Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δ. Κωνσταντόπουλος: «Κόλαφος η Απόφαση του ΣτΕ»

“Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της εκπαίδευσης να κρίνεται αντισυνταγματικός νόμος για τις επιλογές Στελεχών , από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο”.
Δημοσίευση: 11/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Έκκληση προς την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει    « τις εμμονές των συνδικαλιστικών συντεχνιών που οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις αντισυνταγματικές», απηύθυνε ο  τομεάρχης παιδείας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με δήλωσή του στο esos, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για το σύστημα επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.

Παράλληλα ο κ. Κωνσταντόπουλος ζητά από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου  να προχωρήσει   άμεσα στις επιλογές όλων των Στελεχών Διοίκησης και Εποπτείας της Εκπαίδευσης με τις βελτιώσεις που απαιτούνται και κυρίως με Συμβούλια κύρους.

Γραπτή δήλωση

Επίσης ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της εκπαίδευσης να κρίνεται αντισυνταγματικός νόμος για τις επιλογές Στελεχών ,  από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο.

Με αυτή την εισήγηση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

“Κατά συνέπεια η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κατά το μέρος που με αυτήν ρυθμίζεται η επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων είναι παράνομη, αφού στηρίζεται στις διατάξεις του ν. 4327/2015 που έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, είναι δε αλυσιτελής η εξέταση των λοιπών λόγων που προσάπτουν πλημμέλειες στο ζήτημα αυτό.”

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και κατ’ επέκταση και Διευθυντών Εκπαίδευσης.

Είχαμε καταθέσει από την αρχή τη διαφωνίας μας  για αυτή τη διαδικασία ,  η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στα σχολεία και οδήγησε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στα διοικητικά δικαστήρια.

Αμφισβήτησε και ακύρωσε διαδρομές και προσόντα στελεχών της εκπαίδευσης μέσα από μια ψηφοφορία  μυστική και παντελώς αναξιοκρατική.

Ο νόμος 3848/2010 ήταν και παραμένει ο πλέον αντικειμενικός και αξιοκρατικός , για τις επιλογές των Στελεχών της Διοίκησης  και των Σχολικών Συμβούλων.

Σας καλούμε να εγκαταλείψετε  τις εμμονές των συνδικαλιστικών συντεχνιών που οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις αντισυνταγματικές.

Nα προχωρήσετε άμεσα στις επιλογές όλων των Στελεχών Διοίκησης και Εποπτείας της Εκπαίδευσης με τις βελτιώσεις που απαιτούνται και κυρίως με Συμβούλια κύρους.

 

Σχόλια (1)

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
13 Μαρ 2017 00:55

Κε Κωνσταντόπουλε,
Αν παραμείνουν στη θέση τους οι νυν Διευθυντές, η αδικία που υπέστησαν όσοι δεν εξελέγησαν (και μάλιστα όσοι είχαν περισσότερα αντικειμενικά μόρια) δεν θεραπεύεται, αντίθετα επιβραβεύεται η αδικία και πολλοί εξακολουθούν και χάνουν τα λεφτά τους και τη φήμη τους.
Η αδικία αίρεται με δύο τρόπους:
Ή αμέσως επανέρχονται στη θέση που είχαν την 30 Ιουνίου 2015 τα στελέχη εκπαίδευσης και για μία διετία (μέχρι να βγεί σχετικός νόμος και αφού προηγηθεί διαβούλευση κλπ. ώστε να είναι συνταγματικός) και για την περίπτωση αποχώρισης-συνταξιοδότησης να ισχύσουν οι προηγούμενοι πίνακες κατάταξης στελεχών. Μ΄ αυτόν τον τρόπο δικαιώνονται όσοι υπέστησαν ζημιά στη φήμη τους και στην τσέπη τους λόγω της μυστικής ψηφοφορίας και τα πράγματα επανέρχονται στην συνταγματικότητα και στον προηγούμενο νόμο. Η θητεία όσων εξελέγησαν με τον αντισυνταγματικό νόμο δεν θα λαμβάνεται υπόψιν στα μετρήσιμα κριτήρια.
Ή (μέχρι να βγεί ο σχετικός νόμος) αμέσως τοποθετούνται σε θέσεις διοίκησης (κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης που θα διαγράφει από το ν. 4327/2015 όλα τα σχετικά με την ψηφοφορία στην εκλογή των στελεχών διοίκησης καθώς και τη σχετική υπουργική απόφαση) και να εκλεγούν, για μία διετία, όσοι το 2015 είχαν δηλώσει ως υποψήφιοι διευθυντές με βάση μόνο τα αντικειμενικά μόρια που είχαν τότε, και στις θέσεις τις οποίες αρχικά είχαν δηλώσει, με τη σειρά που είχαν δηλώσει και να προσθέσουν και όσες άλλες θέλουν. Η θητεία όσων εξελέγησαν με τον αντισυνταγματικό νόμο δεν θα λαμβάνεται υπόψιν στα μετρήσιμα κριτήρια στον επόμενο νόμο.
Τέλος είμαι πεπεισμένος οτι το σύστημα Διαμαντοπούλου (προφανώς δεν το εκπόνησε η ίδια αλλά οι υπηρεσίες του Υπουργείου) ήταν αρκετά αντικειμενικό και η συνέντευξη σε σωστές βάσεις (το θέμα τυχαίο, από κληρωτίδα, δηλαδή όχι εύκολα θέματα στους δικούς μας και δύσκολα στους άλλους, και από τράπεζα, που σημαίνει δυνατότητα ίδιας προετοιμασίας όλων των υποψηφίων). Ο βαθμός της συνέντευξης μπορούσε να ελεγχθεί αν ο υποψήφιος θεωρούσε τον εαυτό του αδικημένο, καθώς η συνέντευξη μαγνητοφωνείτο.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ