Νέες διευκρινίσεις για τη Θεματική Εβδομάδα (Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

01/02/2017

Ενημερώθηκε: 01/02/2017, 20:02

Άκουσε το άρθρο

Μετά από ερωτήματα , σχετικά με την κοινοποίηση του Σχεδίου Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας,σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, υπέγραψε έγγραφο με τις ακόλουθες  διευκρινίσεις  :

Α. To Σχέδιο Υλοποίησης στην τελική του μορφή, όπως αυτό επισυνάπτεται στην ανωτέρω σχετική Εγκύκλιο, κοινοποιείται από το σχολείο ηλεκτρονικά στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου, καθώς και στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας της Θεματικής Εβδομάδας που έχει αναπτυχθεί στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-20… .

Β. Στην εν λόγω πλατφόρμα το κάθε σχολείο αναρτά το τελικό Σχέδιο Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας στη θέση «Υποβολή Σχεδίου Υλοποίησης», χρησιμοποιώντας τον Κωδικό που έχει στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Για τη διευκόλυνση των σχολείων, στην ίδια θέση περιέχεται κενή φόρμα του Σχεδίου Υλοποίησης την οποία μπορεί να συμπληρώσει το σχολείο και στη συνέχεια να την κοινοποιήσει ηλεκτρονικά με τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.

Γ. Συμπληρωματικά σημειώνεται ότι οι φορείς που θα κληθούν από τον Κατάλογο Φορέων και που το υλικό τους δεν έχει συμπεριληφθεί στο Φάκελο Εκπαιδευτικού Υλικού μπορούν να υλοποιούν δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα προς τους μαθητές με διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες ανά τμήμα.

Δ. Τέλος, σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία για την κοινοποίηση του
τελικού Σχεδίου Υλοποίησης στους Σχολικούς Συμβούλους Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων) και Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης παρατείνεται έως τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Nik De Grik
|

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το απαράδεκτο καθεστώς του κεντρικού ελέγχου κάθε δράσης του σχολείου.
Θα ήταν αρκετό να εκδώσει την εγκύκλιο και στη συνέχεια να αφήσει τους συλλόγους διδασκόντων, τα δεκαπενταμελή (όπου υπάρχουν) και τους συλλόγους γονέων (προαιρετικά) να καταρτίσουν ένα πρόγραμμα για κάθε σχολείο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται όλη αυτή η κουβέντα η οποία (για πολλοστή φορά) αποδεικνύει ότι το Υπουργείο δεν έχει σε καμιά εκτίμηση και δεν εμπιστεύεται καθόλου τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων. Κατά τ' άλλα ο μυστακοφόρος υπουργός, διακηρύσσει "Πρώτα ο εκπαιδευτικός".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ