Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΣΟΚ προς Κ. Γαβρόγλου: Παραμερίστε τις ακραίες κομματικές και συνδικαλιστικές φωνές

Παραμείναμε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξίωσαν μόνοι τους αυτόν τον διάλογο μαζί με όλα τα θεσμικά και αντιπροσωπευτικά όργανα εθνικού χαρακτήρα.
Δημοσίευση: 25/01/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Να παραμερίσει “όλες τις ακραίες κομματικές και συνδικαλιστικές φωνές” καλεί ο τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, λίγες ώρες πριν τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τις αλλαγές στο Λύκειο για την πρόσβαση των υποψηφίων στα ΑΕΙ.

Ο Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζει κουτσουρεμένη την πρόταση του ΙΕΠ και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Ο Υπουργός Παιδείας μετά από πολλούς πειραματισμούς, αντικρουόμενες δημόσιες τοποθετήσεις, μετά από δύο αναβολές της εν λόγω συζήτησης και τελικά μετά από (γιατί άραγε;;;) πολλαπλές αλλαγές της αρχικής πρότασης του Ινστιτούτου προσέρχεται σήμερα χωρίς επίσημη θέση της Κυβέρνησης προφανώς για να κάνει ακόμη μια γενική κουβέντα, η οποία όφειλε να έχει γίνει στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία όπου ο ίδιος ο σημερινός Υπουργός είχε σημαίνοντα ρόλο ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

Β. Ξεκαθαρίζουμε ότι ως ΠΑΣΟΚ διεκδικούμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για:

-Καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου συνδεδεμένου με την Τράπεζα Θεμάτων, ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάβλητη, αντικειμενική και αξιόπιστη αξιολόγηση των μαθητών

-Ενίσχυση της Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης ώστε να υπάρξει αντιστοίχηση με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και των σύγχρονων εξελίξεων

-Ενίσχυση του Λυκείου, ώστε να αποτελεί ισχυρή και αυτόνομη βαθμίδα ποιοτικής γνώσης

-Διαμόρφωση μιας εκπαίδευσης που θα διασφαλίζει το καλύτερο μέλλον των μαθητών και της κοινωνίας και δεν θα καλλιεργεί τη λογική της μικρότερης δυνατής προσπάθειας, αλλά ούτε και τη λογική των φραγμών και της εξουθένωσης των μαθητών

Γ. Μας έχει συνηθίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει δικές του προτάσεις. Με λύπη διαπιστώνουμε τυχαίους πειραματισμούς και εφαρμογή μοντέλων που απέτυχαν και οδηγούν σε ένα δημόσιο σχολείο κακής ποιότητας κατώτερο των περιστάσεων και των αναγκών της χώρας.

Δ. Παραμείναμε στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία και καταθέσαμε τις προτάσεις μας. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξίωσαν μόνοι τους αυτόν τον διάλογο μαζί με όλα τα θεσμικά και αντιπροσωπευτικά όργανα εθνικού χαρακτήρα.

Ε. Πρόσφατα σε ανακοίνωση – απάντησή  του προς το ΠΑΣΟΚ, ο Τομέας Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε όλα τα «επιτεύγματα» της περιόδου Μπαλτά – Κουράκη – Φίλη και έδινε το σαφές στίγμα του ότι θα συνεχίσει να αντιτίθεται σε κάθε προσπάθεια ανύψωσης του επιπέδου στην Παιδεία.

Ζ. Καλούμε τον υπουργό Παιδείας σήμερα να παραμερίσει όλες τις ακραίες κομματικές και συνδικαλιστικές φωνές. Να μελετήσει έστω και τώρα τις προτάσεις μας.  Να κάνει ουσιαστικό διάλογο. Να μην δραπετεύει μέσα από γενικές συζητήσεις και να ετοιμάσει με σοβαρότητα την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το Λύκειο με τη μορφή Νομοσχεδίου.

Η. Στον ΣΥΡΙΖΑ κρίνεστε και λογοδοτείτε πλέον για τα έργα και τις παραλείψεις σας και όχι για τις προθέσεις σας.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.