Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Από τους αιρετούς προς τους… αρεστούς, ΑΔΙΕΞΟΔΟ!!!

Δημοσίευση: 12/03/2017

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετό μέλος  της παράταξης στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου
Κωνσταντίνος  Κούλης
Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
Χρυσοβαλάντης  Δημητρόπουλο;
Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

«Υπάρχει ένα και μοναδικό θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα: το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις. Και μαζί με αυτό πηγαίνει η μία και μοναδική θεμελιώδης ανθρώπινη υποχρέωση: η υποχρέωση να αντιμετωπίζεις τις συνέπειες.»
P.J. O’ Rourke, Αμερικανός αρθρογράφος & συγγραφέας

Με αφορμή, την απόφαση – «βόμβα» της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έκανε δεκτή την απόφαση του Γ΄ τμήματος του ανωτάτου δικαστηρίου, μετά την προσφυγή της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών  Εκπαίδευσης και 57 Διευθυντών Σχολείων, στο ζήτημα της συνταγματικότητας και την νομιμότητας της κανονιστική πράξης που αφορά τις επιλογές στελεχών σύμφωνα,  με το Νόμο 4327/2015 των «Μπαλτά-Κουράκη», η παράταξή μας, απόλυτα δικαιωμένη από την εξέλιξη αυτή, επισημαίνει τα εξής:

· Εδώ και δύο (2) χρόνια, η  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ήταν η μόνη παράταξη που, δημοσίως και εγγράφως, είχε καταγγείλει τον αντισυνταγματικό και εκπαιδευτικά απαράδεκτο νόμο 4327 των  Μπαλτά – Κουράκη.

-    Εδώ και δύο (2) χρόνια, η  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ήταν η μόνη παράταξη  που είχε επισημάνει και είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την εκπαιδευτική κοινότητα για το ότι, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, είχαν εκφυλιστεί σε «Συμβούλια  Επιλογής» και  πως, χωρίς αιτιολογία, έκριναν με μυστική ψήφο την προσωπικότητα των συναδέλφων τους.

-    Εδώ και δύο (2) χρόνια, η  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ήταν η μόνη παράταξη  που είχε δεσμευτεί δημόσια πως θα στεκόταν δίπλα σε καθένα συνάδελφο που θα αδικούνταν και που θα επιθυμούσε σε νομικό επίπεδο να αντισταθεί με βάση το Σύνταγμά μας στο παράλογο αυτό νομοθέτημα που δεν προήλθε ποτέ από διάλογο με το Σωματείο μας, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ούτε ήταν ποτέ αίτημα του κλάδου, σε ένα νομοθέτημα που, de facto αλλά και de jure πλέον, αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας και της αμεροληψίας της διοίκησης.

Ποτέ δε θα ξεχάσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου τους αριστερούς υπερθεματιστές αυτού του απαράδεκτου αντιεκπαιδευτικού και αναξιοκρατικού νομοθετήματος οι οποίοι, στις Γενικές Συνελεύσεις, στηρίζοντας «ψυχή τε και σώματι» τον εν λόγω νόμο, στεντορεία τη φωνή, ομιλούσαν περί…. «δημοκρατίας», «συμμετοχικότητας», «διαφάνειας» και λοιπών «προοδευτικών» ευφυολογημάτων. Και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ήταν ο προάγγελος  μιας άνευ προηγουμένου «δημοκρατικής», «συμμετοχικής» και «διαφανούς» λαίλαπας στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως, ο διορισμός χωρίς προκήρυξη των μελών του διευρυμένου ΠΥΣΠΕ ως Συμβούλιο Επιλογής με βάση την κομματική ταυτότητα εκάστου, του διορισμού  κομματικών στελεχών με πρόχειρες τροπολογίες «του ποδαριού», σε άσχετα με την εκπαίδευση νομοσχέδια («Περί βοσκήσιμων γαιών και άλλες διατάξεις»), στην αδικαιολόγητη και ανεπίτρεπτη παράταση της θητείας των Σχολικών Συμβούλων άνω του ενός έτους, κ.α.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ χαιρετίζει τη δίκαιη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία πλήττεται σοβαρά η μεθοδευμένη επιχείρηση κομματικής άλωσης των θεσμικών οργάνων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που καταργεί κάθε έννοια αξιοκρατίας και δημοκρατικής αντιπροσώπευσης των χιλιάδων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και που οπισθοδρομεί την πολύπαθη Παιδεία, πισωγυρίζοντάς την σε άλλες εποχές

Και  επαναλαμβάνουμε: Όσοι ευαγγελίζονται την «αξιοκρατία» και τη «δημοκρατία», καλό θα είναι, να την εφαρμόζουν στην πράξη και να μην σπεύδουν με τη συμμετοχή τους και τις κυβερνητικές «ευλογίες» να αποδεικνύουν το αντίθετο. Έσπειραν ανέμους. Τώρα,  οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, θερίζουν τις θύελλές τους…

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean