Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νομοθετική πρωτοβουλία μετά την απόφαση του ΣΤΕ για τους διευθυντές

Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos
Δημοσίευση: 11/03/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων αφού λάβει και μελετήσει την απόφαση, αμέσως μετά θα αναλάβει την αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία ώστε η επιλογή των νέων διευθυντών σχολικών μονάδων να είναι σύμφωνη με την σημερινή απόφαση του ΣτΕ.

Β. Οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων είναι σεβαστές και άρα δεσμευτικές.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το υπουγείο Παιδείας με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos , σχετικά με  την  απόφαση του ΣτΕ επί της διαδικασίας επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τον νόμο 4327/2015 .

 

Σχόλια (8)

 
GIORGOS
11 Μαρ 2017 00:08

Πέρασαν 9 περίπου μήνες για να καθαρογραφεί η απόφαση για έναν γελοίο Νόμο που για όσους γνώριζαν ελάχιστα Από Δημόσιο Δίκαιο και Σύνταγμα ΄ξεραν το αποτ'ελεσμα.Για αυτό και ο νόμος προέβλεπε για πρώτη φορά διετή θητεία."Οι πολισχιδείς" υπερασπιστές του -και εδώ στο site αυτό- τι έχουν να πουν άραγε; Κατάπιαν την γλώσα τους .ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!!! Το μόνο λυπηρό είναι ότι χάσαμε την παγκόσμια πατέντα!!

 
SΠΥΡΙΔΩΝ
11 Μαρ 2017 00:31

Μιλάμε για κράτος δικαίου, για κράτος αξιοκρατίας και διαφάνειας, Αξίες που συνεχώς τις επικαλείται η Κυβέρνηση η οποία είναι διατεθειμένη να τις εφαρμόσει αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δε δικαιώνει τη Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση εφάρμοσε νόμο αντισυνταγματικό για την επιλογή στελεχών της εκπαίδευσης. Η κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση γνωρίζει πότε ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός μη γελιόμαστε απλά όμως οι κυβερνώντες λένε μέχρι να βγεί η απόφαση του ΣΤΕ εμείς θα κάνουμε τις δικές μας επιλογές και τις δικές μας κομματικές στρατηγικές πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν επιτρέπετε να ακολουθούν αυτές τις στρατηγικές γιατί είναι έξω από τις λογικές της αριστεράς και δεν πρέπει να ταυτισθεί με τακτικές παρελθόντος που τις καταδίκαζε. ένα είναι σίγουρο ο Κύριος Υπουργός πρέπει άμεσα να ακυρώσει τις παράνομες επιλογές να επανέλθει η προτέρα κατάσταση και να επανέλθουν οι τέως Διευθυντές στη θέση τους και άμεσα να προκηρυχθούν οι θέσεις Διευθυντών σχολικών μονάδων ,Διευθυντές εκπαίδευσης ,Σχολικοί σύμβουλοι έτσι θα επιβεβαιώσεται τη συνθήκη ότι ζούμε σε κράτος Δικαίου ,ασφάλειας Δικαιοσύνης κάθε άλλη πρακτική είναι εκ του πονηρού αντίθετη προς τις αρχές της δημοκρατίας της δικαιοσύνης . Ο αντισυνταγματικός νόμος έληξε τη θητεία των Προηγούμενων νόμιμων Διευθυντών κατά ένα μήνα νωρίτερα . Τελικά όλοι οι Έλληνες θα αναγκαστούμαι να μεταναστεύσουμε σε άλλη χώρα για να ζήσουμε με ασφάλεια δικαιοσύνη Δημοκρατία αξιοκρατία , δε θέλω να πω λυπάμαι που είμαι Έλληνας ΓΙΑΤΊ Ο ΈΛΛΗΝΑς ΔΊΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΞΊΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΔΙΑΦΆΝΕΙΑ. Τι να διδάξουμε στα παιδιά μας σχετικά με την αξιοκρατία τη διαφάνεια ; δώστε μας Κύριε Υπουργέ θεματολογία σχετικά με την αξιοκρατία τη διαφάνεια που θα τα δείξουμε στα παιδιά στο σχολείο όταν πρώτα οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί τη βάσανο της αναξιοκρατίας των πελατειακών σχέσεων κλπ

 
ph
11 Μαρ 2017 13:40

Η επιτροπή που επεξεργάστηκε το νόμο Κουράκη/Μπαλτά είναι σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς.... με ονόματα που δεν έχουν βουλευτικοί ασυλία. Αυτά ο καθνεας μπορεί να τα γνωρίζει δια δικηγόρου και με εντολή εισαγγελέα. Σαφώς οι συνάδελφοι που αδικήθηκαν και ηθικά και οικονομικά, μπορούν με βάση την απόφαση του Σ.Ε. να απαιτήσουν και νακερδίσουν αποζημίωση προσωπικά από τα παραπάνω πρόσωπα. Τέτοιες δικαστικές αποφάσεις είναι τελικές μετά από 2 ή 3 χρόνια. Τα ποσά της αποζημίωσης φυσικά τοκίζονται και αφαιρούνται από τα εισοδήματά τους. Αλλά και οι υπουργοί δεν θα είναι πάντα βουλευτές και οφείλουν να πληρώσουν εφόσον δεν σέβονται το Σύνταγμα και νομίζουν ότι μπορούν να αποφασίζουν όπως θέλουν και όποτε θέλουν.

 
Φάνης
11 Μαρ 2017 13:49

Πρώτη φορά ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

 
Σταμάτης
12 Μαρ 2017 01:14

Ο νόμος λειτούργησε και έφερε στη διοίκηση ικανούς εκπαιδευτικούς. Δεν λειτούργησε η κομματοκρατία, αφού δεν τους επίλεξε ο διορισμένος, κομματικός, προιστάμενος, που και αυτό άλλαξε ο νέος νόμος. Η ψηφοφορία είναι μυστική. Όσο για την λειτουργία του προηγούμενου νόμου, από αξιοκρατία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα το έχουν γνωρίσει στο πετσί τους οι ακομμάτιστοι εκπαιδευτικοί.

 
Ελένη
12 Μαρ 2017 08:14

άμεση επαναφορά των προηγούμενων διευθυντών στις θέσεις τους .

 
Παναγιώτης
12 Μαρ 2017 11:49

Δυστυχώς η δήθεν αριστερά γνώριζε την αντισυνταγματικότητα όσων σχεδίασε. τόσους νομομαθείς ή αμαθείς έχουν να τα φτιάχνουν αυτά. τώρα θα καταβληθούν τεράστια ποσά σε αποζημιώσεις και φυσικά τα κορόιδα, εμείς, θα τα πληρώσουμε στους αδικηθέντες. όλα τα άλλα άστε τα για το μέλλον το ζοφερό.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Μαρ 2017 12:26

Μήπως δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί;
Μιλάμε για το απόλυτο χάος;
Όλοι μπορούν να προσφύγουν για όλα...
Άκυροι οι διευθυντές εκπαίδευσης ... Άκυροι οι διευθυντές σχολείων....Άκυρα τα συμβούλια(ΚΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ και οι όποιες αποφάσεις τους...πχ. κρίσεις προϊσταμένων εκπαιδευτικών θεμάτων, τοποθετήσεις, αποσπάσεις..)ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ να γίνουν πανελλήνιες με μη υφιστάμενους διευθυντές σχολείων και άκυρους διευθυντές εκπαίδευσης...(και οι προσφυγές θα αφορούν και το 2015-2016...)
Το μόνο που απομένει είναι να ακυρωθούν οι όποιες κρίσεις έγιναν ΑΜΕΣΑ.... Να επανέλθουν οι παλιοί και σε περίπτωση που κάποιος έχει συνταξιοδοτηθεί να τοποθετηθεί ο αρχαιότερος μέχρι να γίνουν οι νέες κρίσεις....
ΧΑΟΣ, ΧΑΟΣ, ΧΑΟΣ!!!!!
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ