργασίας,
Τμήμα Β’ Διμερών και Πολυμερών Διακρατικών Σχέσεων,
Μεσογείων 14-18, 11510 Αθήνα
 (+30) 2107458096,   email: masi@gsrt.gr
  (+30) 2107458099, email: gkr@gsrt.

 

 

 

Σχόλια (4)

Κώστας Δελίδης
|

Μπορεί να γίνει διόρθωση για την άρση του αποκλεισμού των ΤΕΙ με κατάλληλη παρέμβαση. !!!!!
Η αναγνώριση του λάθους η της παράληψης και η διόρθωση είναι δείγμα γενναιότητας.

AG
|

Την ευθύνη για την πολυετή καθυστέρηση της ουσιαστικής ανωτατοποίησης των ΤΕΙ, δεν τη φέρει μόνο η κοινότητα των Πανεπιστημίων (και κυρίως τα Πολυτεχνεία, το ΤΕΕ και οι τάξεις του), αλλά και οι Πρόεδροι και Καθηγητές των ΤΕΙ. Θα φέρω ένα απλό παράδειγμα που ΔΕΝ ήρθε στην επιφάνεια από κανέναν!!!!! Κανένα μέσο ενημέρωσης, κανένα ΤΕΙ, κανένας απόφοιτος ΤΕΙ δεν είπε κουβέντα για αυτό.
Αναφέρομαι στην προσφατη προκήρυξη του ΤΕΙ Αθήνας (ΑΔΑ: ΨΠΔΙ4691ΟΗ-0ΛΘ/25 Νοε 16) με την οποία ο Πρόεδρος καλεί δημοσίους υπαλλήλους ΠΕ χωρίς να θέσει την διάξευξη "ή" με τους ΤΕ και αναφέρομαι στη θέση του μηχανικού. Επίσης σε όλη την έκταση της προκήρυξης γίνεται αναφορά στη διάκριση ΑΕΙ/ΤΕΙ που δεν στέκει εδώ και 16 χρόνια, αλλά μάλλον βολεύει κάποιους να την διατηρούν. Άρα μιλάμε ότι λάθος πρόσωπα και θεσμοί διεκδικούν το δίκιο μας!!!!!! Δεν υπάρχει προκοπή!
Στο υπουργείο που δουλεύω, η αρμόδια υπάλληλος που έχει οριστεί πρόεδρος για την διαμόρφωση του Οργανισμού (Προεδρικό Διάταγμα) μου λέει ξεκάθαρα ότι θα βάλει προβάδισμα των ΠΕ έναντι των ΤΕ υπαλλήλων γιατί έτσι θεωρεί εκείνη σωστό. Οι νόμοι μιλούν για ΠΕ ή ΤΕ σε όλες τις θέσεις ευθύνης, αλλά ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Οπότε πάλι πρέπει να γίνουν προσφυγές κοκ.!!!! Το "ΤΕΡΑΣ" είναι ανίκητο!!!!

Απόφοιτος ΤΕΙ
|

Γιατί σε ξαφνιάζει; εδω ο Υπουργός απαντά στο θέμα της μετονομασίας λέγοντας "Αυτό δεν το βλέπω να περναει" και η σύνοδος προέδρων μιλάει για θετικό κλίμα στη συνάντηση... Καλά κάνουν και δεν αναφέρουν τα ΤΕΙ καν... προφανώς αυτό αξίζουν!

Κώστας Δελίδης
|

Πάλι ξεχάστηκαν τα ΤΕΙ Κ!!!! Ίσως τα εντάσσουν μέσα στους ΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ