Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Δεν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μαθητών της Α και Β ΓΕΛ ανήμερα του Αγίου Πνεύματος
Δημοσίευση: 23/02/2017
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα των εξετάσεων για τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού Λυκείου και των ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για τη μετάθεση ημερομηνίας της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των μαθητών της Α και Β ΓΕΛ από τις 5 Ιουνίου , ημέρα του Αγίου Πνεύματος, που προέβλεπε το αρχικό πρόγραμμα, γιοα τις 6 Ιουνίου.

Επίσης προστέθηκαν στο πρόγραμμα για τα ΓΕΛ:

1. Απολυτήριες για ασθενείς Γ τάξης

2. Αποτελέσματα Γ ́ τάξης

3. Εξετάσεις μετεξεταστέων Γ ́ τάξης (καθώς και Α ́ και Β ́)

Φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και την Τετάρτη 7 Ιουνίου για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων.

Ακολουθεί ο νέος πίνακας με τις ημερομηνίες και το είδος των εξετάσεων:

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας:

1.    Οι πανελλαδικές εξετάσεις έχουν πλέον αποσυνδεθεί από τις απολυτήριες και αφορούν αποκλειστικά την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα. Κατά συνέπεια, είναι λογικό να έπονται των απολυτηρίων.

2.    Η διενέργεια των απολυτηρίων τον Μάιο επιτρέπει να δοθεί πριν από  την κατάθεση των μηχανογραφικών δεύτερη ευκαιρία για λήψη απολυτηρίου σε όσους/ες δεν μπορέσουν να προαχθούν. Με τον νόμο 4452  που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπεται στο τέλος Ιουνίου εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων.

3.    Με τον ίδιο νόμο καθιερώνεται για πρώτη φορά τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, η οποία τοποθετείται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε  ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν  κάποια ειδικότητα.

4. Σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο στη φετινή σχολική χρονιά εφαρμόζονται ορισμένα πρώτα μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση του διδακτικού χρόνου (μαθήματα έως τέλος Μαΐου) και τον περιορισμό του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του σχολείου, καθώς και στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας (Θεματική Εβδομάδα, συνθετικές και δημιουργικές εργασίες).

5.Ανάλογες αλλαγές μελετώνται για την επόμενη σχολική χρονιά στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου (τάξεις που θα συνεχίσουν με το ισχύον σήμερα σύστημα), π.χ. μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται στις προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις και αξιοποίηση των συνθετικών εργασιών στη διαδικασία αξιολόγησης. Παράλληλα βέβαια εξελίσσεται η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη ριζική αναμόρφωση του Λυκείου και, προτού τελειώσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά τους/τις απόφοιτους/ες του Γυμνασίου.

 

Σχόλια (5)

 
ΤΠ
23 Φεβ 2017 20:30

Δηλαδή μόνο αυτές οι αλλαγές αρκούν; Στα συστεγαζόμενα γυμνάσια και λύκεια, την ώρα που θα γράφουν εξετάσεις τα λύκεια (που υποτίθεται χρειάζονται ησυχία κ.λ.π) τα γυμνάσια θα κάνουν μάθημα και βαβούρα; αυτό το τόσο απλοϊκό ζήτημα το σκέφτηκε κανείς;

 
ΛΠ
23 Φεβ 2017 23:28

Τα λύκεια θα γράφουν εξετάσεις την ώρα που τα γυμνάσια θα κάνουν διάλλειμα! Είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετοι; Παίζουν με τα νεύρα μαθητών και καθηγητών;

 
AE
24 Φεβ 2017 10:24

Το Υπουργείο δεν ξέρει ότι υπάρχουν Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις και Λύκεια συστεγαζόμενα με Γυμνάσια; Επίσης δεν ξέρει ότι στις παραπάνω περιπτώσεις καθηγητές μπορεί να έχουν ώρες ανακατεμένες στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο; Και δε συζητάμε πόσο δύσκολο θα είναι να κάνει μάθημα το Γυμνάσιο και ταυτόχρονα να δίνει εξετάσεις το Λύκειο στο ίδιο κτήριο. Δεν υπάρχει κανένας στο Υπουργείο να έχει κάνει μάθημα σε σχολείο; Πόσο άσχετοι είναι επιτέλους;

 
ΧΜ
24 Φεβ 2017 18:44

12 Ιουνίου: Πανελλαδικές στα ΓΕΛ και αποτελέσματα εξετάσεων στα Γυμνάσια. Οι επιτηρητές των Πανελλαδικών είναι καθηγητές των Γυμνασίων. Το πρωί θα είναι οι καθηγητές επιτηρητές και το απόγευμα θα γίνουν οι συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων; ή κάπου κάνω λάθος; Αν δεν κάνω λάθος, το υπουργείο θα πρέπει να το ξαναδεί.

 
Απορία
24 Φεβ 2017 19:01

Στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου στα Γυμνάσια, εξετάζονταν μέχρι πέρσι και οι μαθητές που η φοίτηση τους είχε χαρακτηριστεί "ελλιπής". Η εξέταση γινόταν σε όλα τα μαθήματα, προφορικά και γραπτά. Φέτος αυτό πως θα γίνει; Στο διήμερο 26-27/6;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean