ΒΟΥΛΗ

Ρύθμιση για απαλλαγή Πρυτάνεων και προέδρων ΤΕΙ από ποινικές ευθύνες για τις οφειλές στους ΕΛΚΕ

Δημοσίευση: 09/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη δέσμευση ότι θα καταθέσει στη Βουλή ρύθμιση με την οποία θα απαλλάσσονται οι Πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ  από ποινικές ευθύνες για τις οφειλές καθηγητών στους ΕΛΚΕ, ανέλαβε ο υπουργός Παιδείας σήμερα στη Βουλή .

Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

Κ. Γαβρόγλου: Έχετε απόλυτο δίκιο. Θα πω για τον ΕΛΚΕ και θα σταματήσω. Θα μιλήσω στη δευτερολογία μου.
Σχετικά με τον ΕΛΚΕ: Σήμερα υπάρχουν πρυτάνεις -όχι μόνο εν ενεργεία αλλά και προηγούμενοι-  για τους οποίους υπάρχει ο κίνδυνος εισαγγελικής παρέμβασης για ποσά που δεν έχουν εισπράξει από πανεπιστημιακούς που χρωστούσαν στους ειδικούς λογαριασμούς των πανεπιστημίων.

Ν. Κεραμέως: Άσκησης δίωξης.

Κ. Γαβρόγλου: «Άσκησης δίωξης», όπως μου λέει η κ. Κεραμέως που προφανώς νομικά είναι πολύ πιο σωστή έκφραση. Αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, διότι οι πρυτανικές αρχές και οι τωρινές και οι προηγούμενες δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη σε αυτό το θέμα. Εμείς δεσμευόμαστε στο επόμενο νομοσχέδιο, που θα είναι για τα ΑΕΙ και τα μεταπτυχιακά, να φέρουμε διάταξη -η οποία, προφανώς, να  δηλώνει αυτό με νομικούς τρόπους- και να βρούμε τρόπους με τους οποίους τα άτομα που χρωστάνε να πληρώσουν αυτά που χρωστάνε, χωρίς να φταίνε σε αυτό οι πρυτάνεις.
Στο μεταξύ θα στείλουμε εγκύκλιο στους ειδικούς λογαριασμούς, όπου θα λέμε αυτό που σας είπα τώρα, ώστε να μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν στην όποια εισαγγελική αρχή έρθει για άσκηση δίωξης.

Α. Λοβέρδος: Επειδή έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη, πότε σκοπεύετε να φέρετε το επόμενο σχέδιο νόμου, για να ξέρουμε; Μήπως είναι δώρον άδωρον.  

Κ. Γαβρόγλου: Αν έχει ήδη ασκηθεί, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε εμείς να παρέμβουμε στη δικαιοσύνη. Αυτό σας λέω. Λέω, όπως είπα πριν, σε έναν μήνα σε πέντε εβδομάδες, αυτής της τάξης πάντως, όχι αργότερα…

Α. Λοβέρδος:Με τροπολογία δεν μπορούμε;

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ