Επιτροπή για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας

08/02/2017

Άκουσε το άρθρο

Τη σύσταση άμισθης Επιτροπής , με αντικείμενο την διερεύνηση των δυνατοτήτων για την διαμόρφωση διασύνδεσης της Εκπαίδευσης, της Έρευνας και της Καινοτομίας με τις πολιτικές απασχόλησης, αποφάσισε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ειδκότερα η Επιτροπή έχει ως εξής:

1. Γεωργάτος Σπυρίδων του Διονυσίου, Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως Πρόεδρος.

2. Αγγελόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως μέλος.

3. Σουφαλιδάκης Ιωάννης, Νομικός Σύμβουλος του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ως μέλος

4. Μάλλιος Γεώργιος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης του ΥΠΠΕΘ, ως μέλος.

Έργο της Επιτροπής είναι να μελετήσει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο με σκοπό η τριτοβάθμια εκπαίδευση να συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης και την ανάπτυξη καθώς και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της σε διεθνές επίπεδο, μέσω της όσμωσης ανάμεσα σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα, στο πλαίσιο του Ενιαίου Χώρου της Ανωτάτης Εκπαίδευσης και της Έρευνας. Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής
καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας της.

Η Επιτροπή δύναται να συνεδριάζει και από απόσταση, με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης και λειτουργεί εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση. Στον Πρόεδρο, τα μέλη και το γραμματέα της Επιτροπής δεν καταβάλλεται κανένας μισθός, αποζημίωση ή άλλη οικονομική απολαβή εκτός της δαπάνης μετακίνησης αυτών (έξοδα κίνησης, ημερήσια αποζημίωση, διανυκτέρευση).

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ