Πρώην Δήμαρχος προειδοποιεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη για την εγκύκλιο μεταθέσεων

17/02/2017

Άκουσε το άρθρο

Νίκος Βαρσάμης
Εκπαιδευτικός ΠΕ11
πρώην Δήμαρχος Αγίου Παύλου
Εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Νεάπολης Συκεών
πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Νεάπολης

Προς υπουργείο παιδείας τμήμα μεταθέσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας. (Δια της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου)

Ενημερώθηκα από το διαδίκτυο για  την εγκύκλιο μεταθέσεων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας σχολικού έτους 2016 - 2017και έχω να παρατηρήσω ότι δεν περιλαμβάνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι ως ειδική κατηγορία μεταθέσεων κατά παρέκκλιση των άρθρων 93 παρ. 7 του Νόμου 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 7 παρ. 2 του Νόμου 4071/2012  και άρθρου 285 του Νόμου 3852/2010.

Συνεπώς η εγκύκλιος των μεταθέσεων δεν είναι εναρμονισμένη με την Ελληνική Νομοθεσία και παρακαλώ για την άμεση τροποποίηση της εγκυκλίου και την εναρμόνισή της με το Νόμο 3852/2010 άρθρα 93 και 285 και το Νόμο 4071/12 άρθρο 7 παρ. 2

Η παρ. 7 του άρθρου 93 του Νόμου 3852/2010 έχει ως εξής

Άρθρο 93

7. Δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς το δήμο όπου εξελέγησαν.

Το άρθρο 285 του Νόμου 3852/10 έχει ως εξής

Άρθρο 285 Καταργούμενες διατάξεις

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κάθε γενική ή ειδική διάταξη η οποία είναι αντίθετη προς τις ρυθμίσεις του καταργείται.

Η παράγραφος 2 του άρθρου 7 του Νόμου 4071 έχει ως εξής

2. Η παρ. 7 του άρθρου 93 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «7. Δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι Ν.Π.Δ.Δ. ή υπάλληλοι κρατικών Ν.Π.Ι.Δ. και δημοσίων επιχειρήσεων ή άλλων επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και εάν υπηρετούν, εκλεγόμενοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και πρόεδροι και τα μέλη των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων ή εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, διαρκούσης της θητείας τους, δεν μετατίθενται ούτε αποσπώνται εκτός των διοικητικών ορίων του δήμου στον οποίο έχουν εκλεγεί. Οι υπάλληλοι αυτοί, εφόσον υπηρετούν στα διοικητικά όρια άλλου δήμου μετά από αίτησή τους μετατίθενται ή αποσπώνται εκεί όπου έχουν εκλεγεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία ή θέση, μετατίθενται ή αποσπώνται στην πλησιέστερη υπηρεσία προς το δήμο όπου εξελέγησαν. Για τους υπηρετούντες σε παραμεθόριες περιοχές η παρούσα διάταξη έχει ισχύ μόνο για μετάθεση ή απόσπαση αποκλειστικά σε άλλη παραμεθόρια περιοχή.»

Σας διαβιβάζω και απόφαση του ΣΤΕ που δικαιώνει εκπαιδευτικό εκλεγμένο τοπικό σύμβουλο και δεν κάνει δεκτή την έφεση του υπουργείου Παιδείας

Επειδή η εγκύκλιος είναι προδήλως παράνομη και στερεί το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης εκπαιδευτικών που έχουν εκλεγεί Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι παρακαλώ για τις  ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να εφαρμοστεί η αρχή της ισονομίας.

Επιφυλάσσομε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

Δημήτρης πε 11
|

Κ.Νίκο Βαρσάμη στα Δωδεκάννησα όπου ανήκετε έχετε υπηρετήσει καθόλου?Η απόσπαση που παίρνεται είναι για όλο τον χρόνο κ το γνωρίζεται αυτό, άρα μην σας απασχολούν οι δύο μήνες του καλοκαιριού. Όταν τελειώσει η θητεία σας θα επιστρέψετε στην θέση σας κ αυτό είναι το δίκαιο κ το σωστό.Η απόσπαση να γίνει μετάθεση είναι πέρα για πέρα άδικη για όλους αυτούς που είναι για χρόνια πολλά μακρυά απο το μέρος τους.

ΝΙΚΟΣ ΒΑΡΣΑΜΗΣ
|

Ο νόμος φίλε και συνάδερφε "Μόνιμε σύνδεσμε", αφού δεν έχεις ονοματεπώνυμο είναι σαφής και η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας είναι σεβαστή από όλους μας και όταν μας εξυπηρετεί και όταν δεν μας εξυπηρετεί. Είναι απορίας άξιος πως δεν εκφράζεις την διαμαρτυρία σου για άλλες ειδικές μεταθέσεις πχ συζύγους δικαστικών και γιατί ως έλληνας πολίτης δεν υποστηρίζεις τη συννομία και την ίση αντιμετώπιση έναντι της νομοθεσίας.
Αν εσύ ερμηνεύεις το Νόμο κατά το δοκούν το Συμβουλίο Επικρατείας έχει εκδώσει απόφαση για την ειδική κατηγορία ή όχι.
Ακόμη κσι η απόσπαση που δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους είναι παράνομη διότι ο νόμος λέει διαρκούσης της θητείας τους και το υπουργείο τους ζητά να είναι στην οργανικη τους τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και εύλογα τίθεται το ερώτημα δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο; Τέλος σε προκαλώ να εκτεθείς στην κρίση των συνδημοτών σου και εύχομαι να εκλεγείς για να καταλάβεις το πνεύμα του νομοθέτη και να έχεις την ευθύνη για τη συμμετοχή σου στα κοινά. Είμαι στη διάθεσή σου για κάθε σχετική πληροφορία και να είσαι σίγουρος ότι διεκδικώ και θα διεκδικώ τα δίκαια και έννομα συμφέροντά σου.
Νίκος Βαρσάμης με ονοματεπώνυμο. Περιμένω το δικό σου ονοματεπώνυμο.

ΠΕ11
|

Ακόμα και να "δεχτούμε" όσα αναφέρονται,από τον Δημοτικό σύμβουλο, που ΔΕΝ ισχύουν διότι ΜΟΝΟ απόσπαση κατά προτεραιότητα ως ειδική κατηγορία μπορούν να διεκδικήσουν κατά την διάρκεια της θητείας τους,θα ήθελα να θέσω τον εξης προβληματισμό. Είναι ΗΘΙΚΟ για όλους εμάς, που εδώ και τόσα χρόνια που βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειες μας, υπηρετώντας στα μικρά νησάκια της Άγονης Γραμμής του Αιγαίου και συγκεντρώνοντας τα πολυπόθητα μόρια,με τόσο κόπο και θυσίες, να έρθει η στιγμή που κάποιος με λιγότερα μόρια εκλεγμένος στην τοπική αυτοδιοίκηση , που δικαίως βρίσκονταν με απόσπαση στον τόπο του για να ασκήσει τα καθηκοντά του ως ειδική κατηγορία κατά την διάρκεια της θητείας του ,να μετατεθεί αντί κάποιου εμάς.???

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ