Τι αναμένουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων και Σχολικών Συμβούλων

07/03/2017

Άκουσε το άρθρο

Όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Γ.  Παντή στη σημερινή συνάντηση με το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Σχολικών  Συμβούλων το υπουργείο ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα αφορά σε όλα τα στελέχη εκπαίδευσης και σίγουρα στους Διευθυντές σχολείων και στους Σχολικούς Συμβούλους.

Προφανώς το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη επεξεργαστεί ένα τέτοιο νομοθέτημα αλλά επιμέρους ρυθμίσεις του θα οριστικοποιηθούν μετά την δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ για τους Διευθυντές σχολείων, η οποία με κάποιο τρόπο θα πρέπει να ενσωματωθεί στο νέο πλαίσιο.

Επιπλέον από τις δηλώσεις του κ. Παντή φαίνεται πως θέμα θητειών στις θέσεις ευθύνης δεν θα τεθεί ως προϋπόθεση επιλογής καθώς εφόσον ισχύσει όχι για τις μέχρι σήμερα θητείες αλλά μελλοντικά ουσιαστικά θα είναι αμφίβολης εφαρμογής (κανείς δεν γνωρίζει το πλαίσιο επιλογής στελεχών της μεθεπόμενης φοράς!)

Βασικά θέματα που αναμένουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις αλλά και γενικότερα ο εκπαιδευτικός κόσμος είναι:

1. Ο ρόλος, οι περιοχές ευθύνης και ο τρόπος επιλογής Σχολ. Συμβούλων θα αλλάξει ριζικά;

2. Στην επιλογή Διευθυντών σχολείων θα υπάρξει επιστροφή στη συνέντευξη ενώπιον Συμβουλίου επιλογής; Ή θα υπάρξει φανερή (και αιτιολογημένη) ψήφος των μελών του Συλλόγου διδασκόντων για την επιλογή Διευθυντών σχολείων;

3. Θα διατηρηθεί με κάποιο τρόπο ο ρόλος του Συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή του Διευθυντή της σχολικής μονάδας; Ή ο ρόλος αυτός θα αποδυναμωθεί και όλη η σχετική διαδικασία θα ανατεθεί σε Συμβούλιο επιλογής όπως παλαιότερα;

4. Κρίσιμο, όπως πάντα, είναι το ποσοστό μοριοδότησης που θα δοθεί στα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, διδακτοριακά, ξένες γλώσσες, ΤΠΕ κλπ), στις προηγούμενες θητείες σε θέσεις ευθύνης και στην γενική εκπαιδευτική προϋπηρεσία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (3)

PE19
|

@Ελένη
Πολύ σωστά, όπως πάει όλοι αυτοί θα γίνουν ισόβιοι (ΣΣΝ, ΕΚΦΕ, ΠΛΗΝΕΤ, Προγραμμάτων, ΚΠΕ, ΚΕΣΥΠ κλπ) οι οποίοι εκτελούν σύμφωνα με τον 4327 Διδακτική υπηρεσία!!!!!

Δημήτρης
|

Πολύ σωστά τα λέει η Ελένη.
Θητεία που θα έληγε τον Ιούλιο του 2015 έχει παραταθεί για 2 έτη...
Και πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί με αποτέλεσμα τις θέσεις να καταλαμβάνουν εκπαιδευτικοί που βρίσκονται χαμηλά στους αξιολογικούς πίνακες.

Ελένη
|

Πέρα από τις θητείες Σχολικών Συμβούλων και Διευθυντών Σχολείων, ας θυμίσει κάποιος στο υπουργείο και κάποιες "ξεχασμένες"(;) θητείες που έχουν και αυτές παραταθεί (Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που υπηρετούν στις Δ/νεις Εκπαίδευσης, καθώς και Υπευθύνων και Μελών Παιδαγωγικών Ομάδων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ