Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

“Καθαιρέθηκε” προϊστάμενος στο ΙΕΠ, μετά τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας

“Δεν κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη της θέσης Προϊσταμένου του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης, και ως εκ τούτου αποφασίζεται η αποδέσμευση του κ. Ευστάθιου Στυλιάρη”.
Δημοσίευση: 16/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε “καθαίρεση” εκπαιδευτικού ΠΕ19  Ευστάθιου Στυλιάρη  από τη θέση του Προϊσταμένου του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΙΕΠ, με το αιτιολογικό ότι αφού συγκροτήθηκε Ομάδας Εργασίας, “δεν κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη της θέσης Προϊσταμένου του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης, και ως εκ τούτου αποφασίζεται η αποδέσμευση του κ. Ευστάθιου Στυλιάρη”.

Το esos επικοινώνησε με τον κ. Στυλιάρη ο οποίος αιφνιδιάστηκε, καθώς όπως μας είπε, δεν  έχει λάβει σχετική ενημέρωση περί “καθαίρεσής το” από  τη θέση προισταμένου

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αντικατάσταση, λόγω λήξης θητείας, και μη αξιοποίηση σε αντίστοιχα πόστα, των τεσσάρων  Συμβούλων του Παιδαγωγικού ινστιτούτου από θέσεις προισταμένων (Διαβαστε εδώ σχετικο ρεπορτάζ  του esos).

Ειδικότερα η απόφαση του ΙΕΠ για τον κ. Στυλιάρη έχε ως εξής:

«Λαμβάνοντας υπόψη την προηγούμενη απόφαση στην παρούσα συνεδρίαση για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης του φορέα και τη συγκρότηση σχετικής Ομάδας Εργασίας, δεν κρίνεται απαραίτητη η κάλυψη της θέσης Προϊσταμένου του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης, και ως εκ τούτου αποφασίζεται  η αποδέσμευση του κ. Ευστάθιου Στυλιάρη από τα καθήκοντά του ως Προϊσταμένου, ο οποίος θα εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο εν λόγω Γραφείο.

Επισημαίνεται ότι για τα θέματα διοικητικής φύσης του εν λόγω Γραφείου (άδειες, έλεγχος παρουσίας και τήρηση ωραρίου) υπεύθυνη θα είναι η Προϊσταμένη του Τμήματος Διοίκησης Προσωπικού».

Η απόφαση για την Ομάδα Εργασίας

Στο πλαίσιο βελτιστοποίησης της λειτουργίας του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης και ως μέτρο ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας και εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του στο φορέα,   η διοίκηση του ΙΕΠ αποφάσισε τη   συγκρότηση τριμελούς Ομάδα Εργασίας με σκοπό την υποβολή εισηγήσεων προς το Δ.Σ. για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τεχνική υποστήριξη του φορέα καθώς και όσων δύνανται να συνδέονται με άλλους φορείς. 

Ως μέλη της Ομάδας Εργασίας ορίστηκαν  οι κάτωθι:

1.   Χριστόπουλος Πέτρος, αποσπασμένος εκπαιδευτικός (Συντονιστής)

2.   Μακροστέργιος Ευάγγελος, αποσπασμένος εκπαιδευτικός

3.   Νικολόπουλος Άγγελος, αποσπασμένος εκπαιδευτικός

Ο Συντονιστής αναλαμβάνει να υποβάλλει τις σχετικές εισηγήσεις και πορίσματα εργασιών που δύναται το Δ.Σ. να αναθέσει στην Ομάδα Εργασίας. Επίσης ο Συντονιστής είναι αρμόδιος για τη συνεργασία της Ομάδας Εργασίας με το Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης του φορέα καθώς και με κάθε άλλη τυχόν εμπλεκόμενη μονάδα της διοίκησης ή και της επιστημονικής υπηρεσίας, στο πλαίσιο των εργασιών της Ομάδας Εργασίας.

Τα μέλη της Ο.Ε. θα εκτελέσουν το έργο τους αμισθί, εντός του υπηρεσιακού τους ωραρίου. Η διάρκεια της Ο.Ε. ορίζεται μέχρι την 30.09.2017.

 

Ετικέτες: 
ΙΕΠ

Σχόλια (3)

 
jr
16 Φεβ 2017 16:18

όλους αυτούς τους αποσπασμένους στο υπουργείο,στις διευθύνσεις,στις περιφέρειες,στο ΙΕΠ και σε πολλές άλλες χρήσιμες δεν αντιλέγω υπηρεσίες τους έχει αφαιρέσει ο ΟΟΣΑ όταν βγάζει την αναλογία καθηγητών-μαθητών.έχει υπολογίσει πόσοι εκ/κοι υποκαθιστούν τους ανύπαρκτους γραμματείς στα σχολεία;

 
aigaias pelagidis
17 Φεβ 2017 09:56

Δηλαδή στην εποχή της έντασης της τεχνολογίας-πληροφορικής και της ανάγκης εκσυγχρονισμού των λειτουργιών των οργανισμών και του ΙΕΠ δεν χρειάζεται Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης; Όλες οι διαδικασίες θα πηγαίνουν σε ομάδες εργασίας; Ποιος θα είναι υπεύθυνος; Η κατάργηση των προϊσταμένων των Γραφείων ,μάλλον διευκολύνει την επικύρωση των εισηγήσεων των ομάδων εργασίας ,οι οποίοι και δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη της "υπογραφής" τους στις εισηγήσεις.

 
Θεοφάνης
19 Φεβ 2017 18:38

Από πού προκύπτει καθαίρεση δεν το κατάλαβα. Ομάδα εργασίας διαβάζω συστάθηκε, που είναι και πιο δημοκρατική και σύγχρονη μέθοδος διοίκησης, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ