Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ισότιμα τα διπλώματα του ΕΜΠ με Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων

Το ΕΜΠ δέχεται αιτήσεις
Δημοσίευση: 16/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πιστοποιητικά  ισοτιμίας διπλώματος Ε.Μ.Π. με το Master Ομοταγών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, εκδίδει το Εθνικό  Μετσόβιο Πολυτεχνείο (σ.σ. πρόκειται για απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του 2009 που αφορά εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των ΑΕΙ όταν κατατίθεται αίτημα από φοιτητή).

Οι ενδιαφερόμενοι   για την έκδοση Πιστοποιητικού ισοτιμίας με Master  θα πρέπει να προσκομίσουν σχετική  αίτηση, ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΜΠ

Πατήστε εδώ για το Έντυπο Αίτησης

Πατήστε εδώ για τις Οδηγίες Υποβολής Αίτησης  

 

Ετικέτες: 
ΕΜΠmaster

Σχόλια (21)

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
16 Φεβ 2017 11:56

Γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών που είναι επίσης 5ετούς φοίτησης;

 
SS
16 Φεβ 2017 12:31

To Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΓΙΑΤΙ δεν κάνει το ίδιο;;;

 
sm
16 Φεβ 2017 12:40

Αυτό έχει γίνει στην Πολυτεχνική Πατρών εδώ και χρόνια.

 
πανος
16 Φεβ 2017 12:51

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το κάνει αυτό από το 2009.....

 
ΓΠΑ
16 Φεβ 2017 13:30

Στο ΓΠΑ αυτό γίνεται εδώ και περίπου 40 χρόνια... πάνω στο πτυχίο αναφέρεται ρητώς "Το πτυχίο του ΓΠΑ θεωρείται ισοδύναμο των αγγλοσαξονικών πτυχίων MSc in Agricultural Engineering" & "MSc in Agricultural Sciences"!

 
Αντρεας
16 Φεβ 2017 13:44

Τα πτυχία αναγνωρίζονται διεθνώς ως μάστερ ή ειναι απλη αποφαση του πανεπιστημίου μονο για την Ελλάδα?

 
νομιμοφρον
16 Φεβ 2017 14:02

Είναι νόμιμη η συγκεκριμένη χορήγηση ? Πώς αιτιολογείται?

1) Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων: Το επίπεδο του προπτυχιακού των πολυτεχνειων ειναι ίδιο με αυτο των υπολοίπων πανεπιστημίων και ΤΕΙ (επίπεδο 6)

Greece EQF Referencing Report

Εκθεση 11/2016,

Σελίδα 32 5ετες bachelor

2) Εθνικό Μητρώο προσόντων Παράδειγμα 5ετους Bachelor

3) H ΑΔΙΠ εχει διαφωνήσει για πολλούς λόγους μέσω των αξιολογήσεων της (βλ. Αξιολόγηση Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ 2013) για την κατάταξη του προπτυχιακού των ελληνικών πολυτεχνείων στο επίπεδο MASTER (7ο επίπεδο του ΕΠΠ)

4) Σύμφωνα με τις τελευταίες αξιολογήσεις των ιδρυμάτων (πανεπιστημιων και ΤΕΙ), από την ΑΔΙΠ, το ΕΜΠ ειναι το μοναδικο ίδρυμα που είχε τη χαμηλότερη σχετική επίδοση ταυτόχρονα στους τομεις"προπτυχιακά" και "μεταπτυχιακά"

 
Γιώργος
16 Φεβ 2017 14:53

Αυτό γίνεται από το ΕΜΠ και τις πολυτεχνικές σχολές εδώ και χρόνια. Βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο. Αν μπορούσαν να το κάνουν τόσο απλά και μόνοι τους, για ποιο λόγο προσπαθούν εδώ και χρόνια να περάσουν αντίστοιχη διάταξη σε νόμο (πρώτα με την Διαμαντοπούλου, μετά με τον Μπαλτά και πιο πρόσφατα με την Αναγνωστοπούλου).
Αλήθεια, ο Γαβρόγλου που έχει εκφράσει την άποψη ότι αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει, σκοπεύει να κάνει κάτι για αυτές τις ενέργειες; Και μην μου παει κάποιος περί αυτοδιοίκητου των ιδρυμάτων, διότι κανένα ίδρυμα δεν μπορεί να παραβιάζει τη νομοθεσία.

 
Γιάννης Κ
16 Φεβ 2017 17:12

Γιατί δεν κάνουν τα πολυτεχνεία και οι πολυτεχνικές σχολές της Ελλάδας ότι έκαναν οι αντίστοιχες σχολές μηχανικών των Γαλλικών Πανεπιστημίων. Αυτό πουκάνουν σήμερα το έκαναν και στο παρελθόν, αλλά τότε είχε το νόημα ότι τα Αγγλικά πανεπιστήμια και όχι μόνο δέχονταν τους διπλωματούχους μηχανικούς της Ελλάδος απ' ευθείας για διδακτορικό. Σήμερα που όλοι θέλουν δύο διακριτούς κύκλους σπουδών για να δεχθούν τα masters τι θα κερδίσουν; Δυστυχώς δύο διακριτοί κύκλοι αναγνωρίζονται μόνο.

 
Dimitrios Pappas
16 Φεβ 2017 17:54

Μπορούν αν θέλουν να δίνουν και μια ισοτιμία με διδακτορικό; Κάντε κάτι σας παρακαλώ γιατί το ζητάνε σε συγκεκριμένες εργασιακές θέσεις. Ευχαριστώ!

 
Δημήτρης Ζ
16 Φεβ 2017 20:35

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ουσιαστικά δεν έχει κάποια ισχύ. Δίνει ένα νέο όνομα σε έναν υπάρχοντα τίτλο, σαν να κάνει βαφτίσια. Δηλαδή αν κάνει κάποιος την αίτηση και το δίπλωμα του το ονομάσουν μεταπτυχιακό σημαίνει ότι έκανε μεταπτυχιακό; Και γιατί να μην του το ονομάσουν διδακτορικό;

 
Iapetos
16 Φεβ 2017 21:11

Γιατί δεν τους δίνει και διδακτορικό? Έτσι και αλλιώς δεν λαμβάνεται από πουθενά υπόψη ( ούτε Ελλάδα ούτε ΕΕ )

Υγ: η Πάτρα το δίνει χρόνια τώρα
Υγ2: τα μάστερ έχουν νομικό πλαίσιο και απαιτούν τουλάχιστον 75 ects. Με το 5ο στα πολυτεχνεία έτος το μάξιμουμ είναι 60 ects.
Υγ3: σημειώστε ότι το 5ο έτος σε πολλά τμήματα είναι απλώς πρακτική και πτυχιακή !!!

 
markakioam
16 Φεβ 2017 22:34

Και η ΑΣΠΑΙΤΕ πενταετης ειναι .Να παιρνουν master στην εκπαιδευση, και για
ενα λογο παραπανω, γιατι κατα γενικη ομολογια ειναι η μονη σχολη στην Ελλαδα που βγαζει καθηγητες -εκπαιδευτικους για την δευτεροβαθμια

 
Manos
16 Φεβ 2017 23:56

Ακούγεται ότι όσοι πήραν παραπάνω μαθήματα επιλογής για το πτυχίο τους από όσα χρειάζονταν για την κτήση του τότε που τελείωσαν θα παίρνουν βεβαίωση ότι έκαναν και μεταπτυχιακό και διδακτορικό μαζί.
Μάλιστα, όσοι έχουν παρουσιάσει και εργασίες σε κάποιο προπτυχιακό τουε μάθημα, θα παίρνουν και βεβαίωση δημοσίευσης επιπέδου συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή.

 
Μαριος PhD
17 Φεβ 2017 00:45

Συμφωνω, ειναι μεταδιδακτορικο το πτυχιο των μηχανικων και μαλιστα καλυπτει και 15ετη εργασιακη εμπειρια

 
@markakioam
17 Φεβ 2017 01:11

Η ΑΣΠΑΙΤΕ δεν μπορεί να δίνει μάστερ, γιατί η 5ετία είναι σε 2 επιμέρους κλάδους (4 έτη Πολιτικός-Μηχανικός-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ & 1 έτος Παιδαγωγικά), όχι στο αυτό κλάδο όπως τα 5ετή Πανεπιστήμια/Πολυτεχνεία. Στη Φινλανδία για να γίνεις δάσκαλος απαιτούνται υποχρεωτικά σπουδές επιπέδου μάστερ (5ετές πτυχίο), δηλαδή είναι όλη η 5ετία στα Παιδαγωγικά.

 
paparis
17 Φεβ 2017 07:25

@@markakioam
το μαστερ δε χαρακτηρίζεται από τη διάρκεια σπουδών αλλά από τον προσανατολισμό...το 5ετές πτυχίο των ελληνικών πολυτεχνείων ουδεμία σχέση έχει με το μαστερ που επικαλείστε (άλλωστε υπάρχουν και οι εκθέσεις της ΑΔΙΠ όπου το τεκμηριώνουν)

 
Ribopaido
17 Φεβ 2017 08:06

Το 4 +1 έχει σταματήσει εδώ και χρόνια . Πλέον είναι αδιάσπαστος 5της κύκλος με 55+ μαθήματα. Πρέπει να γίνει μεταπτυχιακό το οποίο θα είναι πάνω στην εκπαίδευση . 19 μαθήματα παιδαγωγικών-ψυχολογικών ποια άλλη σχολή έχει?

 
markakioam
17 Φεβ 2017 16:40

Επειδη τα πραγματα ειναι πολυ σοβαρα και καλο θα ειναι να ειμαστε σωστα ενη-μερωμενοι να ξερετε οτι η ΑΣΠΑΙΤΕ εχει ενιαιο 5ενταετες προγραμμα και οχι4+1.Και επειδη καποιος μπορει να πει για μη αντικειμενικοτητα σας ενημερωνω οτι ειναι πολλοι που εχουν πτυχιο τηςΑΣΠΑΙΤΕ και ειναι και διπλοματουχοι μηχανικοι και η πλειοψηφια τους (μπορειτε να το ψαξετε))δηλωνει οτι αν καποιος επρεπε να εχει μαστερ στην λογικη(σωστη η
οχι) τουΕΜΠ αυτος θα επρεπε να ειναι η ΑΣΠΑΙΤΕ σαν την μονη 5νταετη σχολη εκπαιδευτικων στη Ελλαδα.

 
stavrakas
17 Φεβ 2017 18:10

@ Dimitrios Pappas

Μη δινεις ιδεες αδερφε, διαβαζοντας τα σχολια του esos νομοθετουν οι νομοθετουντες...

 
Ribopaido
17 Φεβ 2017 19:43

@markakioam

Πολύ σωστό.. Εγώ τελείωσα ασπαίτε Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και τώρα δίνω κατατακτήριες για ΗΜΜΥ ΕΜΠ.. Πρέπει η σχολή να Αναβαθμιστεί.. Γιατι έχει και τις μονάδες και όλα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ