ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο “μπλοκάρει” τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Δείτε το έγγραφο αποκλειστικά στο esos
Δημοσίευση: 25/01/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες, όπως προβλέφθηκε με την ερμηνευτική εγκύκλιο με ΑΔΑ: Ψ8ΛΣ4653ΠΣ-ΝΤ5 του ΥΠΠΕΘ, και πολλά Πανεπιστήμια μέσω των αρμόδιων Κοσμητειών των Σχολών απέστειλαν τις προτάσεις προς το υπουργείο Παιδείας ,  νέο έγγραφο-οδηγία “μπλοκάρει” κάθε διαδικασία.

Ειδικότερα με το νέο έγγραφο-οδηγία που φέρει ημερομηνία  13-1-17 το υπουργείο Παιδείας κάνει  γνωστό στα Πανεπιστήμια ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση με την οποία τροποποιείται η διαδικασία μετάταξης κατά το μέρος που αφορά την αρμοδιότητα των ΑΕΙ.

Για το λόγο αυτό, και μέχρι τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της εν λόγω νομοθετικής ρύθμισης, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΑΕΙ να “παγώσουν” την αποστολή των αποφάσεων των Κοσμητειών στο ΥΠΠΕΘ, προκειμένου να προχωρήσουν οι μετατάξεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Τα ζητήματα και οι απορίες πολλαπλές:

1. Τι γίνεται με τις αποφάσεις που έχουν ήδη εκδώσει οι Κοσμητείες, πολλές εκ των οποίων έχουν αναρτηθεί με ονοματεπώνυμα στο διαδίκτυο και στη Διαύγεια?

2. Πολλοί εκ των εκπαιδευτικών που ήταν υποψήφιοι έχουν  "εκτεθεί" στις υπηρεσίες τους  / σχολεία τους , γνωστοποιώντας τους την απόφαση να αιτηθούν μετάταξη σε άλλο φορέα. Πολλοί από αυτούς  δεν προτάθηκαν  -αν και το επιθυμούσαν- από τους φορείς και τις υπηρεσίες όπου υπηρετούν με απόσπαση, με το αιτιολογικό ότι θα φύγουν κάποια στιγμή. Και τώρα το ΥΠΠΕΘ επιχειρεί να τους "κρεμάσει", θέτοντας προσκόματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

3. Γιατί το ΥΠΠΕΘ δεν έβγαλε μια επίσημη ανακοίνωση να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, παρά μόνο με "εσωτερικό" έγγραφο προς τις Κοσμητείες, το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το esos ,ενημερώνει "ξερά" να μην αποστέλλουν πλέον τις προτάσεις τους στο υπουργείο?

4. Εκπαιδευτικοί που επικοινώνησαν με το ΥΠΠΕΘ , για να ρωτήσουν τι ακριβώς συμβαίνει, παραπέμφθηκαν απευθείας στο Γραφείο Υπουργού, καθώς δηλώνεται ότι το θέμα είναι "πολιτικό".

 

 

Ετικέτες: 
Μετατάξεις

Σχόλια (35)

 
Εδιποδας Τίρανας
29 Ιαν 2017 00:49

Είναι απλό:

Το υπουργείο βγάζει μια απόφαση. Μετά την ακυρώνει χωρίς νομοθετική ρύθμιση (τί σημαίνει αμελλητί άραγε;). Οι υποψήφιοι έχουν ήδη εκτεθεί στις σχολικές μονάδες τους, έχουν προγραμματισει μετακομίσεις που δεν θα γίνουν κλπ, έχουν ίσως απορρίψει και προτάσεις που θα δεχονταν. Διαπιστώνεται δε πως υπουργοι παιδειας ειναι άνθρωποι με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 90. Και τέλος, φεύγουμε όλοι από την χώρα όπως είμαστε.

Παιδιά, όπου φύγει φύγει, έχουμε τους χειρότερους στον σβέρκο μας. Καλό δρόμο.

 
ο μουστακαλής
27 Ιαν 2017 11:15

πίσω ολοταχώς@
Εκλογές τώρα

 
πίσω ολοταχώς
27 Ιαν 2017 08:11

Τις επόμενες εκλογές, επειδή δεν έχει χρήματα η χώρα, ας τις αποφύγουμε. Μπορούν να μεταγάγουν οι καθηγητές των ΑΕΙ σε βουλευτές. Έτσι απλά, όλη η χώρα μια μετάταξη.

 
YP_ΕEDIP
26 Ιαν 2017 22:32

Νομίζω τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, μας κοροϊδεύουν.
Το αν θα γίνουν οι μετατάξεις εξαρτάται πλεον απο την επομενη κυβέρνηση, ελπίζω αυτή να σεβαστεί τους νόμους

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
26 Ιαν 2017 03:10

Το έγγραφο αυτό είναι εντελώς παράνομο και δεν στηρίζεται σε κσνένα Νόμο. Η πρόθεση τροπολογίιας δεν σταματά την δισδικαια. Ακόμα και να ψηφιστεί κάποια τροπολογια δε μπορεί να ισχύσει αναδρομικά. Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός.... και στις 24 ια αναφορά στον υπουργό

 
Βασιλης
26 Ιαν 2017 01:58

Συναδελφοι συμφωνω με το θεμα αναστολης νομου, ειναι αντισυνταγματικο. Το λαθος που εκαναν στο υπουργειο ειναι οτι βιαστηκαν, εκαναν προχειροδουλεια αρχικα, και εκ των υστερων το πληρωσαν. Απο οτι ακουσα απο κυκλους φιλικα προσκειμενους στον τωρινο υπουργο, μερικα τμηματα εστειλαν θετικες εισηγησεις χωρις καν τριμελη επιτροπη, δεν ξερω ομως τον λογο. Εχω την εντυπωση πως πρεπει να πατησαν στο γεγονος οτι μερικα τμηματα ΤΕΙ δεν εχουν ΕΔΙΠ, συνεπως εβαλαν καποιον Καθηγητη εφαρμογων η συναφη ιδιοτητα. Οντως ειναι ενα κενο του νομου αυτο, στην περιπτωση απουσιας ΕΔΙΠ τι γινεται? Την πατησαν για τα καλα. Επισης αν φτιαξετε σελιδα για τους υποψηφιους ΕΔΙΠ, ενημερωστε το esos ωστε να εγγραφουμε ολοι. Ειναι καλο να συντονιστουμε γιατι μας περιμενει πολυ ανηφορα γραφειοτρομοκρατιας ακομα και να μεταταχθουμε. Οσο συντονιζομαστε τοσο λιγοτερο βασανιζομαστε. Καντε υπομονη και ελπιζω να μας μεταταξουν εν τελει, πολυ μας κρατησανε stand by...Λες και εμεις δεν εχουμε ζωες, αλλα ειμαστε ετοιμοι να ακολουθησουμε ανα πασα στιγμη τις επιταγες ενος απροσωπου υπουργειου. Λιγος σεβασμος στις ζωες μας δεν θα εβλαπτε.

 
ΠΕ19
26 Ιαν 2017 00:16

Η επιστήμη με αυτήν την κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψιλά!!!!!!!!!
Ένας νόμος 4386 αρ 33 παρ 7 δεν είναι αντισυνταγματικός και αλλάζει πριν καν εφαρμοστεί (γιατί το πρόσωπο για το οποίο γράφτηκε αποφάσισε να μην τον χρησιμοποιήσει).
Ένας άλλος ο 4327 έχει κριθεί μια φορά αντισυνταγματικός αναμένεται η τελική απόφαση, (εδώ και 1 χρόνο δεν βγαίνει) και ο υπουργός λέει ότι θα τον αλλάξει (αν τον αλλάξει) όποτε αυτός θελήσει.
Από αυτά τα δύο γεγονότα τι καταλαβαίνετε για την κυβέρνηση (χρόνια της πολλά κιόλας) ?
Μήπως αντί για Δημοκρατία έχουμε κάτι άλλο ?

 
YP_ΕΔΙΠ
26 Ιαν 2017 00:07

@Νίκος
Είπες ανοικτές διαδικασίες ? Σωστά πόσο ανοικτές? σε όλο τον κόσμο άρα και νέες προσλήψεις. Δηλαδή να γίνουν προσλήψεις ΕΔΙΠ? και γιατί να προσλάβουν ΕΔΙΠ και όχι ΔΕΠ ? Αλλά μισό λεπτό δεν υπάρχουν ανάγκες στην Βασική εκπαίδευση παρά μόνο στην τριτοβάθμια ? Η Απάντηση στις τελευταίες ερωτήσεις είναι απλή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.
Τώρα υπάρχουν επιστήμονες διορισμένοι στην βασική εκπαίδευση που έχουν τα προσόντα να προσφέρουν στην τριτοβάθμια η οποία έχει ανάγκες. Οι επιστήμονες αυτοί, σε αρκετές περιπτώσεις λόγω ειδικότητας (πχ ΠΕ19 ) περισσεύουν στην βασική εκπαίδευση με αποτέλεσμα να (υπο)απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου χωρίς διδακτικά καθήκοντα. Αυτός ο κόσμος αξιοποιείται με το να τρέχει δεξιά και αριστερά χωρίς ωράριο ? Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα να αξιοποιηθεί σύμφωνα με τα προσόντα του σε ΑΕΙ ? αυτή ήταν και η αρχική αιτιολόγηση του νόμου αυτού κάτι το οποίο φυσικά και ισχύει.
Τι ποιο ανοικτή διαδικασία από το να κάνει αίτηση ο οποιοσδήποτε οπουδήποτε. ΠΡΟΣΟΧΗ το να κάνεις αίτηση δεν υποχρεώνει κανένα να σε προσλάβει.
Τώρα βελτιώσεις ο νόμος φυσικά και δέχεται. Αλλά είναι δυνατόν να αλλάζεις ένα νόμο 8 μήνες μετά την ψήφισή του χωρίς να έχει εφαρμοστεί ποτέ ?
Τι κράτος είναι αυτό που πριν εφαρμοστεί ένας νόμος τον αλλάζει ? Ποίος παίρνει ένα τέτοιο κράτος στα σοβαρά ? ΚΑΝΕΙΣ

 
Γιωργος Αποστόλου
25 Ιαν 2017 20:52

Εννοείται πως δεν ξέρουν ούτε τι έκαναν αλλά ούτε τι θα κάνουν τώρα. Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που έκαναν αίτηση για μετάταξη είναι περίπου 600 (Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια) μείον όσους δεν πληρούν τα τυπικά. Δηλαδή θα ακυρωθεί ο νόμος για 500 άτομα;
Τόσο πολύ τους ενοχλεί να βρεθούν δημόσιοι λειτουργοί με διδακτική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες τάξης σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας;

 
ΜΠΑΧΑΛΟ
25 Ιαν 2017 20:29

Πραγματικά είναι μπαχαλάκηδες...Τα έχουν διαλύσει όλα!!! Προφανώς δεν υπάρχει καμία λογική σε ό,τι κάνουν γιατί η "ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ"...

 
Maria
25 Ιαν 2017 20:25

Και τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη υποβάλλει αιτήσεις και έχουν θετικές εισηγήσεις από Τμήμα και Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ);
Για ποια αναδρομική ισχύ μιλάμε; Θα ακυρώσουν το νόμο από την ημερομηνία ψηφισής του;
Τι λένε;;;; Οι Αιρετοί που είναι;;;;

 
ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ
25 Ιαν 2017 19:51

Πλέον είμαι σίγουρος: δεν είναι απλά άσχετοι αλλά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ! Έχουν διαλύσει τα σχολεία, τις ζωές παιδιών και εκπαιδευτικών με συνεχείς προχειρότητες και πλέον δεν θέλουν να υλοποιήσουν αυτά που οι ίδιοι ψηφίζουν!!! ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ...

 
ΤΟΣΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ
25 Ιαν 2017 19:45

Με τον ισχύοντα νόμο καμία σχολή δεν υποχρεώνεται να δεχθεί ΕΔΙΠ, το αντίθετο πολλά τμήματα απέρριψαν αιτήσεις υποψηφίων που είχαν τα προβλεπόμενα τυπικά προσόντα αλλά το αντικείμενο καλύπτεται από ΔΕΠ. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρόκειται για ΠΟΛΙΤΙΚΑ παιχνίδια του χειρίστου είδους!!!

 
TheTeacher
25 Ιαν 2017 18:11

Έχω μια απορία συνάδελφοι.
Πώς γίνεται να μπλοκάρουν τη διαδικασία για πολιτικό ζήτημα, τη στιγμή που αυτοί νομοθέτησαν τη δυνατότητα μετάταξης;
Δηλαδή διαφωνούν πολιτικά με τις πολιτικές που ασκούν;
Οξύμωρο το σχήμα!

 
Δρ. Ιωάννης Ανδρουλάκης
25 Ιαν 2017 18:05

Μην ανησυχείτε κύριε Υπουργέ!
Έχουμε προσλάβει Δικηγόρους ανώτατων δικαστηρίων... και θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα!
Είστε παράνομοι γιατί ζητάτε μη τήρηση του Συντάγματος.

 
Δημήτρης
25 Ιαν 2017 18:01

Με ποιο δικαίωμα ένας Γενικός γραμματέας απαιτεί να μην εφαρμοστεί Νόμος που έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ;
Να παρέμβει ΑΜΕΣΑ Εισαγγελέας.

 
Νίκος
25 Ιαν 2017 16:27

Παιδιά το πρόβλημα είναι οι κλειστές διαδικασίες. Δεν μπορεί να ισχύσει μετάταξη σε Πανεπιστημιακές θέσεις.
Μόνο με ανοιχτές διαδικασίες κατόπιν προκήρυξης, μπορεί σήμερα κάποιος να γίνει ΕΔΙΠ,ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, ΔΕΠ.

Καλώς ή κακώς.

 
Χριστίνα@Χριστίνα
25 Ιαν 2017 15:59

Για την αποφυγή παρεξηγήσεων κι επειδή σχολιάζω εδώ και αρκετούς μήνες ως "Χριστίνα", αν είστε νεότερος σύνδεσμος παρακαλώ πολύ να προσθέσετε ένα διακριτικό, αλλιώς θα αναγκαστώ να προσθέσω εγώ. Σας ευχαριστώ πολύ.

 
Educ
25 Ιαν 2017 15:43

Καλησπέρα, νομίζω πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να "μαζευτούμε" κάνοντας κάποιο σύλλογο για να αναζητήσουμε τα δικαιώματά μας όσον αφορά στην διαδικασία, την εφαρμογή του νόμου και τις καθυστερήσεις. Καλό είναι να δούμε τι ισχύει νομικά και τι μπορούμε να διεκδικήσουμε (αν μπορούμε να διεκδικίσουμε κάτι).

 
ανωνυμος
25 Ιαν 2017 15:40

Μα τι δεν καταλαβαίνετε αγαπητοί συνάδελφοι? Αφου δεν ενδιαφέρεται το γνωστό πρόσωπο γιατί να μπεί η κυβέρνηση στον κόπο να υλοποιήσει τη διάταξη! Πρώτη φορά αριστερά...

 
YP_EDIP
25 Ιαν 2017 15:38

@Νίκος
Σωστό!! να καθορίζει το πανεπιστήμιο τι κόσμο θέλει και ποιες είναι οι ανάγκες του. Αλλά όπως είπα αν ήταν λάθος ο νόμος γιατί ψηφίστηκε??? και όταν ένας νόμος λέει αμελλητί σημαίνει αμελλητί, αν έχουν περάσει 6 μήνες από την τελευταία διερμηνευτική εγκύκλιο, που πήγε το αμελλητί? όπως λέγανε εδώ κάποιοι πήγε αμελέτητα.
Για μία ακόμα φορά γινόμαστε έρμαιο στα βολέματα των ημετέρων.
Κάποιοι ή κάποιες (Χ) θέλανε να βολευτούν με αυτόν το νόμο. Όταν οι (Χ) αποφάσισαν να κάνουν κάτι άλλα. Εν τω μεταξύ, κάποιοι άλλοι (Υ), μπήκαν στα κόλπα και ήθελαν να φτιάξουν κάποιους άλλους (Ζ). Αποφάσισαν λοιπόν να μην εφαρμόσουν τον νόμο (αμελλητί), να φτιάξουν έναν άλλο νόμο, που δεν θα φτιάχνει τόσο πολύ τους (Χ) (οι οποίοι/ες αποφάσισαν να κάνουν κάτι άλλο), αλλά τους (Ζ) που οι (Υ), που στην πορεία είχαν έρθει στα πράγματα, ήθελαν να φτιάξουν.
Και κάποιοι άλλοι (Ω) που είδαν τον νόμο δεν είχαν άκρη, αλλά κρίθηκαν ικανοί για να προσφέρουν σε ένα τμήμα, και παράτησαν* άλλες δουλειές κάνοντας χρήση του νόμου αυτού στον κουβά ??
Σιγά μην κάνουμε κάθε φορά αυτά που λέμε, θα κάνουμε αυτά που συμφέρουν τα δικά μας ( κάθε φορά) παιδιά.
Δυστυχώς αυτή είναι η στόχευση της κάθε κυβέρνησης (η τελευταία το τερμάτισε) τώρα για εμάς που ανήκουμε στην κατηγορία (Ω) ας προσέχαμε.
* Κρίση σε θέση ευθύνης, μεταπτυχιακά κλπ.

 
@ @Ypospifioi EDIP
25 Ιαν 2017 14:54

Να φτιάξει άμεσα κάποιος ένα google form να βάλουμε από ένα όνομα και email ο καθένας για να επικοινωνούμε.

 
YP_EDIP
25 Ιαν 2017 14:50

@Νικος και @Christos
Τα πανεπιστήμια εχουν ηδη την δυνατοτητα να δεχτούν ή οχι τις αιτήσεις, αυτή ειναι και η δουλειά των τριμελών επιτροπών που εδω και μήνες συνεδριάζουν για εκατοντάδες αιτήσεις. Επίσης πολλά τμήματα εχουν κοινοποιήσει το ενδιαφερον τους για μετατάξεις με δημοσια εκδήλωση ενδιαφέροντος/προκύρηξη (καποιες εχουν εμφανιστεί στο esos). Αρα ο νόμος που ηδη υπάρχει δεν εχει πρόβλημα για τα τμήματα.
Γενικά αυτή η κατάσταση με τις συνεχείς καθυστερήσεις ειναι απαράδεκτη.
Οποιαδήποτε μη εφαρμογή του νόμου είτε με ακύρωση του είτε με συνεχείς καθυστερήσεις στην εφαρμογή απο την ίδια την κυβέρνηση που την ψήφισε δείχνει πλήρη ελλειψη οργάνωσης, σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

 
@ @Ypospifioi EDIP
25 Ιαν 2017 14:30

Πολύ καλή ιδέα! Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει μία τέτοια κίνηση

 
Νικος
25 Ιαν 2017 13:31

Σε πιθανή τροποποίηση, πρέπει τα πανεπιστήμια να έχουν λόγο με εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Το κάθε τμήμα να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τις ειδικότητες που χρειάζεται και όχι να έρχονται ειδικότητες που ήδη είναι "κορεσμένες" ή και "άσχετες" με το πρόγραμμα σπουδών.

 
@Ypospifioi EDIP
25 Ιαν 2017 13:26

Μήπως θα πρέπει να κάνουμε μία λίστα ή ακόμη και ένα σύλλογο να μιλάμε μεταξύ μας;

 
YP_EDIP
25 Ιαν 2017 12:30

Αν ήταν ο νόμος λάθος γιατί ψηφίστηκε ? Αν ψηφίστηκε γιατί δεν εφαρμόστηκε?
Και αυτοί που πίστεψαν στον νόμο και έκαναν συγκεκριμένες επιλογές στον κουβά ?
Μετά αυτό το κράτος περιμένει επενδύσεις, όπως έλεγε και μια ψυχή πριν καμιά 10ρια χρόνια για να επενδύσει κάποιος στην ....(Ελλάδα) ή χαζός είναι ή λαμόγιο.

 
Χριστίνα
25 Ιαν 2017 12:17

Το Υπουργείο πρέπει τάχιστα να ρυθμίσει νομοθετικά ολες τις εκρεμότητες που το ίδιο δημιούργησε με τις παλινωδίες των νομοθετημάτων του κυρίως στον κλάδο των ΕΔΙΠ.Διαφορετικά θα δεχθεί αιτιολογημένα την οργή αυτού του κλάδου.

 
Μόνιμος Σύνδεσμος
25 Ιαν 2017 11:20

Καμία σχολή δεν υποχρεούται να επιλέξει κάποιον απλώς επειδή έχει τα τυπικά προσόντα. Ήδη σχολές απέρριψαν άτομα επειδή το γνωστικό τους αντικείμενο θεραπεύεται ήδη από άλλα μέλη ΔΕΠ. Επιπλέον ο αριθμός των αρχικων αιτήσεων έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τους τελικά προτεινόμενους καθώς πολλοί εν τέλει δεν διέθεταν καν τα τυπικά προσόντα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μία πρώτη φάση με τις σύννομες διαδικσσίες που ακολουθήθηκαν. Πραγματικά δεν βρίσκω λόγο να ανακοπελι η διαδικασία.

 
Yannis
25 Ιαν 2017 11:01

Christos κάνεις λάθος. Όποιος έκανε αίτηση δεν ήταν υποχρεωμενο το τμήμα να τον πάρει . Όσους χρειαζόταν η κάθε σοχλή ένεκρινε το τμήμα. Άρα δεν ισχύει αυτό που λες. Δεύτερον σε πολλά πανεπιστήμια παρανόμως τον τελευταίο λόγο τον είχε η Πρυτανεία η οποία δεν είχε καμμιά δουλειά στην όλη διαδικασία. Το γιατί πάγωσε η διαδικασία είναι εξαιρατικά απλό. Να το θυμάσαι ότι θα βάλουν πλέον νόμιμα η Πρυτανεία να έχει λόγο στη τελική πρόταση. Και προφανώς αυτό συζητήθηκε στην τελευταία συνάντηση Πρυτάνεων Υπουργού. Στα θέματα υπό συζήτηση αναφερόταν το θέμα ΕΔΙΠ στις ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση μούγκα.
Τα υπόλοιπα είναι για τους ιθαγενείς

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.