Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών τίτλων

Επανακατέθηκε , προς ψήφιση, στη Βουλή
Δημοσίευση: 09/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επανακατέθηκε σήμερα, προς ψήφιση, στη Βουλή από τον τομεάρχη παιδείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βουλευτή Χρ. Κατσίκη, στο πολυνομοσχέδιο "σκούπα"  η τροπολογία  για την αναγνώριση των Διδασκαλείων ως Μεταπτυχιακών, και αποσύρθηκε, για άγνωστους λόγους, μία ώρα μετά.

Η συγκεκριμένη τροπολογία είχε κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά αποσύρθηκε από την τότε πολιτική ηγεσία του υπ. Παιδείας, με τη δέσμευση να επανακατατεθεί σε άλλο νομοσχέδιο (Διαβάστε εδώ)

Με την τροπολογία  είχε συμφωνήσει  η ΝΔ δια του Συντονιστή Παιδείας του Κόμματος Βουλευτή Θ. Φορτσάκη, ενώ είχε διαφωνήσει  ριζικά το ΠΑΣΟΚ, δια του τομεάρχη Δ. Κωνσταντόπουλου

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

 

Σχόλια (20)

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
04 Μαρ 2017 21:39

Τι θα γίνει με την τροπολογια;

 
Μαρία Ρ.
10 Φεβ 2017 17:56

Tι άλλο θα ακούσουμε !!! Εύχομαι μόνο κάποιοι από τους ανθρώπους που γράφουν εδώ να μην είναι εκπαιδευτικοί !!! Γιατί πρέπει σώνει και καλά όλες οι μονοετείς σπουδές μετά το βασικό πτυχίο να οδηγούν σε μεταπτυχιακό τίτλο ισότιμο με αυτό άλλων ΑΕΙ; Yπάρχουν και τα post/graduate diplomas και certificates για όσους γνωρίζουν που δεν είναι απαραίτητο να οδηγούν σε μάστερ. Με αυτά τα καμώματα θίγονται ΑΠΑΝΤΕΣ οι πτυχιούχοι άλλων σχολών που δε προσπάθησαν οι ενώσεις αποφοίτων τους να κάνουν τέτοιες "αναβαθμίσεις πτυχίου". Όσο οι κυβερνήσεις αποφεύγουν να οριοθετήσουν σωστά τα επαγγελματικά δικαιώματα αλλά και το εθνικό πλαίσιο προσόντων αυτές οι ανώμαλες καταστάσεις θα είναι σε ημερήσια βάση.

 
Αρίσταρχος
10 Φεβ 2017 12:45

Απορώ γιατί δεν τους εξισώνουν απ’ ευθείας με διδακτορικό τίτλο…. Υπάρχουν και 2ετή διδακτορικά στο εξωτερικό.
Φοίτησαν σε Διδασκαλεία για να εξισώσουν τα πτυχία τους με πτυχίο ΑΕΙ, τι ζητάνε;;

 
Ευαγγελία
10 Φεβ 2017 08:47

Ακριβώς όπως τα λέει ο κος Ανδρέου.

 
Γαρυφαλλιά
10 Φεβ 2017 07:45

Γιατί είναι κατακριταίες οι πανελλαδικές διακρίσεις?
Οι κάτοχοι του πτυχίου των διδασκαλείων είχαν μπει σε αυτά έπειτα απο εξετάσεις και διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες υποψήφιους...

 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
09 Φεβ 2017 21:56

Για ποιό λόγο αποσύρθηκε αφού όλοι συμφωνούν...
πολύ δίκαιο αίτημα...

 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
09 Φεβ 2017 20:58

Ευτυχώς αποσύρθηκε. . . .

 
ΒΛΑΣΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
09 Φεβ 2017 20:34

Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν πάρει σύνταξη.Ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν εξομοίωση και διδασκαλείο μετά το 1994.Το 2005 τα διδασκαλεία έπαψαν να λειτουργούν.Κακώς ο τίτλος ήταν διδασκαλείο.Ήταν μετεκπαίδευση μέσα στα παιδαγωγικά τμήματα με εξετάσεις εισόδου,διπλωματική εργασία και εξετάσεις αυστηρές σε είκοσι μαθήματα στο τέλος της περιόδου.Αυτά για ενημέρωση...

 
Επικουρος
09 Φεβ 2017 19:50

Τι αλλο θα δωσουν προκειμενου να ξαναγινουν κυβερνηση? Δεν καταλαβαονουν οτι δημιουργουν αδικιες?

 
Ουδείς Αναντικατάστατος
09 Φεβ 2017 18:48

Η εξίσωση των τίτλων μετεκπαίδευσης στα Διδασκαλεία με τους Μεταπτυχιακούς τίτλους δίχως κριτήρια ποιότητας καταργεί την ισονομία, την αξιοκρατία και τη δημοκρατία φέροντας σοβαρό πλήγμα για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του δημοσίου εκπαιδευτικού συστήματος αφού θα δημιουργήσει την νοοτροπία σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ότι δεν χρειάζεται να προσπαθούν για την βελτίωση της εκπαίδευσης στην Ελλάδα στρεφόμενοι προς την ιδιωτική ανώτατη μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ημεδαπή ή το εξωτερικό επιτείνοντας το brain drain.

 
A.L.
09 Φεβ 2017 17:54

Το άδικο δεν είναι εκεί που εστιάζει το νομοσχέδιο. Δεν είναι άδικο κάποιοι στην εκπαίδευση να έχουν πτυχία διετούς φοίτησης και κάποιοι άλλοι πενταετούς (Μηχ/κοί, Γεωπόνοι/Δασολόγοι, Καλών Τεχνών, Μουσικής) ή εξαετούς (Γιατροί), αλλά όλοι να ανήκουν στην ίδια κατηγορία Π.Ε. διεκδικώντας πολλές φορές τις ίδιες θέσεις; Επιπλέον οι τελευταίοι δεν θεωρούνται "εκ γενετής" εκπαιδευτικοί και ήταν υποχρεωμένοι να φοιτήσουν στην ΑΣΠΑΙΤΕ (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) της οποίας το πτυχίο δεν θεωρείται μεταπτυχιακός τίτλος (αν και η συμμετοχή προϋποθέτει την ύπαρξη πρώτου πτυχίου) αλλά επιμόρφωση.

 
Π.Σ.
09 Φεβ 2017 17:24

Μέχρι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο θα καταθέτουν τροπολογίες του ώλου...

 
mavro
09 Φεβ 2017 17:19

φορτσακη εισαι καλα ....σε τι συμφωνεις .

 
mavro
09 Φεβ 2017 17:17

ειστε τραγικοι συριζανελιτες, για αυτο και δεν προκειται να ξαναβγειτε ασχετοι που δεν ξεχωριζετε τα μεταπτυχιακα απο τα διδασκαλεια , ανοησια μερδευουν τα μπουτια με τα χερια

 
Και άλλος πολίτης
09 Φεβ 2017 15:59

Κανένα σχόλιο πέρα από το "απλά τραγικό".

 
Ελένη
09 Φεβ 2017 14:59

Άδικο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

 
Δάσκαλος
09 Φεβ 2017 14:48

Παλιότερα, άδεια απουσίας έπαιρνες και για τα μεταπτυχιακά. Τα διδασκαλεία ήταν σαφώς ανώτερα από κάποια ετήσια μεταπτυχιακά ελληνόγλωσσα και ξενόγλωσσα .Με αυτό το σκεπτικό πρέπει να ακυρωθούν πολλά τέτοια.

 
Κώστας
09 Φεβ 2017 14:28

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΙΓΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΏΝ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΠΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΔΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ.

 
Αδικία
09 Φεβ 2017 14:27

Συμφωνώ απόλυτα.
Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος.
Σήμερα τα συγκεκριμένα διδασκαλεία δεν υφίστανται, οπότε δεν υπάρχει η
παροχή ίσων ευκαιριών. Όποιος πρόλαβε πρόλαβε...

 
Πολίτης
09 Φεβ 2017 13:05

ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΟΧΙ.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΔΙΚΙΑ
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ