Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συνδικαλιστική κάλυψη για τη Θεματική Εβδομάδα από τις ΕΛΜΕ Χανίων και Ηλείας

Δημοσίευση: 16/02/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΕΛΜΕ Ηλείας

Στη βάση των πρόσφατων ανακοινώσεων της ΕΛΜΕ Ηλείας, το ΔΣ καλεί τους συναδέλφους και τους συλλόγους διδασκόντων να απορρίψουν τις εγκυκλίους για τη Θεματική Εβδομάδα και  τις Δημιουργικές Εργασίες.

Αποφασίζει να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συλλόγους και τους εκπαιδευτικούς. Οι σύλλογοι που ήδη πήραν αποφάσεις υλοποίησης των εγκυκλίων να συνεδριάσουν ξανά, αφού ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι για την απόφαση του κλάδου.

ΕΛΜΕ Χανίων

Η ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τις αποφάσεις των συναδέλφων σε όσα σχολεία έχουν πάρει αποφάσεις με πρακτικά, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να μην υλοποιήσουν το περιεχόμενο των εγκυκλίων του υπουργείου για θεματική εβδομάδα, δημιουργικές εργασίες και μαθητεία.

Παρά τις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργού και των σχολικών συμβούλων να μας πείσουν για την επιστημονική και μαθησιακή αξία αυτών των επιλογών, οι συνάδελφοι αντιλαμβάνονται τους πραγματικούς στόχους.

Άλλωστε, οι δηλώσεις του υπουργού στη βουλή, όπου συνέδεσε την οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών.

Τα Χανιά δεν είναι η εξαίρεση! Δεκάδες ΕΛΜΕ πανελλαδικά  έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και τα σχολεία το ένα μετά το άλλο αρνούνται να υλοποιήσουν τις εγκυκλίους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Γαβρόγλου αναγκάστηκε να μιλήσει για μια ακόμα φορά για υποχρεωτικότητα.

Υπενθυμίζουμε, όμως, ότι το ίδιο «υποχρεωτική» παρουσιαζόταν και η αξιολόγηση από τις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου, αλλά το εκπαιδευτικό κίνημα μπλόκαρε και κατάργησε στην πράξη την όποια «υποχρεωτικότητα». Τέλος, το ίδιο «επιστημονική» παρουσιαζόταν και η «τράπεζα θεμάτων» πριν λίγα χρόνια, ώσπου να αποδειχθεί στην πράξη ότι ο μόνος στόχος της ήταν να μειώσει τους μαθητές που φοιτούσαν στα ΓΕΛ.

Η ΕΛΜΕ Χανίων, καλύπτοντας πολιτικά, νομικά και συνδικαλιστικά τους συλλόγους,  χαιρετίζει τις αποφάσεις για μη υλοποίηση της θεματικής εβδομάδας με πρακτικό στα εξής σχολεία του νομού:
1) 1ο Γυμνάσιο Χανίων
2) 4ο Γυμνάσιο Χανίων
3) 5ο Γυμνάσιο Χανίων
4) 7ο  Γυμνάσιο Χανίων
5) 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου
6) Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας

Καθώς και τις αποφάσεις για μη υλοποίηση της εγκυκλίου για τις Δημιουργικές Εργασίες με πρακτικό στα εξής ΓΕΛ:
1)    ΓΕΛ Κισσάμου
2)    ΓΕΛ Παλαιόχωρας

Και καλεί:
1)    τους συλλόγους που ήδη έχουν πάρει αποφάσεις να στείλουν, ει δυνατόν, τα πρακτικά τους στο mail της ΕΛΜΕ (elmechanion@gmail.com)
2)    όσους συλλόγους έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις και δεν έχει ενημερωθεί η ΕΛΜΕ, να στείλουν ενημερωτικό στο mail της ΕΛΜΕ, ώστε να ανανεώνεται η λίστα των σχολείων και
3)    όσους συλλόγους δεν έχουν πάρει απόφαση, να συνεδριάσουν και να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην νέα προσπάθεια του υπουργείου να διαλύσει το δημόσιο σχολείο.  

 

Σχόλια (2)

 
aigaias pelagidis
17 Φεβ 2017 10:08

Δηλαδή ,ανεξάρτητα εάν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τη θεματική εβδομάδα,τα συνδικάτα συνδιοικούν με το Υπουργείο και μπορούν να εφαρμόσουν όποτε θέλουν την εκπαιδευτική πολιτική; Δηλαδή θα μπορεί μια ΕΛΜΕ-στο μέλλον- με ακροδεξιά πλειοψηφία να διδάσκει τη δική της Ιστορία; ή να μην δέχεται πολιτικές διπολιτισμικής εκπαίδευσης για αλλοδαπούς; Μάλλον αναζητείται κοινή λογική.

 
Mr Νίκος
17 Φεβ 2017 15:16

Τη συνδικαλιστική κάλυψη της ΟΛΜΕ, ας πούμε ότι την καταλαβαίνω, θέλω να πιστεύω ότι αν παρανομήσω υπακούοντάς τη, τουλάχιστον θα μου βρουν δικηγόρο. Το να λέει όμως το κάθε πενταμελές ΔΣ της όποιας ΕΛΜΕ ότι μπορεί να παρέχει κάλυψη, δεν το πιστεύω.
Επιπλέον, είναι τεκμηρίωση θέσης ότι δεν πρέπει να γίνει η θεματική εβδομάδα επειδή ο υπουργός "... συνέδεσε την οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ με την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων" Τι σχέση έχει η θεματική εβδομάδα με αυτό; Τι σχέση έχει η αναφορά στην τράπεζα θεμάτων; Όλα αυτά γίνονται επειδή αυτοί που τώρα είναι στην εξουσία άνοιξαν αυτό τον δρόμο του παραλόγου, ας τα αντιμετωπίσουν τώρα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean