Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε την αξιοκρατία

Δημοσίευση: 14/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ήταν αναμενόμενη εδώ και καιρό από τον κόσμο των εκπαιδευτικών και δικαίωσε τη νομιμότητα, την ισότητα, την αξιοκρατία και το σεβασμό προς το Σύνταγμα.

Δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοί μας, οι οποίοι έδειξαν ακλόνητη πίστη στις παραπάνω αξίες και ως εκ τούτου επέλεξαν υποψήφιους για θέσεις Διευθυντών αυτούς που διέθεταν μόρια και προσόντα.

Γνώριζαν βέβαια ότι το σύστημα και η διαδικασία εκλογής Διευθυντών τους ενέπλεκε χωρίς τη θέλησή τους σε αποδοχή ή απόρριψη συναδέλφων τους, πράγμα που δημιούργησε πλήθος προβλημάτων και η διαδικασία αυτή έκρινε την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4327.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συναδέλφους που έμειναν απαρέγκλιτα πιστοί στις ανωτέρω αρχές.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι η επιλογή σας θα βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές και πολύ σύντομα θα γίνει ρεύμα πλειοψηφικό με το δυναμισμό της αποκατάστασης της αδικίας που διεπράχθη σε βάρος συναδέλφων μας και εμού προσωπικά.

Παναγιώτης Γ. Αλεκάκης, Δρ φιλόλογος - ιστορικός από το ΑΠΘ

 

Σχόλια (5)

 
Πάνος
14 Μαρ 2017 11:32

Πολύ σωστά. Άλλωστε, ο όρκος που δώσαμε όταν γίναμε δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ορκίζομαι να φυλάττω Πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνειδήτως τα καθήκοντά μου". Όσοι παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους είναι απλά επίορκοι και παράνομοι. Αυτά αγαπητέ συνάδελφε, δυστυχώς είναι δυσνόητα για κάποιους .Η Πατρίδα και το καλό της νέας γενιάς είναι υπεράνω κομματικών σκοπιμοτήτων.

 
Ανώνυμος
14 Μαρ 2017 12:05

Ενώ το προηγούμενο σύστημα επιλογής ήταν τίγκα στην ¨αξιοκρατία" όπως και η νομοθεσία για την αξιολόγηση. Σε αυτό πρέπει να επιστρέψουμε για να μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση να εκλέγει όποιον αυτή επιθυμεί. Από πότε ο λαουτζίκος μπορεί να έχει γνώμη για ποιον διοικεί.
Ας ζητωκραυγάσουμε επομένως την επιστροφή στο σύμπαν της αξιοκρατίας των μορίων και των προσόντων που τόσο καλά το είχαν οικοδομήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Πικραγκάθης.

 
Μη συστημικός διευθυντής
14 Μαρ 2017 20:32

Προς όλους εσάς τους θιασώτες της "αντικειμενικής" συνέντευξης:
2011 συνέντευξη στο ΠΥΣΔΕ για διευθυντής, με άριστα τα 15 μόρια βαθμολογήθηκα με 12,25 καθώς δεν "χώραγα" στις κομματικές τους κατανομές μέσα στην πρωτεύουσα και σε απόσταση μέχρι 15 χλμ από αυτήν στον νομό που υπηρετούσα. Μια εβδομάδα μετά, στη συνέντευξη στο ΑΠΥΣΔΕ βαθμολογία 14,75 σεδόν άριστα. Κάθε άλλο σχόλιο περιττό

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
15 Μαρ 2017 01:47

Η διδασκαλία σε πανεπιστήμιο ή Τει δεν μοριοδοτείται στα προσόντα του υποψήφιου Διευθυντή. Να μοριοδοτηθεί και θα δείτε πώς θα βγουν πολλοί νέοι Διευθυντές με προσόντα.

 
ΠΠ
15 Μαρ 2017 01:56

Προς «Μη συστημικό δ/ντή»: βαθμολογηθήκατε, όπως λέτε, με μια διαφορά 2,5 μορίων αλλά δεν αποκλειστήκατε με ποσοστό κάτω του 20%. Δεν ξέρω αν αυτό σας διευκολύνει να καταλάβετε τη διαφορά....!!!
Τελικά έχουν ανοίξει «οι ασκοί του Αιόλου», όλοι προτάσσουν το δίκιο....με βάση το ατομικό συμφέρον...! Μετράνε άλλοι τα μετρήσιμα μόρια και άλλοι τα ψηφαλάκια ...!
Θα ήθελα όμως να ξέρω πόσοι από αυτούς που υποστηρίζουν τη «δημοκρατία» της ψηφοφορίας θα ήθελαν, για παράδειγμα, να χειρουργηθούν από έναν γιατρό που δεν έχει επιλεγεί με βάση τα αντικειμενικά προσόντα του, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΕΡΕΥΝΑ, ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ, ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ κτλ, στη θέση του Επιμελητή Α, αλλά έχει εκλεγεί από συναδέλφους του, και μάλιστα χαμηλών τυπικών προσόντων, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό στη θέση του χειρούργου δ/ντή κλινικής!
Αφήστε λοιπόν τα τερτίπια και παραδεχθείτε πως η συνέντευξη του ν.3848/2010 δεν απέκλειε κανένα που να είχε τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα να γίνει διευθυντής ΣΜ. Ήταν μαγνητοφωνημένη με έτοιμα θέματα που έπρεπε να αναπτύξει ο υποψήφιος σε καθορισμένο χρονικό διάστημα με δικαίωμα ένστασης όπως αναφέρει κι ο «Μη συστημικός δ/ντής»
Και να μην έπαιρνες το 15, ΆΡΙΣΤΑ, κανείς δεν ήταν δυνατόν να σε αποκλείσει ή να σου βάλει βαθμό χαμηλό. Αν είχες τα αντικειμενικά προσόντα, θα γινόσουν δ/ντής στο σχολείο της β΄ή γ΄επιλογής σου. Επίσης υπήρχε η ασφαλιστική δικλείδα στο νόμο, να σταματήσει το Συμβούλιο Επιλογής τη διαδικασία αν σε έκρινε ακατάλληλο, και αυτό για εκείνες τις περιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε στον εκπαιδευτικό κόσμο...!
Επιστροφή λοιπόν ολοταχώς στο νόμο Διαμαντοπούλου με όσες βελτιώσεις στην κατεύθυνση της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας χρειάζονται!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ