Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Εγκύκλιος πανελλήνιων ενδοσχολικών αγώνων καλαθοσφαίρισης έτους 2016-2017

Δημοσίευση: 14/02/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προκηρύσσει Πανελλήνιους Ενδοσχολικούς Αγώνες Καλαθοσφαίρισης 3επί 3 (3 εναντίο 3) για το σχολικό έτος 2016-17 για μαθητές/τριες και των τριών (3) τάξεων των Γυμνασίων της Χώρας με κεντρικό σύνθημα «τάπα στη βία και το ρατσισμό».

Οι Ενδοσχολικοί αγώνες αποτελούν απαραίτητη διαδικασία εντός της μαθητικής κοινότητας δεδομένου ότι ενθαρρύνεται η συμμετοχή, η αυτενέργεια και η συνεργασία των μαθητών/τριών.

Ο προγραμματισμός των εσωτερικών πρωταθλημάτων και αγώνων γίνεται από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής του σχολείου σε συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου και το σύλλογο των διδασκόντων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου που έχουν ενεργό και έγκυρο Α.Δ.Υ.Μ και φοιτούν κανονικά στο σχολείο.

Α ́ ΦΑΣΗ 1. Νικήτρια ομάδα σχολείου και 2. Νικήτρια ομάδα Διεύθυνσης

Λαμβάνοντας υπόψη τα περιορισμένα χρονικά όρια, την ιδιαιτερότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της χώρας, κάθε σχολικό τμήμα θα αναδείξει την αντιπροσωπευτική νικήτρια ομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στους Ενδοσχολικούς Αγώνες.

Βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου να ορίσει το σύστημα διεξαγωγής των αγώνων πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης 3Χ3, (π.χ. σχολείο με 12 τμήματα μπορεί να διεξάγει τους αγώνες με ομίλους των τεσσάρων, των τριών, των έξι κ.τ.λ. ή με νοκ ουτ παιχνίδια ή με κλήρωση, κ.ά.). Η χρονική διάρκεια του αγώνα δεν θα υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά.

Στους ενδοσχολικούς αγώνες, χρέη διαιτητών - κριτών - γραμματείας μπορούν να αναλαμβάνουν οι μαθητές. Από κάθε τμήμα προτείνονται εκείνοι που μπορούν να ανταποκριθούν στα παραπάνω καθήκοντα.

Προτείνεται η διεξαγωγή κάθε αγώνα με αποδοχή των κανόνων και από τις δυο ομάδες και μόνο σε περιπτώσεις διαφωνίας να αποφασίζει ο διαιτητής ή η οργανωτική επιτροπή αγώνα.

Οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής θα αποστείλουν τα αποτελέσματα με τις νικήτριες ομάδες στις Ομάδες Φυσικής Αγωγής των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν και θα επακολουθήσει κλήρωση από την αρμόδια Ο.Ε.Σ.Α.Δ., λόγω αντικειμενικών δυσκολιών , προκειμένου να αναδειχθεί η νικήτρια ομάδα – εκπρόσωπος της Διεύθυνσης.

Β ́ΦΑΣΗ Νικήτρια ομάδα Περιφέρειας

Στις Περιφέρειες όπου υπάρχει δυνατότητα διεξαγωγής από τις αντίστοιχες Ο.Ε.Σ.Α.Δ. δύναται να πραγματοποιηθούν αγώνες μεταξύ των νικητριών ομάδων των διευθύνσεων της περιφέρειας.

Οι αγώνες ανάμεσα στις νικήτριες ομάδες των διευθύνσεων της Περιφέρειας Αττικής θα διεξαχθούν στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ «Ι. Φωκιανός» και Δ.Π.Π.Γ. Καισαριανής (Νήαρ- Ηστ) υπό την εποπτεία της Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο τελικός αγώνας κάθε σχολείου για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας αγοριών και κοριτσιών θα διεξαχθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή . Την ίδια ήμερα θα διεξαχθεί διαγωνισμός ελευθέρων βολών (πέντε βολές) και τρίποντων (τρία σουτ) εφόσον κάθε ομάδα θα έχει ορίσει έναν εκπρόσωπο κατόπιν εσωτερικής διαδικασίας.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν ενυπόγραφα οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής λαμβάνοντας υπόψη το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, να ενθαρρύνουν τους μαθητές/τριες να νοιώσουν τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. θα ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους εγκαίρως σχετικά με την ολοκλήρωση των Ενδοσχολικών Αγώνων μαθητών/τριών Γυμνασίων 3Χ3 Καλαθοσφαίρισης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean