Από διαρροές στα ΜΜΕ πληροφορήθηκε η ΟΛΜΕ τις αλλαγές στο Λύκειο

31/01/2017

Ενημερώθηκε: 01/02/2017, 07:20

Άκουσε το άρθρο

Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές και εκπρόσωποι των φορέων, καταρχάς, θα θέλαμε να κάνουμε μία επισήμανση ό,τι για εμάς ακολουθούνται λίγο ετεροχρονισμένες διαδικασίες, είπε  η πρόεδρος της  ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη,  τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,  και συνέχισε:

-Το λέω αυτό, γιατί στις 15 Ιανουάριου στείλαμε αίτημα συνάντησης της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό, ακριβώς με θέμα το λύκειο, δηλαδή, «αλλαγές στο λύκειο, το σύστημα πρόσβασης». Εμείς, θεωρούμε ότι είναι ένα από τα τρία βασικά θέματα και είναι πάρα πολύ βασικό και η συνάντηση ορίστηκε για αύριο Τετάρτη μεσημέρι.

-Με βάση αυτό, δηλαδή, το ότι θα υπήρχε επίσημη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία, που σημαίνει, ότι θα καθορίζαμε το ποιες είναι οι θέσεις, γιατί έχει δημιουργηθεί και ένα σοβαρό ζήτημα, ότι δεν μπορεί να τοποθετείται κάθε φορά η ΟΛΜΕ με βάση τις διαρροές στον τύπο ή τα σχέδια που εκδηλώνονται ή βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή ποια είναι τα πορίσματα του διαλόγου στο πρώτο κομμάτι που συμμετείχαμε.

-Άρα, θέλαμε να ξέρουμε, ποια είναι η επίσημη απόφαση, με την έννοια, του τι γίνεται συνολικά αποδεκτό, ποιο είναι το αποδεκτό σχέδιο και ποια είναι η τελική πρόταση. Γι' αυτό και δεν έχουμε κάνει ιδιαίτερη εκτίμηση σαν Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, με βάση την πρόταση που έχει αποστείλει το  ΙΕΠ, που σημαίνει για εμάς, ότι αφού αύριο ήταν η επίσημη συνάντηση και η διατύπωση θέσεων από την πλευρά του Υπουργείου, θα συνεδρίαζε το Δ.Σ. και γι' αυτό επιφυλασσόμαστε για κατάθεση γραφείου υπομνήματος στην Επιτροπή σας.

-Εμείς, θεωρούμε ότι κάποια πράγματα που είναι δεδομένο και μπορούμε να συζητήσουμε ή να τοποθετηθούμε. Καταρχάς, γίνεται στην πρόταση του ΙΕΠ, μετά τη διαπίστωση της ακύρωσης αν θέλετε της λυκειακής βαθμίδας, που φαίνεται ότι είναι κοινός τόπος, αλλά εδώ θέλουμε να επισημάνουμε, όχι με ευθύνη των εκπαιδευτικών, αλλά του ίδιου του συστήματος, γιατί το σύστημα ακυρώνει την λυκειακή βαθμίδα και έχουμε αναδείξει κατ' επανάληψη, το πώς αυτές οι εξετάσεις, ο τρόπος που είναι προσανατολισμένες, τα μαθήματα και το πώς γίνονται, στην ουσία έχουν τεράστια ευθύνη για την ακύρωση της λυκειακής βαθμίδας. Άρα και οι εκπαιδευτικοί, αναγκάζονται, να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο σύστημα που έχει επιλεγεί από την πολιτεία, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους και όχι να διαμορφώνουν άλλα συστήματα και να επιλέγουν άλλες προϋποθέσεις.

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ