Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αντιπρόεδρος ΙΕΠ: Τη μυστική ψηφοφορία την έχουμε ως βάση του πολιτικού μας συστήματος (Βίντεο)

“Δεν λέω μόνο τους Βουλευτές ή τις μαθητικές κοινότητες. Αναφέρομαι και σε άλλες δομές διακαστικές κλπ , όπου μέσα από το σώμα προκύπτουν ηγετικά στελέχη”
Δημοσίευση: 11/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σκεφτείτε όμως πως τη μυστική ψηφοφορία την έχουμε ως βάση του πολιτικού μας συστήματος σε πλειάδα διαδικασιών. Δεν λέω μόνο τους Βουλευτές ή τις μαθητικές κοινότητες. Αναφέρομαι και σε άλλες δομές διακαστικές κλπ , όπου μέσα από το σώμα προκύπτουν ηγετικά στελέχη

Τη δήλωση αυτή είχε κάνει ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής Παύλος Χαραμής, σε ημερίδα για την «Διοίκηση & Επιλογή Στελεχών στην Εκπαίδευση”,  όταν εκπαιδευτικός παρενέβη για να του επισημάνει  ότι η  διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας δεν είναι διαφανής και αντικειμενική.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Σχόλια (14)

 
ΗΡΑ*
11 Μαρ 2017 14:42

Εκείνο που σκέφτομαι εγώ, κ. Χαραμή, είναι ότι ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη "δουλειά" από κεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση των Σαμαρά - Βενιζέλου. Η παράδοση βεβαίως συνεχίζεται και στο Ι.Ε.Π. Α:λήθεια, έγινε κάποια ... μυστική ψηφοφορία εκεί για του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. ή εφαρμόστηκε η η γνωστή μέθοδος " σήκω εσύ να κάτσω εγώ"; Αυτή ήταν η ... περιβόητη ανατροπή που επαγγέλλονταν ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χαραμή;

 
Γιώργος Π.
11 Μαρ 2017 15:16

Τώρα .... μήπως κάποιος πρέπει να παραιτηθεί;;;

 
ΚΩΣΤΑΣ Π
11 Μαρ 2017 17:05

Λογικό κάθε ψηφοφορία για μια επιλογή να είναι ΜΥΣΤΙΚΗ διαφορετικά δεν είναι ψηφοφορία ... Αν οι δικαστές αποφασίσουν και επικρατήσει να αιτιολογούμε την άποψή μας τότε ας γράφουμε μια έκθεση για τον κάθε υποψήφιο και στο τέλος μπορούμε να ψηφίσουμε όπιον θέλουμε....Εκτός και αν αυτός που δεν εκλέχτηκε θα μπορεί να μας πάει σε δικαστήρια για διαφυγόντα κέρδη...

 
Φάνης
11 Μαρ 2017 18:16

Πρώτη φορά Αριστερά κύριε Χαραμή μας! Και σ' ανώτερα!

 
Λευτέρης
12 Μαρ 2017 09:29

Αγαπητέ Συνάδελφε
Εσείς με ποιά αξιοκρατική διαδικασία επιλεγήκατε σε αυτή τη θέση;
Δεν εννοώ ότι δεν έχετε τα προσόντα, αλλά αρκεί αυτό ;
Σας εκφράζει αυτή η κομματική και ιδεοληπτική επιλογή;
Δεν πρέπει κάποτε εμείς οι κάτοικοι αυτής της δύσμοιρης χώρας να έχουμε όλοι ίσες ευκαιρίες και να δικαιούμαστε ίση αντιμετώπιση;
Κρίμα γιατί η αριστερά σας πρόδωσε τα ιδανικά μας, με πρακτικές πολύ χειρότερες της κάκιστης κεντρο-δεξιάς!

 
ΝΙΚΟΣ Σ.
12 Μαρ 2017 10:20

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΣΤΕ;
ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ η ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ πόσους ψήφους πήρατε ;; στο χώρο της εκπαίδευσης η ομαδοποίηση είναι καταστροφή,εσύ είσαι με αυτόν εσύ είσαι με τον άλλο .και το κερασάκι που ακούστηκε
θα τα πούμε στη ''ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ''.
Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΊΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ όταν ο υφιστάμενος διαλέγει ....

 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ
12 Μαρ 2017 11:44

Να γίνει μυστική ψηφοφορία και για την δική σας θέση κε Χαραμή; Συμφωνείτε; Σας υπόσχομαι ότι θα είμαι συνυποψήφιός σας.

 
Anna
12 Μαρ 2017 13:03

Θλιβερό κ. Χαραμή..κρίμα και είχατε μια διαδρομή στην εκπαίδευση!Εσείς με ψηφοφορία τοποθετηθήκατε;

 
ΝικΔη Γρυκ
12 Μαρ 2017 14:12

Ρωτήστε τον κ. Χαραμή, πόσα χρόνια διδακτική εμπειρία έχει

 
Γιάννης Πλατάρος
12 Μαρ 2017 14:58

Να επισημάνω στον κ. Χαραμή, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
Μόνο η ψηφοφορία είναι η βάση της αντιπροσωπευτικότητας.
Η μυστικότητα είναι παρεπόμενο για να διασφαλίσει την ακώλυτη έκφραση γνώμης. Δεν είναι ταμπού. Όπου υπάρχει ανεξαρτησία και παρρησία υπάρχει ελεύθερη και δημόσια έκφραση γνώμης. Θεωρητικά αυτά. Στην πράξη και μυστικότητα υπάρχει και μέγιστη δυνατή παρέμβαση και επηρεασμός των ψηφοφόρων.
Στην δημοκρατία, όταν ένας παριστάνει τον κριτή ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΜΗ, αλλά για να ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΟΜΟ, τότε η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ , πρέπει να:
1) Είναι αιτιολογημένη.
2) Να είναι αιτιολογημένη ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.
3) Να είναι έγγραφη.
4) Να υπόκειται σε ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩ. Αυτό γίνεται μόνο όταν πληρούνται τα 1,2,3.
Η αντισυνταγματικότητα εδράζεται σε αυτά τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ που έγραψα, συνεπώς ΔΕΝ ισχύει ο ισχυρισμός σας.
κ. Χαραμή, πολλά χρόνια που σας παρακολουθώ από το ΚΕΜΕΤΕ, σας έχω συνηθίσει με επιστημονικό και μόνον λόγο. Συνεπώς με ξενίζετε σφόδρα για την επίκληση της μυστικότητας ως θεμέλιο της Δημοκρατίας μας, όταν η ψηφοφορία για επιλογή Διευθυντών:
α) ΔΕΝ ήταν έκφραση γνώμης προσωπικής.
β) ΔΕΝ ήταν έκφραση ευαρέσκειας.
γ) ΔΕΝ ήταν έκφραση επιβράβευσης.
δ) ΔΕΝ ήταν «δανεικαριά.»
ε) ΔΕΝ ήταν ρουσφέτι.
ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ:
Υπεύθυνη αποτίμηση αντικειμενικών προσόντων, αντικειμενικά αποδεικνυόμενων και εφαρμογή του νόμου. Ο νόμος προέβλεπε σαφή κριτήρια. Που έπρεπε υποχρεωτικά (όχι ευχετικά) να ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι και οι οποίοι σιγά να μην τα ακολούθησαν όταν η ψηφοφορία ήταν μυστική και ΟΥΔΕΜΙΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ θα μπορούσαν να δώσουν!
Εκεί έγκειται η αντισυνταγματικότητα και μόνον εκεί.
Τα άλλα έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε από τους πολιτικούς και εσείς είστε διακεκριμένος επιστήμονας της εκπαίδευσης. Έτσι σας έχω στην συνείδησή μου.

 
Pe19
12 Μαρ 2017 16:04

Όταν ο κάθε έχων έννομο συμφέρον (μαθητής που κόπηκε καθηγητής που δεν πήρε την τοποθέτηση που ήθελε), αρχίσει τις προσφυγές τότε να δω τι θα λένε αυτοί που λέγανε αυτές τις κοτσάνες τότε. Όσο για τα αποτελέσματα τις μυστικής ψηφοφορίας στην πολίτικη ζωή: Τράμπα, Brexit, Χρυσή Αυγή….. Και το σημαντικότερο μυστική ψηφοφορία αναμεσά σε ίσους και μονίμους εκλέκτορες όχι ο αναπληρωτής των 2 μηνών να εκλεγεί Διευθυντή για 4 χρονιά.

 
Φάνης
12 Μαρ 2017 16:54

Εννοείται @Anna. Τον ψήφισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Δημήτρης
13 Μαρ 2017 00:25

Η επιλογή στελεχών της διοίκησης σε θεσεις ευθύνης είναι ζήτημα προσόντων και όχι δημοσίων σχέσεων. Διευθυντής πρέπει να είναι ο άξιος, όχι ο δημοφιλής.

 
KOSTAS
13 Μαρ 2017 20:36

@PE19 Δηλαδή να καταργήσουμε τη δημοκρατία; ΠΑΝΤΟΥ οι εκλογές γίνονται με μυστική ψηφοφορία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ