Ερώτηση στη Βουλή για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις;

28/02/2017

Άκουσε το άρθρο

Κύριε Υπουργέ,

Η σχολική κοινότητα βρίσκεται σε αναβρασμό, καθώς, ενώ έχει προβλεφθεί το πλαίσιο για τη διενέργεια των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, δεν έχει ληφθεί ανάλογη μέριμνα για τους μαθητές εκείνους, οι οποίοι, λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, ενδέχεται να εμποδιστούν από το να λάβουν μέρος στις εν λόγω εξετάσεις.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει να κατοχυρωθούν νομοθετικά κάτω από αυστηρά κριτήρια που, κυρίως, δεν θα αδικούν τα παιδιά με διαγνωσμένο πρόβλημα υγείας την περίοδο των προγραμματισμένων πανελλαδικών εξετάσεων. Περαιτέρω, η οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών που καλούνται να καλύψουν το κόστος της επανάληψης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις για έναν ολόκληρο χρόνο εξαιτίας ασθένειας του παιδιού τους την ημέρα των εξετάσεων, είναι ανεπίτρεπτη μέσα στην σφοδρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως χαρακτηριστικά είπατε, πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε «μαζί με τα ξερά να μην καούν και τα χλωρά» και συμφωνούμε απολύτως στην θέσπιση ενός πλαισίου υπό αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια, με όρους διαφάνειας και αντικειμενικότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

Πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Νίκη Κ. Κεραμέως Επικρατείας
Ιωάννης Ανδριανός Αργολίδος
Μαρία Αντωνίου Καστοριάς
Χρήστος Κέλλας Λαρίσης

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

Πέτρος Ζ.
|

@Ηλίας
Από τον ΣΥΡΙΖΑ της αριστεράς και της προόδου μάλλον θα πρέπει να διαγράψουν το «της προόδου» μιας και μονάχα πρόοδος δεν είναι να καταστρέφουν το μέλλον σε ανήλικα που τα έπιασε φόβος, λιποθύμησαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία εν ώρα εξετάσεων. Ρώτησε, γιατί είναι πολλά αυτού του είδους τα περιστατικά.

Ηλίας
|

@Δημήτριος Χατζόπουλος

Επί σειρά ετών, την ώρα που υπήρχαν οι επαναληπτικές στα ΓΕΛ, τα ΕΠΑΛ δεν είχαν κάτι αντίστοιχο αλλά κανείς δε φαίνεται να έδινε ιδιαίτερη σημασία.

Να ξεκαθαρίσουμε όμως και το εξής, παλαιότερα οι βαθμοί των πανελλαδικών μετρούσαν και στο βαθμό του απολυτηρίου πράγμα που σημαίνει πως κάποιος που για τον Χ ή Ψ λόγο δεν έγραφε θα έπρεπε να μηδενίζεται πράγμα που επηρέαζε το βαθμό απολυτηρίου το οποίο εκδίδεται ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ! Για το λόγο αυτό θεσπίστηκαν οι επαναληπτικές εξετάσεις. Παλιότερα, με τις δέσμες, δεν υπήρχαν καν ...με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για τους τότε υποψηφίους.

Σήμερα οι πανελλαδικές έχουν αποσυνδεθεί από τον βαθμό απολυτηρίου οπότε και ο αρχικός λόγος ύπαρξης των επαναληπτικών πλέον δεν υπάρχει πλέον.

Κάποιος θα σκεφτεί "...μα να πάνε οι κόποι ενός μαθητή στο βρόντο?". Δυστυχώς ατυχίες (κάθε είδους) συμβαίνουν σε τέτοιου είδους εξετάσεις. Με την ίδια λογική θα πρέπει να υπάρχει και επαναληπτικός ΑΣΕΠ και να γίνεται κάθε 2 με 3 μήνες!

Δημητριος Χατζοπουλος
|

Μπραβο στους 4 βουλευτες για την ενεργειά τους.
Είναι Τεράστιας σημασίας η επαναφορά των επαναληπτικών. Είμαι 18 χρόνια καθηγητής σε μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και μου έχει συμβεί με μαθητή να μην δωσει στις κανονικές εξετάσεις λογω σοβαρότατης αιτίας. Του δοθηκε η ευκαιρια να γράψει στις επαναληπτικες εξετάσεις σε πιο δυσκολα θέματα βέβαια, αλλά τουλάχιστον δεν μηδενίστηκε και διεκδίκησε την πληρωμή του. Έστω και σε ένα μαθητη να χρειαστεί, είναι απόλυτα άδικο να μην του δοθεί η ευκαιρία να γράψει.
Μπράβο και πάλι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ