Νέες διευκρινίσεις για την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017

09/03/2017

Ενημερώθηκε: 09/03/2017, 10:59

Άκουσε το άρθρο

Νέες διευκρινίσεις εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με  την υποβολή αίτησης-δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, κατόπιν σχετικών ερωτημάτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας   οι κκ. Διευθυντές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα πρέπει  να προχωρήσουν στην παραλαβή των Αιτήσεων-Δηλώσεων, καταχωρώντας ως εξής:

-Τον αριθμό ταυτότητας (ελληνικής ή ξένης) ή τον αριθμό διαβατηρίου σε ισχύ.

Για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει ταυτότητα ή διαβατήριο, τότε θα καταχωρηθεί  ο αριθμός ή το πρωτόκολλο από τα παρακάτω έγγραφα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής της Αίτησης-Δήλωσης:

-Δελτίο διαμονής ή βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής

-Προσωρινή βεβαίωση στοιχείων ταυτότητας

-Βεβαίωση εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της Ε.Ε.

-Πιστοποιητικό γέννησης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης (από ελληνική αρχή ή από ξένη αρχή με μετάφραση)

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (από ελληνική αρχή ή από ξένη αρχή με μετάφραση)

-Βεβαίωση ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (από ελληνική αρχή ή από ξένη αρχή με μετάφραση).

1) Για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις, που δεν θα καταχωρηθεί  ταυτότητα ή διαβατήριο, αλλά κάτι από τα παραπάνω, μετά την παραλαβή της Αίτησης-Δήλωσης, τα Λύκεια θα πρέπει να   ενημερώσουν τ τη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΠΕΘ, Τμήμα Α΄,  εγγράφως αποστέλλοντας (ΦΑΞ 2103442098) τα στοιχεία αυτών των υποψηφίων (επώνυμο, όνομα, κωδικός υποψηφίου).

2) Σε κάθε περίπτωση, αμέσως μόλις ο υποψήφιος αποκτήσει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο, θα το προσκομίσει στο Λύκειο και το Λύκειο θα πρέπει να  το γνωστοποιήσει στο ΦΑΞ 2103442098.

3) Αν παραμείνει κάποιος υποψήφιος που δεν εμπίπτει στις παραπάνω περιπτώσεις,  να γνωστοποιηθεί στο ΦΑΞ 2103442098.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ