ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ-ΚΞΓ

Υπουργείο: Απαγορεύεται στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να διενεργούν Εξετάσεις Πιστοποίησης Γλωσσομάθειας

Διενέργεια εξετάσεων για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών μόνο από αναγνωρισμένους φορείς
Δημοσίευση: 03/03/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δεν προβλέπεται για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών άλλη δραστηριότητα πέραν της διδασκαλίας ξένων γλωσσών, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 63 του α.ν. 2545/1940, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Αυτό ξεκαθαρίζει το υπουργείο Παιδείας, με σημερινή ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι  «διενέργεια εξετάσεων για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών  γίνεται μόνο από αναγνωρισμένους φορείς» , υπενθυμίζοντας την υπ΄ αριθμ. 444/2009 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , η οποία προβλέπει τα εξής:

α) Κατά την έννοια του ΠΔ 146/2007 η διενέργεια των εξετάσεων για τη χορήγηση πιστοποιητικών γνώσης της αγγλικής γλώσσας πρέπει να γίνεται από τον φορέα που είναι αρμοδίως πιστοποιημένος ή αναγνωρισμένος για το σκοπό αυτό χωρίς να παρέχεται δυνατότητα συνεργασίας του κατά την εξεταστική διαδικασία ή τμήμα αυτής με άλλο φορέα που δεν διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση ή αναγνώριση.

β) Οι εξετάσεις για τη χορήγηση των προβλεπομένων στις διατάξεις της περίπτωσης Α της παρ. 2 και του τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 28 του ΠΔ 50/2001, όπως ισχύει, πιστοποιητικών άλλων φορέων (πανεπιστημίων ή μη) ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι ή αναγνωρισμένοι από την αρμόδια αρχή της οικείας χώρας για να διενεργούν εξετάσεις και να χορηγούν πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας, πρέπει να περιλαμβάνουν απαραιτήτως αξιολόγηση τουλάχιστο στις τέσσερις βασικές επικοινωνιακές ικανότητες, στις οποίες εξετάζονται οι υποψήφιοι για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ