Άγνωστοι χτύπησαν τον καθηγητή Αγγ. Συρίγο

καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα στο τραύμα που το προκάλεσαν οι τρεις άγνωστοι στο κεφάλι.

15/02/2017

Ενημερώθηκε: 16/02/2017, 08:58

Άκουσε το άρθρο

Τρία  άτομα άγνωστα στην πανεπιστημιακή κοινότητα, “ξυλοκόπησαν” τον καθηγητή του Παντείου  Πανεπιστημίου Αγγελο Συρίγο, όταν εκείνος τους έκανε παρατήρηση για τα γκράφιτι ,στον Πεζόδρομο της οδού Πάντου στο Ιδρυμα.

Οι τρεις δράστες πρόλαβαν κι εξαφανίστηκαν, πριν φθάσουν στο χώρο άνδρες της αστυνομίας.

Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και του έγιναν ράμματα στο τραύμα που το προκάλεσαν οι τρεις άγνωστοι στο κεφάλι.

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου με ανακοινωθέν π[ου εξέδωσε εκφράζει “την αμέριστη συμπαράστασή της στον καθηγητή κ. Ευάγγελο Συρίγο, ο οποίος τραυματίσθηκε απρόκλητα από άγνωστα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα, στον Πεζόδρομο της οδού Πάντου”.

Η Σύγκλητος καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν την λειτουργία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και δηλώνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία δεν ανήκουν στον ακαδημαϊκό μας χώρο, δεν θα τα ανεχθεί και στο μέλλον.

Το υπουργείο καταδικάζει την επίθεση στον καθηγητή  Άγγελο Συρίγο

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση εναντίον του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου.

Οι πράξεις βίας  τονίζει το υπουργείο, δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στα Πανεπιστήμια αλλά και σε κανένα άλλο χώρο.

Ο διάλογος, υπογραμμίζει,  δίνει διεξόδους  και οδηγεί όλους μας ένα βήμα μπροστά.

Η ΝΔ

Η  Ν έα Δημοκρατίας με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε    τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του και την Αστυνομία να εντοπίσει τους δράστες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία.
 
Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.
 
Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών.
 
Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την επίθεση στον καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο από αγνώστους, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελο Συρίγο και καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε από τραμπούκους μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Αυτά τα πρόσωπα δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν θέση στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, όπως και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν στρέφονται μόνο εναντίον του καθηγητή Άγγελου Συρίγου αλλά και εναντίον του συνόλου της Πανεπιστημιακής κοινότητας. Θα πρέπει να απομονωθούν άμεσα και αναμένουμε η Ελληνική αστυνομία να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού και στον εντοπισμό των δραστών.

Το Ποτάμι

Όταν ένας καθηγητής έρχεται αντιμέτωπος με τη βία και μάλιστα σε πανεπιστημιακό χώρο, τότε πρέπει να ανησυχήσουμε. Πέραν της αυτονόητης καταδίκης της επίθεσης εναντίον του Άγγελου Συρίγου και της έκφρασης της συμπαράστασης μας στον καθηγητή, ζητάμε από την πολιτεία να πράξει ό,τι προβλέπεται για να τιμωρηθούν οι δράστες. Καλούμε επίσης όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές.

Η ΚΙΠΑΝ

Η ΚΙΠΑΝ καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε σήμερα στους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου ο διακεκριμένος συνάδελφος Άγγελος Συρίγος (βλέπε [1]) μετά από παρατήρηση που έκανε σε νεαρούς γιατί έκαναν γκράφιτι σε τοίχους του Πανεπιστημίου και εκφράζει με τον πιο έντονο τρόπο τον  αποτροπιασμό της για αυτό το γεγονός.

Περιστατικά αυτής της μορφής μας ανησυχούν έντονα, γιατί επαναφέρουν στη μνήμη μας μαύρα γεγονότα και εποχές που έχει ζήσει η ευρωπαϊκή ήπειρος και ο τόπος μας ειδικότερα κάποιες  δεκαετίες πριν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ :  http://www.posdep.gr/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=…

Συνεργασία Πανεπιστημιακών

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ καταδικάζει με τον πιο απόλυτο τρόπο την επίθεση και το σοβαρό τραυματισμό του Καθηγητή Άγγελου Συρίγου από «άγνωστους» χθες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Οι βίαιες πράξεις και επιθέσεις μέσα στο Πανεπιστήμιο, που συμβολικά αποτελεί το «ναό» της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών, αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας. Συγχρόνως πρόκειται για πράξεις που αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στοχεύοντας στην παρεμπόδιση της ελεύθερης έκφρασης  - βούλησης μέσα στο Πανεπιστήμιο. Όσοι τις διαπράττουν ή τις υποστηρίζουν επιθυμούν την βίαιη επιβολή των δικών τους μειοψηφικών και άγνωστων ή «θολών» απόψεων. Όλοι αυτοί είναι εχθροί της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η πολιτεία έχει αποδειχθεί ανίκανη ν’ αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Η ίδια η Πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει ν’ αντιδράσει και να πάρει μέτρα ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα. Όλα τα μέλη της πρέπει να αντισταθούμε στη βία προστατεύοντας την ελευθερία και τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ