Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις από το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” για την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης

“Μετά το Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τις Υπουργικές Αποφάσεις Πολάκη για τις απομακρύνσεις των διοικητών νοσοκομείων, έρχεται σήμερα ο Νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” να προστεθεί στον πλούσιο κατάλογο της κυβέρνησης που καταρρέουν ως αντισυνταγματικές
Δημοσίευση: 11/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανυπολόγιστες θα είναι  οι επιπτώσεις από το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” για την επιλογή Στελεχών Εκπαίδευσης, τονίζει η Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως, με γραπτή δήλωσή της,  σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Νόμο 4327/2015, και υπογραμμίζει τα ςξής:

Α. Με την ακυρωτική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο “Μπαλτά-Κουράκη” σχετικά με την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης, αποδείχτηκε περίτρανα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ νομοθετεί χωρίς σεβασμό σε θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου.

Β. Είχαμε εξ’αρχής επισημάνει ότι οι μεθοδεύσεις αυτές που προωθούν την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια στο Δημόσιο, δεν μακροημερεύουν. Η πραγματικότητα μας επιβεβαιώνει.

Γ. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η διοικητική ιεραρχία της εκπαίδευσης αλλά και το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας θα υποστούν τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις της παράνομης και αντισυνταγματικής νομοθέτησης της Κυβέρνησης.

Δ. Μετά το Νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, τις Υπουργικές Αποφάσεις Πολάκη για τις απομακρύνσεις των διοικητών νοσοκομείων, έρχεται σήμερα ο Νόμος “Μπαλτά-Κουράκη” να προστεθεί στον πλούσιο κατάλογο των πολιτικών της κυβέρνησης που καταρρέουν ως αντισυνταγματικές.

Ε. Μιας κυβέρνησης που κατά τα λοιπά πρεσβεύει ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος."

Σχόλια (6)

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
12 Μαρ 2017 22:24

Κ. Κεραμέως,
Αν παραμείνουν στη θέση τους οι νυν Διευθυντές, η αδικία που υπέστησαν όσοι δεν εξελέγησαν (και μάλιστα όσοι είχαν περισσότερα αντικειμενικά μόρια) δεν θεραπεύεται, αντίθετα επιβραβεύεται η αδικία και πολλοί εξακολουθούν και χάνουν τα λεφτά τους και τη φήμη τους.
Η αδικία αίρεται με δύο τρόπους:
Ή αμέσως επανέρχονται στη θέση που είχαν την 30 Ιουνίου 2015 τα στελέχη εκπαίδευσης και για μία διετία (μέχρι να βγεί σχετικός νόμος και αφού προηγηθεί διαβούλευση κλπ. ώστε να είναι συνταγματικός) και για την περίπτωση αποχώρισης-συνταξιοδότησης να ισχύσουν οι προηγούμενοι πίνακες κατάταξης στελεχών. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όσοι υπέστησαν ζημιά στη φήμη τους και στην τσέπη τους λόγω της μυστικής ψηφοφορίας και τα πράγματα επανέρχονται στην συνταγματικότητα και στον προηγούμενο νόμο. Η θητεία όσων εξελέγησαν με τον αντισυνταγματικό νόμο δεν θα λαμβάνεται υπόψιν στα μετρήσιμα κριτήρια.
Ή (μέχρι να βγεί ο σχετικός νόμος) αμέσως τοποθετούνται σε θέσεις διοίκησης (κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης που θα διαγράφει από το ν. 4327/2015 όλα τα σχετικά με την ψηφοφορία στην εκλογή των στελεχών διοίκησης καθώς και τη σχετική υπουργική απόφαση) και να εκλεγούν, για μία διετία, όσοι το 2015 είχαν δηλώσει ως υποψήφιοι διευθυντές με βάση μόνο τα αντικειμενικά μόρια που είχαν τότε, και στις θέσεις τις οποίες αρχικά είχαν δηλώσει, με τη σειρά που είχαν δηλώσει και να προσθέσουν και όσες άλλες θέλουν. Η θητεία όσων εξελέγησαν με τον αντισυνταγματικό νόμο δεν θα λαμβάνεται υπόψιν στα μετρήσιμα κριτήρια στον επόμενο νόμο.
Τέλος είμαι πεπεισμένος οτι το σύστημα Διαμαντοπούλου (προφανώς δεν το εκπόνησε η ίδια αλλά οι υπηρεσίες του Υπουργείου) ήταν αρκετά αντικειμενικό και η συνέντευξη σε σωστές βάσεις (το θέμα τυχαίο, από κληρωτίδα, δηλαδή όχι εύκολα θέματα στους δικούς μας και δύσκολα στους άλλους, και από τράπεζα, που σημαίνει δυνατότητα ίδιας προετοιμασίας όλων των υποψηφίων). Ο βαθμός της συνέντευξης μπορούσε να ελεγχθεί αν ο υποψήφιος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο, καθώς η συνέντευξη μαγνητοφωνείτο.

 
ΠΕ
12 Μαρ 2017 15:08

Τη ΔΑΚΕ τη ρωτήσατε αν συμφωνεί με αυτές τις απόψεις σας;Απ΄ότι ειδα έτρεχαν στις εκλογές για Διευθυντές σχολείων και Εκπαίδευσης από σχολείο σε σχολείο.Ποτέ δεν καταγγειλαν τον νόμο ούτε και η Ν.Δ. με εξαίρεση τους κ.κ.Φορτσάκη,Αυγενάκη και Γκιουλέκα.Άρα συμφωνούσαν.Γι΄αυτό κα.Κεραμέως πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα εκφράζετε προσωπικές απόψεις αφού το συνδικαλιστικό σας όργανο προς το παρόν δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση διότι αν έβγαζε θα αυτοαναιρούνταν.Σαν νέα γυναίκα και νέα στη θέση έχετε πολλά να κάνετε.Αναμένω να μη μείνετε μόνο στην ανακοίνωση και να συνεχίσετε στο ίδιο θέμα και για τους Διευθυντές σχολείων και για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης με επιμονή γιατί είναι το ότι χειρότερο 'προσέφερε'αυτή η κυβέρνηση στην εκπαίδευση

 
ΠΕ
11 Μαρ 2017 23:56

Τωρα θυμηθηκατε την αντισυνταγματικοτητα του νομου κα.Κεραμεως;Η δικη σας ΔΑΚΕ ήταν υπερ του νομου μαζι με το ΣΥΡΙΖΑ.Οι συνδικαλιστες της τρεχαν στα σχολεια για ψηφους και για αυτο το νομο και για το νομο του Φιλη για τους διευθυντες εκπαιδευσης.Ποτέ δεν καταγγειλατε αυτους τους 2 νομους εκτος απο τον Φορτσακη.Ο προκατοχος σας Χαροκοπουλος δεν ειπε λεξη αφηνωντας τη ΔΑΚΕ να αλωνιζει τα σχολεια παρεα με τους συριζανελ για τα ψηφαλακια.Δικαιολογειστε ομως επειδη ειστε νεα σε αυτη τη θεση.Και πανω απ ολα δικαιολογηστε γιατι είναι εναντιον σασ η ΔΑΚΕ.Και αυτο για σας ειναι τιτλος τιμης.Σημαινει οτι κατι σωστο ξεκινατε χωρις να τους αφηνετε να σας καθοδηγουν.Και αυτο τους τρελαινει.Συνεχιστε ετσι αγνοωντας τους.Αιωνοβιοι στις ιδιες θεσεις χωρις κοφτη θητειων που το ζητανε για αλλους

 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ.
11 Μαρ 2017 20:37

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4327/15 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ !!!!
ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Σ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΣΤΟΧΑ ΣΧΟΛΙΑ......

 
Dinos
11 Μαρ 2017 18:24

Θα θέλαμε να μας εξηγήσει πως έκανε τις κρίσεις στελεχών η Ν.Δ. το 2007.
Συμφωνεί να γίνονται οι Διευθυντές με τη γνωστή συνέντευξη του 2007.

 
Chris
11 Μαρ 2017 16:47

Σιγουρα
θα πεσει φωτια να μας καψει
θα ανατελει ο ηλιος απο τη δυση
και χιλια δυο αλλα με αυτα που κανει ο Συριζανελ.

Ακομα περιμενω τα ονοματα, απο την κ. Κεραμέως, αυτων που δεν πατανε στα σχολεια

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.