Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Απόφαση “Βόμβα”: Το ΣτΕ ακύρωσε την απόφαση διαδικασίας επιλογής Διευθυντών Σχολείων

Ακυρώνεται η απόφαση του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων
Δημοσίευση: 10/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Απόφαση “βόμβα” για τη συνταγματικότητα επιλογής των Διευθυντών των σχολικών μονάδων εξέδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκανε δεκτή την αποφαση του Γ τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, μετά την προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών  Εκπαίδευσης και 57 Διευθυντών Σχολείων , στο ζήτημα της συνταγματικότητας και την νομιμότητας της κανονιστική πράξης που αφορά τις επιλογές στελεχών σύμφωνα με το Νόμο 4327/2015 των «Μπαλτά-Κουράκη»..

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ομόφωνα:

ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ

Της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία  , υποβολής αιτήσεων και
επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΑΚΥΡΏΝΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αυτό σημαίνει ότι κάθε υποψήφιος Διευθυντής που αποκλείσθηκε στις κρίσεις Διευθυντών με  το σύστημα “Κουράκη”, μπορεί να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθεί, με όλες τις οικονομικές και διοικητικές συνέπειες για το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης , σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μπορεί να τεθεί και ζήτημα ακύρωσης αποφάσεων των νυν Διευθυντών  εάν κάποιος προσφύγει, που έχει έννομο συμφέρον.

Το ΣτΕ στην απόφασή του διατάσσει την απόδοση του παραβόλου στους αιτούντες, δηλαδή στο υπουργείο Παιδείας.

Οι Νομικοί  των εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ αναμένεται να παραδώσουν την απόφαση, εξωδίκως, στο υπουργείο Παιδείας.

Υπουργείο Παιδείας: Νομοθετική πρωτοβουλία μετά την απόφαση του ΣΤΕ για τους διευθυντές
 
Α. Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού λάβει και μελετήσει την απόφαση, αμέσως μετά θα αναλάβει την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ.

Β. Οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι σεβαστές και άρα δεσμευτικές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το υπουγείο Παιδείας με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos , σχετικά με  την  απόφαση του ΣτΕ επί της διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον νόμο 4327/2015 .

Ν. Κεραμέως: Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις από το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” για την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

Ανυπολόγιστες θα είναι  οι επιπτώσεις από το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” για την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης, τονίζει η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, με γραπτή δήλωσή της,  σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Νόμο 4327/2015, και υπογραμμίζει τα ςξής:

Α. Με την ακυρωτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετεί χωρίς σεβασμό σε θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Β. Είχαμε εξ’αρχής επισημάνει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές που προωθούν την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια στο Δημόσιο, δεν μακροημερεύουν. Η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.

Γ. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα υποστούν τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις της παράνομης και αντισυνταγματικής νομοθέτησης της Κυβέρνησης.

Δ. Μετά το Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τις Υπουργικές Αποφάσεις Πολάκη για τις απομακρύνσεις των διοικητών νοσοκομείων, έρχεται σήμερα ο Νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” να προστεθεί στον πλούσιο κατάλογο των πολιτικών της κυβέρνησης που καταρρέουν ως αντισυνταγματικές.

Ε. Μιας κυβέρνησης που κατά τα λοιπά πρεσβεύει ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος."

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Κόλαφος η Απόφαση του ΣτΕ»

Έκκληση προς την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει    « τις εμμονές των συνδικαλιστικών συντεχνιών που οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις αντισυνταγματικές», απηύθυνε ο  τομεάρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με δήλωσή του στο esos, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητά από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  να προχωρήσει   άμεσα στις επιλογές όλων των Στελεχών Διοίκησης και Εποπτείας της Εκπαίδευσης με τις βελτιώσεις που απαιτούνται και κυρίως με Συμβούλια κύρους.

Γραπτή δήλωση

Επίσης ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της εκπαίδευσης να κρίνεται αντισυνταγματικός νόμος για τις επιλογές Στελεχών ,  από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Με αυτή την εισήγηση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

“Κατά συνέπεια η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κατά το μέρος που με αυτήν ρυθμίζεται η επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων είναι παράνομη, αφού στηρίζεται στις διατάξεις του ν. 4327/2015 που έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, είναι δε αλυσιτελής η εξέταση των λοιπών λόγων που προσάπτουν πλημμέλειες στο ζήτημα αυτό.”

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και κατ’ επέκταση και Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Είχαμε καταθέσει από την αρχή τη διαφωνίας μας  για αυτή τη διαδικασία ,  η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στα σχολεία και οδήγησε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στα διοικητικά δικαστήρια.

Αμφισβήτησε και ακύρωσε διαδρομές και προσόντα στελεχών της εκπαίδευσης μέσα από μια ψηφοφορία  μυστική και παντελώς αναξιοκρατική.

Ο νόμος 3848/2010 ήταν και παραμένει ο πλέον αντικειμενικός και αξιοκρατικός , για τις επιλογές των Στελεχών της Διοίκησης  και των Σχολικών Συμβούλων.

Σας καλούμε να εγκαταλείψετε  τις εμμονές των συνδικαλιστικών συντεχνιών που οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις αντισυνταγματικές.

Nα προχωρήσετε άμεσα στις επιλογές όλων των Στελεχών Διοίκησης και Εποπτείας της Εκπαίδευσης με τις βελτιώσεις που απαιτούνται και κυρίως με Συμβούλια κύρους.

Γ. Μαυρωτάς: Ιδεοληπτική γκάφα ο νόμος “Μπαλτά_Κουράκη” για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

“Πρόκειται για το χρονικό μιας ιδεοληπτικής γκάφας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” δήλωσε στο esos ο τομεάρχης παιδείας, Βουλευτής, του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ

Σχόλια (58)

 
geo
10 Μαρ 2017 14:42

Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα για το υπουργειο. Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα. Γι αυτο δεν θα κανουν τιποτε, θα περιμενουν να πεσουν σαν ωριμο φρουτο και η καυτη πατατα να μεταφερθει στους επομενους. Κεραμεως, Χαρακοπουλε ξεκινατε να σκεφτεστε απο τωρα πώς θα ξεμπερδεψετε...

 
MAK
10 Μαρ 2017 14:54

Αρα και οι αντισυνταγματικα τοποθετημενοι διευθυντες σχολειων που μετεχουν σε αποφασεις των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ σαν μετεχοντες ως μελη τους ,με την συμετοχη τους σε αυτα καθιστουν καθε αποφαση τους παρανομη(τοποθετησεις,οργανικες κλπ) .Οποιος λοιπον θελει καταφευγει εναντιον αποφασεων που τον εθιξαν στα ασφαλιστικα μετρα του Διοικητικου Εφετειου και επειδη βγηκε η αποφαση σε 2 το πολυ μηνες θα δικαιωθουν ακυρωνωντας την αποφαση.Και οι διευθυντες εκπαιδευσης ειναι παρανομοι γιατι ψηφιστηκαν και παραν μορια απο αντισυνταγματικα τοποθετημενους.Οποιος προσφυγει δικαιωνεται αμεσα.Συνεπως και οι μελλοντικες κρισεις διευθυντων σχολειων ειναι παρανομες αν μετεχουν οι ιδιοι σαν προεδροι των ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ στις συνεντευξεις.Οποιος δεν γινεται διευθυντης η διαφωνει με τη βαθμολογια προσφευγει με ασφαλιστικα μετρα και δικαιωνεται.Ενας μυλος,μια θυελλα στην εκπαιδευση που αποδεικνυει για μια ακομη φορα οτι ολα εδω πληρωνονται ειδικα απο κυβερνωντες που τις ιδεοληψιες των συγκεντρωσεων τους τις εκαναν νομους του κρατους πρωτοφανεις σε πολιτισμενα κρατη.Και ο νομος Φιλη ειχε μυστικη ψηφοφορια που εδωσε μορια που χωρις αυτα δεν θα γινονταν διευθυντες εκπαιδευσης.Και αυτος ειναι αντισυνταγματικος και εχει τελειωσει.Μονο οι κυβερνωντες δεν το καταλαβαν και νομιζουν οτι θα γινουν οι κρισεις διευθυντων εκπαιδευσης του χρονου.Πλανωνται και εδω.Αν υπαρχει ομως στοιχειωδης ευθιξεια τις αποζημειωσεις απο τις προσφυγες να τις πληρωσουν απο την τσεπη τους αυτοι που εκαναν το νομο και οσοι τον υποστηριξαν.Επανασταση που πληρωνει ο φορολογουμενος αρα τζαμπα.

 
Πέτρος
10 Μαρ 2017 15:17

ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ. ΑΚΥΡ ΩΤΕΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ.
ΕΝΑΣ ΚΑΤΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ,ΤΗ
ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΤΩΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟΙ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΛΥΣΗ; ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Δ. ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ.ΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ. Ο 3848/2010 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ.Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

 
Δημήτρης
10 Μαρ 2017 15:28

Θα έχει γούστο αν επιχειρήσουν να τους μοριοδοτήσουν στις επόμενες κρίσεις. Προφανώς, αν είναι παράνομη η τοποθέτησης τους θα είναι πολύ περισσότερο παράνομη η συνεχιζόμενη πριμοδότηση εις βάρος των υπολοίπων που αποκλείστηκαν παράνομα !

 
teosD
10 Μαρ 2017 16:02

Κόλαση - Αρμαγεδδών - Χάος !!!!
Η απόφαση αυτή βάζει φωτιά στα σχολεία. Φυσικά δεν φταίει το ΣτΕ που διαπίστωσε την αντισυνταγματικότητα ενός νόμου (ίσως φταίει που άργησε) αλλά αυτοί που τον έβγαλαν.
1) Είναι παράνομη η εκλογή των νυν Δ/ντων ή όχι ? αν είναι πρέπει μόλις καθαρογραφεί η απόφαση όλοι οι εκλεγμένοι να εκπέσουν της θέσης τους και μιας και έχει λήξει η θητεία των προηγουμένων Δ/ντων να αναλάβει ο αρχαιότερος τοποθετημένος εκπαιδευτικός.
2) Αν τίθενται εν αμφιβόλω οι αποφάσεις των Δ/ντων σχολικών μονάδων τίθεται και η εκλογή Δ/ντών Εκ/σής.
3) Αν κατάλαβα καλά όλοι οι υποψήφιοι Δ/ντες που έχουν κριθεί με τον 4327 και δεν εκλέχθηκαν έχουν δικαίωμα προσφυγής ( ελπίζω δικηγορικό γραφείο να αναλάβει μαζικά τις υποθέσεις αυτές με μικρό κόστος) όμως μήπως έχουν δικαίωμα προσφυγής και νυν Δ/ντες αφού δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να εκλεγούν σε σχολείο κοντά στην κατοικία τους και τώρα με την αντισυνταγματικότητα του νόμου βρίσκονται στο κενό ??
4) Αν όλοι οι παραπάνω δικαιωθούν ποιος θα πληρώσει ?? το κράτος ? μήπως πρέπει να πληρώσουν όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύνταξη του νόμου αυτού ? κκ Μπαλτάς Κουράκης κλπ( ορισμένοι είναι ακόμα σύμβουλοι του νυν υπουργού) ?
5) Με τις βλακείες ορισμένων όλα (σχεδόν) τα στελέχη τις εκπαίδευσης πιθανόν να είναι παράτυπα. Οι σύμβουλοι με θητεία πολλαπλάσια της κανονικής (το ίδιο και άλλες θέσης ΚΠΕ,ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ κλπ), Δ/ντες σχολείων και Εκπαίδευσης με εκλεγμένοι αντισυνταγματικά. Έχουμε καταντήσει οι μόνοι που δεν "αμφισβητείται" η νομιμότητά τους να είναι οι διορισμένοι από την κυβέρνηση Περ/κοι Δ/ντες που κάποιοι είχαν σαν μόνο προσόν την αντίθεσή τους στην ΑΕΕ (που τώρα ετοιμάζονται να εφαρμόσουν ελάχιστα παραλλαγμένη).
Wellcome to Chaos !!!!!!!!

 
Δημήτρης
10 Μαρ 2017 16:55

Κάλιο αργά παρά ποτέ.
Επιτέλους μπαίνει τάξη.
Επιτέλους σταματά η παράνοια των πελατειακών σχέσεων .
Να ακυρωθεί και η επιλογή των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Νέα Προκήρυξη με τον Ν. Διαμαντοπούλου ΤΩΡΑ!

 
Αμερόληπτος
10 Μαρ 2017 17:53

Και τώρα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Οι ψηφισθέντες διευθυντές άνευ προσόντων ας χαιρετήσουν τις καρέκλες τους . Κουράκη χρέωσες τη χώρα με κάποιες χιλιάδες ευρώ, αλλά τι είναι για εσάς τους συριζαίους όταν δίνετε από το υστέρημα των Ελλήνων στα golden boys σας μερικές χιλιάδες αποζημιώσεις;

 
Ηλίας
10 Μαρ 2017 19:03

Κοντός ψαλμός αλληλούια... μετά την "αλλαγή φρουράς" περιμένουμε να απογειωθεί η λειτουργία των σχολείων και η εκπ/ση γενικά καθώς και να εξαληφθούν οι πελατειακές σχέσεις!!!

...τουλάχιστον, σύμφωνα με τα λεγόμενα μερικών, αυτά συμβαίνουν σήμερα και "πηγή του κακού" είναι η ψηφοφορία...

 
Nici papa
10 Μαρ 2017 20:53

Επιτέλους
Ας τολμήσουν να κάνουν και τώρα κάτι ανάλογο στις επόμενες κρίσεις των στελεχών.
Να πληρώσει από την τσέπη του (από την πώληση των ποιημάτων του) ο ποιητής .

 
Δημήτρης Κ.
10 Μαρ 2017 20:58

Δυστυχώς ο συγκεκριμένος παράνομος (αντισυνταγματικός) νόμος, εκτός των άλλων ισοπέδωνε και τις προσπάθειες για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.
Τα αντικειμενικά προσόντα των υποψηφίων έπαιρναν ελάχιστη μοριοδότηση σε σχέση με την προϋπηρεσία
Χαρακτηριστικά ο κάθε χρόνος προϋπηρεσίας έπαιρνε 11 μόρια.
Διδακτορικό στα Παιδαγωγικά και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση στην εκπαίδευση έπαιρναν 4 μόρια (όσο δηλαδή 4 χρόνια υπηρεσίας) όταν μεταπτυχιακό και διδασκαλείο 4,5 μόρια (δηλαδή το Διδασκαλείο εμφανίζεται ανώτερο ενός διδακτορικού).
Ξένη γλώσσα επιπέδου Γ2 = 1 μόριο (ήτοι 1 χρόνο υπηρεσίας και Β2= 0,5 μόρια
Για να βολευτούν και κάποιοι "δικοί μας" δεν θεωρήθηκε απαραίτητο οι υποψήφιοι να έχουν τη στοιχειώδη επιμόρφωση στους Η/Υ (επιπέδου 1), οπότε έγιναν και κάποιοι διευθυντές που δεν ξέρουν να ανοίξουν τον Η/Υ .
Ουσιαστικά όταν οι νέοι της Ελλάδας αγωνίζονται να επιμορφωθούν, να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές και να μάθουν ξένες γλώσσες για τους εμπνευστές αυτού του "αντισυνταγματικού μορφώματος" τα πτυχία τους θεωρούνται ..."παλιόχαρτα"
Έτσι λοιπόν είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία, σε πάρα πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς, οι προϊστάμενοι να υπολείπονται κατά πολύ σε ουσιαστικά προσόντα και εμπειρία των υφισταμένων τους.
Η επιβράβευση "της ήσσονος προσπάθειας" σε όλο το μεγαλείο της.
Τι να πούμε δηλαδή στους μαθητές μας και στα παιδιά μας: "Μην διαβάζεις, μην προσπαθείς, αρκεί να είσαι αρεστός, χαμογελαστός και θα προοδεύσεις σε σχέση με το χαζό "το κοράκι" που προσπαθεί και μελετά"
Εύγε κύριοι
Αναμένεται τώρα η απάντηση του κ. Γαβρόγλου, που όλοι ελπίζουμε να στηριχθεί στην αξιοκρατία, τη δικαιοσύνη και να προτείνει ένα νόμο με τον οποίο θα επιλέγονται οι άριστοι και οι καλύτεροι και όχι "τα χαμογελαστά παιδιά" και οι οπαδοί της "ήσσονος προσπάθειας.
Για αρχή ας ρίξουν μια ματιά στον Ν. 3848/2010 (που επανέρχεται ουσιαστικά εν ισχύ, αφού οι διατάξεις που τον συμπλήρωσαν-άλλαξαν είναι πλέον αντισυνταγματικές), που ήταν μία ουσιαστική προσπάθεια επιλογής με βάση το σύνολο των προσόντων των υποψηφίων και με δομημένη συνέντευξη (με όλα τα μειονεκτήματά της) που μαγνητοφωνούταν και αιτιολογημένη βαθμολόγηση.
Ας αφήσουν, δε τους συλλόγους διδασκόντων στην ησυχία του, διότι ήδη σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν τεταμένες σχέσεις , που προέκυψαν από τον άδικο και αντισυνταγματικό νόμο Κουράκη

 
ΜΑΡΙΑ
10 Μαρ 2017 21:00

Πρόταση (εναλλακτική) για τον τρόπο επιλογής στελεχών και με τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:

Αξιολόγηση των υποψηφίων σχολικών συμβούλων (σ.σ.), διευθυντών εκπαίδευσης (δ.ε.) και διευθυντών σχολικών μονάδων (δ.σ.) από τους εκπαιδευτικούς, ως εξής:
- Οι υποψήφιοι σ.σ., δ.ε και δ.σ., οι οποίοι υπηρετούν σε ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, αξιολογούνται από τους εκπαιδευτικούς (μόνιμους και αναπληρωτές) μιας από τις σχολικές μονάδες, δημόσιες ή ιδιωτικές, στις οποίες εργάστηκαν την τελευταία πενταετία. Η πρόταση εξειδικεύεται, όταν τα σχολεία είναι π.χ. Ολιγοθέσια. Διότι καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί-αξιολογητές να μην είναι λιγότεροι από 10 (ενδεικτικά).
- Οι υποψήφιοι, οι οποίοι υπηρετούν ως ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, αξιολογούνται από όλους τους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς τους (μόνιμους και αναπληρωτές).
- Οι υποψήφιοι, οι οποίοι υπηρετούν ως ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, αξιολογούνται από τους/τις διευθυντές/διευθύντριες, υποδιευθυντές/υποδιευθύντριες και προϊσταμένους/προϊσταμένες Ολιγοθεσίων - όλων των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης - μόνιμους και αναπληρωτές, πιθανόν και από εκπαιδευτικούς.
Οι εκπαιδευτικοί-αξιολογητές βαθμολογούν τον υποψήφιο στην κλίμακα από 1 έως 6 (όπου το 6 δηλώνει «τον εξαιρετικό, απόλυτα κατάλληλο για τη θέση») σε τρία διακριτά πεδία (θα περιγράφονται συνοπτικά), που αφορούν:
1. στην προσωπικότητα και στις δεξιότητες,
2. στο έργο, στην καινοτόμο διάθεση και στο όραμα,
3. στο υπηρεσιακό ήθος (εφόσον στη χώρα μας επιθυμούμε να ανατρέψουμε νοοτροπίες που συντηρούν την ανομία, τη διαπλοκή, τις διχαστικές πρακτικές, την ευθυνοφοβία, την κατάχρηση εξουσίας, την αυθαιρεσία).
Η βαθμολογία (μέσος όρος) εντέλει διπλασιάζεται και μεταφράζεται σε αντίστοιχα μόρια: έως 12 (όσα είναι σήμερα τα μόρια της ψηφοφορίας). Ακολουθεί δε τον εκπαιδευτικό για 2 (ενδεικτικά) χρόνια.
Τα μόρια της αξιολόγησης ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΟΡΙΩΝ του υποψηφίου, στα οποία έχουν υπολογιστεί και τα μόρια της συνέντευξης (διαδικασία που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το συμβούλιο επιλογής σ.σ και δ.ε της Περιφερειακής διεύθυνσης, στην οποία υπηρετεί ο υποψήφιος και το οικείο ΠΥΣΠΕ για τους υποψήφιους δ.σ). Κάθε ενδιαφερόμενος (υποψήφιος) μπορεί να υποβάλει ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ στους πίνακες υποψηφίων τριών (ενδεικτικά) Περιφερειακών Διευθύνσεων και, εντός αυτών, σε όσες περιφέρειες σχολικού συμβούλου, διευθύνσεις Π.Ε./Δ.Ε. είτε σχολικές μονάδες επιθυμεί.

 
Δημήτρης Κ.
10 Μαρ 2017 21:35

@Μαρία
Δυστυχώς επανέρχεστε κυρία μου στην παγκόσμια τριτοκοσμική πρωτοτυπία, που καταδίκασε το ΣτΕ, οι υφιστάμενοι να επιλέγουν και να αξιολογούν τον προϊστάμενο τους. Ας προτείνεται λοιπόν και οι μαθητές με τους γονείς τους να αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς (ίσως και να επιλέγουν τον εκπαιδευτικό της αρεσκείας τους)
Για αρχή πάντως ρωτήστε και τους εκπαιδευτικούς, αν θέλουν να μπουν στη διαδικασία να βάζουν την υπογραφή τους κάτω από μία αξιολογική έκθεση, που μπορεί στη συνέχεια (ο θιγόμενος αξιολογούμενος υποψήφιος Διευθυντής) να την πάει στα δικαστικά και ποινικά δικαστήρια και να ζητάει ηθική αλλά γιατί όχι και οικονομική αποζημίωση (θα δείτε ότι λίγοι είναι πρόθυμοι να μπουν σ΄αυτή τη διαδικασία, δεδομένου ότι κανείς δεν θέλει να μπει σε πιθανές περιπέτειες).
Φυσικά καλό είναι να πάρετε υπόψη σας ότι η πρόταση σας πιθανώς να κριθεί εκ νέου αντισυνταγματική, γιατί για την ίδια θέση θα είναι υποψήφιοι, που έχουν κριθεί ή αξιολογηθεί από ανομοιογενή και διαφορετικά αξιολογικά σώματα (βλ. διάταξη για την ισότητα, τις ίδιες ευκαιρίες και την ίδια αντιμετώπιση από το νόμο).

 
Απόστολος
10 Μαρ 2017 21:41

Όταν προσπαθείς να επιβάλλεις κομμουνισμό και "λαοκρατία" στην εκπαίδευση με μυστικές ψηφοφορίες των υφισταμένων στους υποψήφιους προϊστάμενους και άλλες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξυπνάδες καταλήγει η ιστορία στο χάος. Κάνανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα όλοι αυτοί οι τραγικοί υπουργοί και βέβαια ο Ελληνικός λαός που ένα κόμμα διαμαρτυρίας ανίκανο να κυβερνήσει στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον μια αστικής υπερεθνικής (συμμετοχή σε ΕΕ/ευρωζώνη) δημοκρατίας το έφερε στην εξουσία. Και όλοι αυτοί μαζί με εμάς διαπίστωσαν ότι είχαν αυταπάτες, απέτυχαν οικτρά και συμβιβάστηκαν. Άντε να δούμε πόσος ακόμα κατήφορος!

 
Gas
10 Μαρ 2017 21:45

Αντιλαμβανομαστε τις παρενεργειες της αποφασης;Στα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ συμμετεχουν διευθυντες σχολειων που κατα το ΣΤΕ τοποθετηθηκαν αντισυνταγματικα,Αρα οποιος εχει θιγει απο καθε αποφαση τους(οργανικη θεση,τοποθετηση κλπ)μπορει να προσφυγει στο Τμημα Ασφαλιστικων μετρων των κατα τοπους Διοικητικων Εφετειων και με αυτην την αποφαση να δικαιωνεται το πολυ σε δυο μηνες ακυρωνοντας την σχετικη πραξη.Εν αμφιβολω ειναι και το ποιοι θα υπογραψουν τα απολυτηρια και δεκαδες αλλες παρενεργειες ή πραξεις ακομη και διευθυντων σχολειων.Το Υπουργειο ομως εσκεμενα ή οχι λογω αγνοιας του διαφευγει το θεμα των διευθυντων εκπαιδευσης.Πηραν μορια λογω ψηφων απο αντισυνταγματικα τοποθετημενους διευθυντες και βαση των μοριων της ψηφοριας κατελαβαν την θεση παρακαπτωντας αλλους με υψηλοτερα προσοντα.Οποιος προσφυγει δικαιωνεται γιατι ειναι πασιφανες.Πως θα μετεχουν σε συμβουλια επιλογης αυτοι ή οι αναπληρωτες τους αφου ο καθενας υποψηφιος που δεν γινεται διευθυντης σχολειου θα προσφευγει πριν ή μετα με ασφαλιστικα μετρα.Και ενας να κερδισει ακυρωνονται ολες οι επιλογες.Και θα προσφυγουν παμπολλοι γιατι ξερουν οτι θα κερδισουν.Διακινδυνευουν εναν νεο διασυρμο;Οσο για τα αναδρομικα των προσφυγοντων και οσων βασει της αποφασης θα προσφυγουν ειναι προκλητικο να τα πληρωσουμε ολοι απο τον προυπολογισμομΝα τα πληρωσουν απο την τσεπη τους οι εμπνευστες αυτου του εκτρωματος και οι υποστηρικτες του.Γιατι ηξεραν και δεν υπολογισαν τιποτε αφου δεν θα πληρωναν απο την τσεπη τους.

 
katerina
10 Μαρ 2017 22:23

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.... ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ!!!!

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (ΕΚΛΟΓΕΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ....ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ????

ΑΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ .... ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ!!!!!!!

 
Αρίσταρχος
10 Μαρ 2017 22:40

@teosD
Αντισυνταγματικός νόμος σημαίνει ότι δεν ισχύει από την ημέρα που εφαρμόστηκε. Άρα οι παλιοί διευθυντές επαναφέρονται στην θέση τους χωρίς καμία διακοπή της θητείας τους γιατί είναι σαν να μην έγινε ΠΟΤΕ η παύση της θητείας τους, μόνο αν κάποιος από τους παλιούς διευθυντές βγήκε σε σύνταξη τότε αναλαμβάνει ο αρχαιότερος ως αναπληρωτής διευθυντής.
@ΜΑΡΙΑ
Καλά υπάρχουν ακόμα Συριζαίοι που προσπαθούν να επαναφέρουν αντισυνταγματικούς νόμους προφασιζόμενοι τους προοδευτικούς έχοντας κομματικές ιδεοληψίες ????
Νόμος Μπαλτά-Κουράκη Αντισυνταγματικός
Νόμος Παππά Αντισυνταγματικός
Νόμος Πολάκη Αντισυνταγματικός
Και έπονται μερικές ακόμα αποφάσεις….
Μάλλον οι άνθρωποι νομίζανε πως μπορούν να αποφασίζουν και να διατάσσουν αλλά αυτές οι εποχές πέρασαν ανεπιστρεπτί.

 
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
10 Μαρ 2017 23:41

και αποφάσεις των ΚΥΣΠΕ ΚΥΣΔΕ σχετικά με μεταθέσεις ακυρώθηκαν από το ΣΤΕ και το υπουργείο εξακολουθεί να μην εναρμονίζεται με τις αποφάσεις του ΣΤΕ.
ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.

 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
10 Μαρ 2017 23:52

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
10 Μαρ 2017 23:55

ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣτΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 
Γιώργος
11 Μαρ 2017 00:25

Συμφωνώ με την πρόταση της Μαρίας. Δεν μπορεί ένας Δντης να μην έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του Συλλόγου. Πως θα ασκήσει διοίκηση; με το βούρδουλα και το φόβο; Αν δεν μπορεί να πείσει, να εμπνεύσει, δεν πα νάχει 500 πτυχία! Εξάλλου, η ψηφοφορία, μπορεί αυτό να διασφαλιστεί, είναι μια μορφή αξιολόγησης.
Όσο γι αυτούς που λένε "που ακούστηκε οι υφιστάμενοι να αξιολογούν προϊσταμένους" ας ρίξουν μια ματιά στα Παν/μια Ελληνικά και ξένα για να δουν αν αξιολογούν ή όχι και οι υφιστάμενοι(φοιτητές-διοικητικοί, κλπ).
Κάτι ακόμα, την πραγματική αξιολόγηση την κάνουν, στην πράξη οι μαθητές, είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Όλοι ξέρουμε συναδέλφους "πολυπροσοντούχους" που όμως δεν μπορούν να σταθούν στην τάξη, γιατί πάνω απ' όλα η τάξη είναι πεδίο οικοδόμησης σχέσεων, επικοινωνίας αλλά και συγκρούσεων.

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
11 Μαρ 2017 01:41

Τα είχαμε πει όλα αυτά στα υπομνήματά μας και στις αναφορές μος. Τότε οι ίδιοι κομματικοί άνθρωποι ακολούθησαν τις παρανομίες λόγω άγνοιας. Τώρα ξαφνικά θα αλλάξουν στρατόπεδο οι ίδιοι για να βγουν πάλι με την κομματική συνέντεξη και το τηλέφωνο. Χαμένοι θα είναι πάλι αυτοί που έχουν τα πραγματικά προσόντα.

 
kostas
11 Μαρ 2017 07:02

Μαρία,ποια προσωπικότητα και ποιες δεξιότητες μετριούνται;Ποιο έργο,ποια καινοτόμος διάθεση και ποιο όραμα;
1.Κατάργηση του μειωμένου ωραρίου τους,γιατί πουθενά στην Ευρώπη εργαζόμενος 8 ώρες την εβδομάδα δεν παίρνει 1800€(1400 μισθός και 350 επίδομα),έχοντας αναθέσει και διοικητικό έργο σε εκπ/κούς προς συμπλήρωση ωραρίου!!!
Γραπτές εξετάσεις για όλους σε θέματα και προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά στα σχολεία.(αναπλήρωση απόντος εκπ/κού,ανάθεση γραμματειακής υποστήριξης,σύγκλιση συλ/γου διδ/ντων...)

 
Σπύρος Ταμπ
11 Μαρ 2017 07:26

ΝΟΜΟΣ 3841/2010 – ΦΕΚ 55/Α/6.4.2010 Άρθρο 4
Οι παράγραφοι 2, 3, 4, 5 και 6 του άρθρου 15 του Κώ­δικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστι­κών Λειτουργών, όπως είχαν αντικατασταθεί με την παράγραφο 1 του άρθρου 52 του ν. 3689/2008 (ΦΕΚ 164 Α'), αντικαθίστανται ως εξής: «2. Το πολιτικό και διοικητικό Εφετείο Αθηνών, το πο­λιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, τα πολιτικά και διοικη­τικά πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης διευ­θύνονται από τριμελές συμβούλιο. 3. Το συμβούλιο αποτελείται: α) για το πολιτικό και
διοικητικό Εφετείο Αθηνών και το πολιτικό Εφετείο Θεσσαλονίκης, από έναν πρόε­δρο Εφετών ως πρόεδρο και δύο Εφέτες ως μέλη,β) για τα πολιτικά και διοικητικά Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, από έναν πρόεδρο Πρωτοδι­κών ως πρόεδρο και δύο Πρωτοδίκες ως μέλη, και γ) για τα Ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης, από έναν Ειρηνοδίκη Α' τάξεως ως πρόεδρο και δύο Ειρηνο­δίκες ως μέλη. 4. Ο πρόεδρος και τα μέλη των συμβουλίων και οι αναπληρωτές τους, εκλέγονται με μυστική ψηφοφο­ρία από τις Ολομέλειες των οικείων δικαστηρίων, οι οποίες συνέρχονται αυτοδικαίως για το σκοπό αυτόν ανά διετία την 11 η πρωινή ώρα του τρίτου Σαββάτου του μηνός Σεπτεμβρίου."

 
Freeman
11 Μαρ 2017 08:32

Απάντηση σε @Gas
Υπάρχουν δύο πράγματα, ένα είναι ο νόμος 4327/2015 και το άλλο η εγκύκλιος που περιγράφει τη διαδικασία επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων. Στο νόμο 4327/2015 αναφέρονται τα κριτήρια επιλογής και για διευθυντές σχολείων και για διευθυντές εκπαίδευσης. Το ΣτΕ προφανώς δεν έκρινε και ούτε κρίνει εγκυκλίους, παρά νόμους. Ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός ως προς την μυστική ψηφοφορία, άρα δεν εξετάζει ούτε διαχωρίζει την επιλογή διευθυντών σχολείων ή διευθυντών εκπαίδευσης. Το κριτήριο της μυστικής ψηφοφορίας είναι αντισυνταγματικό, ανεξάρτητα αν οι διευθυντές σχολείων ήταν εκλεγμένοι νομίμως ή παρανόμως, δηλ. δεν συμπαρασύρει η πρώτη επιλογή τη δεύτερη. Στο δια ταύτα, επειδή ήταν μια διαδικασία και υποχρεωτικά πρέπει να προκύψουν στελέχη, δεν μπορεί για μια περίοδο να είναι παρανόμως στελέχη στη διοίκηση, εκείνο που διαφαίνεται είναι ότι για κάθε διαδικασία θα αφαιρεθεί το κριτήριο της ψηφοφορίας. Για τους διευθυντές σχολείων θα διαμορφωθούν οι πίνακες μόνο από τα αντικειμενικά κριτήρια, και για τους διευθυντές εκπαίδευσης θα συνυπολογισθούν ο βαθμός από τα αντικειμενικά και ο βαθμός της συνέντευξης. Για τα άλλα που γράφονται δεν νομίζω να υπάρχουν νομικά ερείσματα.

 
Nektaria
11 Μαρ 2017 08:47

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

 
Πέτρος
11 Μαρ 2017 10:00

Η αντισυνταγματικότητα του 4327 και η ακύρωση της διαδικασίας που προέκυψε από την απόφαση Κουράκη Φ. 361.22/26/79840/Ε3 της 20 Μαΐου 2015, ακυρώνει άμεσα όλους. Διευθυντές σχολείων, Διευθυντές εκπαίδευσης κ.λ.π. Τα προβλήματα που δημιουργούνται νομικά και οικονομικά είναι τεράστια. Δυστυχώς έχουμε ανθρώπους στο υπουργείο που δεν καταλαβαίνουν ή δεν έχουν την εμπειρία για να αναλογισθούν τις συνέπειες που δημιουργούνται. Οι λεγόμενοι περιφερειακοί Διευθυντές που θα μπορούσαν να κρούσουν τον "κώδονα του κινδύνου" στο υπουργείο δεν είχαν και δεν έχουν τη διοικητική εμπειρία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου θέματος.
Αναφέρω ένα συμβάν για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του προβλήματος. Σε κάποια περιοχή της χώρας, το Συμβούλιο Επιλογής για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αγνόησε από διοικητική αμέλεια ένα τυπικό προσόν υποψηφίου Διευθυντή, ο οποίος κατέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο. Δικαιώθηκε, του επιδικάστηκε και ένα σημαντικό οικονομικό ποσόν αποζημίωσης,στο οποίο περιελαμβάνετο και η ηθική βλάβη, εκτός από την απώλεια θέσης. Το σημαντικότερο όμως ήταν η έκπτωση όλων των Διευθυντών σχολικών μονάδων για ένα περίπου μήνα, με ανυπολόγιστη αναστάτωση των σχολείων και με με κίνδυνο να τιναχτεί όλη η σχολική χρονιά στον αέρα. Έκδοση αποτελεσμάτων, τίτλοι μαθητών, Πανελλήνιες και πάει λέγοντας. Τώρα με εκατοντάδες ή και χιλιάδες προσφυγές καταλαβαίνει κανείς τι έχει να συμβεί;
Ειλικρινά σκέφτομαι και τη θέση του κ. Γαβρόγλου, ο οποίος όσο καλή διάθεση και αν έχει για να επιλύσει θέματα, έχει γύρω του άτομα, που δεν αντιλαμβάνονται ότι η διοίκηση δεν είναι συνδικαλισμός και πολιτική χωρίς ευθύνες. Ίσως το αντιληφθούν όταν έρθει ο λογαριασμός που βέβαια άλλοι θα πληρώσουν!! Για το λόγο αυτό πρέπει να προσωποιηθούν οι διοικητικές και οικονομικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων. Για να δούμε αν με τόση ευκολία μπορούν μετά να κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους. Όσα ορισμένοι, ελάχιστοι συνεχίζουν να αναμασούν ακόμη και μετά την απόφαση του ΣΤΕ, νομίζω ότι δεν αξίζουν απάντησης για τον απλούστατο λόγο ότι κινούνται στα όρια της γραφικότητας.

 
Rip
11 Μαρ 2017 10:14

Τελικα πολλους πρωην... εχουμε εδω .Τοσες απαντησεις γιατι δεν εγιναν στελεχη αυτοι-ες .Απολυτα σωστος ο νομος κ πραγματικα δημοκρατικος κ η κυβερνηση να μην κανει πισω ξανα η συμμετοχη του συλλογου διδασκοντων στην εκλογη ,ας αλλαξει λιγο το νομο και ας τον φερει ξανα .Φυσικα να βαλει κ ενα συμβουλιο επιλογης προσωπικου που θα εχει τις δημοκρατικες αξιες .

 
dim
11 Μαρ 2017 10:47

Ας χαρούμε τώρα την επιστροφή στήν "αξιοκρατική" κομματική συντεύξη που θα λύσει όλα τα κακά της εκπαίδευσης (όχι πως τα έλυσε η "συνδικαλιστική" βέβαια μυστική ψηφοφορία)!!!!!
Κατά τη γνώμη μου στην πατρίδα μας μόνο με απρόσωπες-διάφανες διαδικασίες θα έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής στελεχών όπου δεν χωρούν κομματικές-συνδικαλιστικές παρεμβάσεις. Σας θυμίζω την πρότασή μου, με το αδύνατο σημείο της την καθιέρωση θητειών, που θα μπορούσε να μετατραπεί (εάν υπάρχει ζήτημα αντισυνταγματικότητας) σε καθιέρωση θητειών στο ίδιο σχολείο όπως στην Κύπρο, ώστε να εκλείψουν όσο το δυνατόν οι πελατειακές σχέσεις και να αναδείξουν την πραγματική αξία τους τα επιλεγμένα στελέχη.
https://www.esos.gr/arthra/47743/tolmisei-o-ypoyrgos-gia-tin-epilogi-ste...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ