Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα με τα Ειδικά Μαθήματα.
Δημοσίευση: 21/02/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το  χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ότι  οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου   και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα με τα Ειδικά Μαθήματα. Οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν στις 6  Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις ημερομηνίες και το είδος των εξετάσεων:

1.    Οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια,   έπονται των απολυτηρίων.

2.    Η διενέργεια των απολυτηρίων τον Μάιο επιτρέπει να δοθεί πριν από  την κατάθεση των μηχανογραφικών δεύτερη ευκαιρία για λήψη απολυτηρίου σε όσους/ες δεν μπορέσουν να προαχθούν.

3. Με τον νόμο  4452  που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπεται στο τέλος Ιουνίου εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων.

4.    Με τον ίδιο νόμο καθιερώνεται για πρώτη φορά τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, η οποία τοποθετείται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε  ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν  κάποια ειδικότητα.

Από το 2018 οι αλλαγές στη Β και Γ Λυκείου

Οπως ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας:

Α. Σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο στη φετινή σχολική χρονιά εφαρμόζονται ορισμένα πρώτα μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση του διδακτικού χρόνου (μαθήματα έως τέλος Μαΐου) και τον περιορισμό του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του σχολείου, καθώς και στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας (Θεματική Εβδομάδα, συνθετικές και δημιουργικές εργασίες).

Β. Ανάλογες αλλαγές μελετώνται για την επόμενη σχολική χρονιά στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου (τάξεις που θα συνεχίσουν με το ισχύον σήμερα σύστημα), π.χ. μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται στις προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις και αξιοποίηση των συνθετικών εργασιών στη διαδικασία αξιολόγησης. Παράλληλα βέβαια εξελίσσεται η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη ριζική αναμόρφωση του Λυκείου και, προτού τελειώσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά τους/τις απόφοιτους/ες του Γυμνασίου.

 

Σχόλια (18)

 
ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Φεβ 2017 16:22

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ;

 
Τσέλας Γιάννης
21 Φεβ 2017 16:28

Φοβερός προγραμματισμός
Την Δευτέρα του Αγιου Πνευματος θα βγούν τα αποτελέσματα Α και Β Λυκείου.
Επίσης οι μαθητές του Λυκείου θα τελειώσουν μαθήματα περίπου 5 Μαϊου και θα ξαναμπούν για μαθημα 4 1/2 μήνες μετα στις 11 Σπτεμβρίου.
Εύγε!!!!

 
βούλα
21 Φεβ 2017 16:34

Συγχαρητήρια στον Υπουργό μας Παιδείας και στους συνεργάτες του.

 
Τάσος π
21 Φεβ 2017 17:08

Τσέλα Γιάννη, πριν γράψεις κάτι ενημερώσου, καλό θα σου κάνει. 5 Ιουνίου είναι του Αγίου πνεύματος και οι εξετάσεις τα προηγούμενα χρόνια ξεκινούσαν γύρω στις 18/5 αντί για 11/5 που ξεκινούν φέτος. Δηλαδή και πέρυσι μετά από 4,5 μήνες ξανακάναν μάθημα!!! Είπαμε αντίδραση αλλά ενημερώσου πρώτα.

 
Τσέλας Γιάννης
21 Φεβ 2017 18:41

Φίλε Τάσο Π μάλλον καλό θα σου κάνει να διαβάζεις με ανοιχτά μάτια. Δες στο πρόγραμμα τι γράφει στις 5/6 (αποτελέσματα Α και Β Τάξης) Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος είναι ΑΡΓΙΑ για τα σχολεία από την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.
Όσο για τους 4 1/2 μήνες, όλοι φωνάζουμε και το Υπουργείο το λέει συνεχώς ότι πρέπει να αυξηθεί η διάρκεια των μαθημάτων (όπως πολύ σωστά αποφασίστηκε για τα Γυμνάσια) την τελευταία δεκαετία φτάσαμε από τι 21 Μάϊου που τελείωνα τα μαθήματα στις 5 Μάϊου όπως θα συμβεί φέτος.
Είπαμε βασιλικότεροι του Βασιλέως αλλά όχι και έτσι.

 
soulis
21 Φεβ 2017 20:01

Oι άνθρωποι ακόμη και σε αυτό είναι ανίκανοι. Όταν πέρυσι τα παιδιά μας τελείωναν αυτά τα ταλαίπωρα θα ξεκινάνε. Ποιος σκέφτηκε να είναι πρώτα οι ενδοσχολικές εξετάσεις και μετά οι Πανελλαδικές δεν αντιλαμβάνομαι.Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το ειδικό βάρος του σχολείου? Μπορεί κάποιος να το πιστέψει αυτό? Ευτυχώς τα παιδάκια μου ξεμπέρδεψαν με τα πειράματά τους..

 
Βασίλης Στεφανίδης
21 Φεβ 2017 21:10

Θαύμα!Θαύμα!
Θα βρίσκομαι συγχρόνως σε δυο αίθουσες από 11/5 έως 31/5 .
Στην μια θα διδάσκω στους μαθητές του Γυμνασίου -αφού τα μαθήματα στα γυμνάσια συνεχίζονται κανονικά μέχρι τις 31 Μαΐου- και στην άλλη και συγχρόνως θα εποπτεύω ή θα είμαι υπέυθυνος των θεμάτων για επεξηγήσεις κλπ κλπ στις εξετάσεις που θα γράφουν οι μαθητές του Λυκείου .

 
Λέανδρος
21 Φεβ 2017 21:21

Αγαπητέ Soulis προφανώς και οι πανελλαδικές έπονται των ενδοσχολικών. Βασική προϋπόθεση για την εισαγωγή στην Γθμια είναι το απολυτήριο Λυκείου. Είναι πάντως πράγματι απάνθρωπο να καλούνται μέσα σε ένα μήνα οι μαθητές για δύο διαφορετικού χαρακτήρα εξετάσεις.
Από τη στιγμή που οι πανελλαδικές αποσυνδέονται από το Λύκειο, το καλύτερο θα ήταν να γίνονταν τον Σεπτέμβριο.

 
αχ βαχ
21 Φεβ 2017 22:21

Δεν άλλαξε τίποτα . Έλεος με την καταστροφολογία , λες και όλα έως τώρα ήταν μια χαρά ...

 
Νικος Νικολόπουλος
21 Φεβ 2017 22:29

αποφάσεις εκτός Ελληνικής πραγματικότητας. Ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα ,σε σχέση με αυτά που θα έλθουν . Πλήρη απαξίωση του Ελληνικού δημόσιου σχολείου ,στο Βωμό της περικοπής και της λιτότητας . ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ .33 χρόνια στην τάξη ( και ακόμα συνεχίζω) ,τόσες αρνητικές ενέργειες δεν είχα ξαναζήσει .

 
Λευτέρης
22 Φεβ 2017 10:31

Πολλά σχολεία έχουν προγραμματίσει πολυήμερες εκδρομές μέχρι 30-4-2017.
Κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα λήξουν τόσο νωρίς τα μαθήματα.
Το Υπουργείο πρέπει να δώσει λύση άμεσα!

 
Maria
22 Φεβ 2017 15:51

Το κράτος πάει από το κακό στο χειρότερο γινόμαστε πειραματόζωα χωρίς να τους νοιάζει το μέλλον μας...
Γενιά 99'
Για να δούμε τι θα κάνουμε τώρα που ήρθε η σειρά μας και πέσαμε στους χειρότερους

 
γιαννης
22 Φεβ 2017 20:38

εξετασεις πανελληνιες τον σεπτεμβριο οπως ηταν παλια να διαβαζουν οι μαθητες το καλοκαιρι εμεις που δωσαμε ετσι τι παθαμε θα χασουν ενα καλοκαιρι αλλα θα διαβασουν για το μελλον τους και θα σταματησει το χαλι με τις απουσιες μετα τις 25 μαρτιου που διαλυεται το λυκειο με κοπανες απο ολες τις ταξεις και πληρη απουσια της γ λυκειου

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
23 Φεβ 2017 13:58

ΒΡΕ ΑΘΥΜΙΑΤΙΣΤΟΙ 05/06/2017 ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!!Α Ρ Γ Ι Α!!!!!!!!!!!ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΕΙΤΕ.....

 
soulis
23 Φεβ 2017 16:28

Aγαπητοί το θέμα είναι να είμαστε και λίγο πραγματιστές.Πρώτα αναβαθμίζουμε το σχολείο και μετά αλλάζουμε τη σειρά των εξετάσεων . Επίσης εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Εγώ το βλέπω σαν πατέρας που το παιδί μου διαβάζει χρόνια για να πιάσει το 19-20 που ήθελε στα βασικά του μαθήματα.Εξετάσεις το Σεπτέμβρη σημαίνει καμιά σχέση με το λύκειο σε επίπεδο 100% όπως τότε , τα χρόνια που επικαλείστε Γιάννη και Λέανδρε. Το έζησα γιατί τα μεγάλα μου ξαδέλφια έρχονταν από το νησί και έκαναν φροντιστήρια στην Αθήνα και έμεναν στο σπίτι μας.Από τότε τα πράγματα άλλαξαν.Οι εξετάσεις είναι υπόθεση όλης της οικογένειας και όχι μόνο του παιδιού όπως ήταν σε πολλές περιπτώσεις. Επειτα τότε δεν έδινε όλος ο κόσμος όπως τώρα. Κατά τη γνώμη μου είναι τουλάχιστον απάνθρωπη η καθυστέρηση των εξετάσεων . Το σχολείο είναι δυστυχώς απαξιωμένο και στα μάτια των παιδιών του Γυμνασίου όχι μόνο του Λυκείου. Αλήθεια μπορεί να μάθει κανείς την Αλγεβρα που απαιτείται μόνο από το σχολείο? Είναι κάποιος που το πιστεύει αυτό ? Εβαλα πολλά θέματα αλλά η παιδεία είναι πολύ σύνθετη για να αποφασίζουμε στο πόδι και φοβάμαι ότι αυτό γίνεται πολλά χρόνια και τώρα ακόμη περισσότερο

 
Φιλόλογος
23 Φεβ 2017 16:47

Δηλαδή στα Γυμνάσια θα γίνονται μαθήματα μέχρι 30 Μαΐου κυριολεκτικά και μετά από 2 μέρες θα αρχίσουν οι εξετάσεις; Πάντα προβλεπόταν ένα μικρό περιθώριο από τη λήξη των μαθημάτων μέχρι την πρώτη μέρα των εξετάσεων.

 
Ένας εκπαιδευτικός
08 Μαρ 2018 12:11

Επιτρέψτε μου να πω σε όλους τους φίλους να μην εκφράζουν βιαστικές κρίσεις, πριν εκδοθεί επίσημα μια απόφαση! Έτσι έγινε και πέρσι που ξιφουλκούσαν διάφοροι για ένα σχέδιο προγράμματος των εξετάσεων, το οποίο αποδείχθηκε ότι δεν είχε και μεγάλη σχέση μ' αυτό που τελικά απέστειλε στα σχολεία το υπουργείο. Το ίδιο θα συμβεί και φέτος, γιατί μάλλον τα διάφορα μέσα βιάζονται να δημοσιοποιούν έγγραφα που εν πολλοίς προκύπτουν από εικασίες! Στην προκείμενη περίπτωση, ας πούμε, είναι προφανές ότι αυτό το "σχέδιο" δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού προβλέπει διάστημα 15 ημερών για τις απολυτήριες εξετάσεις, όπου όμως θα εξεταστούν μόνο 4 μαθήματα! Δε νομίζετε λοιπόν ότι όλα αυτά είναι εντελώς αβάσιμα, βιαστικά και ανεύθυνα;

 
ΒΠ
09 Μαρ 2018 16:04

Του Αγίου Πνεύματος πάντως φέτος είναι στις 28 Μαιου!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean