Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Επιτροπή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ

Συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου
Δημοσίευση: 14/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιτροπή, με αντικείμενο τη καταγραφή και επεξεργασία των προτάσεων των Τμημάτων των Α.Ε.Ι. σχετικά με την επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων των τμημάτων τους, συστάθηκε στο υπουργείο Παιδείας, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Κ. Γαβρόγλου.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε  ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης  Παντής, με αναπληρώτρια αυτού την Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., Δρ Παναγιώτα Διονυσοπούλου.
 
Τα μέλη της Επιτροπής είναι τα εξής:

1.Γεώργιος Δελλής του Ιωάννη, αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

2.Ευγενία Πρεβεδούρου του Βασιλείου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

3.Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου του Βασιλείου, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

4.Δημοσθένης Σταμάτης του Ιωάννη, Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης, τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

5.Γεώργιος Κουκούτσης του Βασιλείου, δικηγόρος, Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

6.Πέτρος Κουλούρας του Κωνσταντίνου, μέλος Ε.Τ.Ε.Π. του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, που υπηρετεί σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση αποσπασμένου στο Πολιτικό Γραφείο του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

7.Νικόλαος Τσαφταρίδης του Διονυσίου, μέλος Ε.Ε.Π. α ́ βαθμίδας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στη Προσχολική Ηλικία του ΕΚΠΑ.

8. Ερρίκος Χαιμ Βεντούρας του Μιχαήλ ,Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας

9.Μαγδαληνή Συγγρού του Παντελεήμονος, υπάλληλος κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, αναπληρώτρια προϊσταμένη του τμήματος Α ́ Οργάνωσης Ανώτατης Εκπαίδευσης της Δ/νσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης.

Για την υποβοήθηση του έργου της, η Επιτροπή μπορεί να ζητά και να έχει πρόσβαση σε κάθε απαραίτητη σχετική πληροφορία (στοιχείο, έγγραφο, αρχείο, έκθεση) από τα ανώτατα  εκπαιδευτικά ιδρύματα, την ΑΔΙΠ, τα λοιπά υπουργεία και τους εποπτευόμενους αυτών φορείς κ.λ.π.. Οι παραπάνω φορείς διευκολύνουν και υποστηρίζουν το έργο της Επιτροπής, παρέχοντάς της τα αιτούμενα στοιχεία και εξασφαλίζοντάς της πρόσβαση σε κάθε πληροφορία. Στις συνεδριάσεις δύνανται να παρίστανται και άλλα πρόσωπα , τα οποία λόγω αρμοδιότητας, εμπειρίας ή εξειδίκευσης μπορούν να συνδράμουν στο έργο της Επιτροπής.

Η Επιτροπή δύναται να συνεδριάζει και από απόσταση, με τη χρήση εργαλείων τηλεδιάσκεψης και λειτουργεί εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση και στα μέλη της και το γραμματέα δεν καταβάλλεται καμία αμοιβή ή αποζημίωση.

Τα συμπεράσματα του ελέγχου, οι διαπιστώσεις, οι προτάσεις και οι εισηγήσεις της Επιτροπής θα υποβληθούν στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ομολογία υπουργού: Το τι ακούω για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων δε λέγεται

Το τι ακούω για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των πτυχιούχων δε λέγεται, ομολόγησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, θέλοντας έτσι να περιγράψει  πρόσφατα στο συνέδριο της ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, τις αντιδράσεις στην αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχιούχους των ΑΕΙ.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

«Μόλις πας να κάνεις κάτι για τα Επαγγελματικά Δικαιώματα πως πληροφορούνται;», διερωτήθηκε στη συνέχεια ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: « Αμέσως κτυπούν οι πόρτες : Βουλευτές, υπουργοί, φίλοι συγγενείς κτλ».. «Έχουμε έτοιμες πολλές ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά δικαιώματα, οι οποίες είναι μπλοκαρισμένες ,Μου λένε πέρασε τις ρυθμίσεις και τι θα γίνει;» συνέχισε ο κ. Γαβρόγλου και απηύθυνε έκκληση προς ΤΕΙ και Πανεπιστήμια να βάλουν πλάτες στο θέμα των Επιμελητηρίων.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ

Σχόλια (5)

 
Δημήτριος
14 Μαρ 2017 14:15

Ελα να βλέπουμε έργο..

 
Aggelos
14 Μαρ 2017 15:47

Όταν λέτε κ υπουργέ να βάλουμε πλάτη στα επιμελητήρια τι εννοείται ; Να γίνει ότι θέλουν τα επιμελητήρια ; τότε μπορείτε να πάτε στο σπιτάκι σας κ να κυβερνήσουν αυτά ....

 
Περαστικός
14 Μαρ 2017 16:59

Από τα μέλη της επιτροπής μόνο 2 (από 9) προέρχονται από Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα (ΤΕΙ)..!
Τι ακριβώς μπορεί να περιμένει ένας απόφοιτος ΤΕΙ ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα του? (εκτός της εμφανούς ειρωνείας).
Κατά τ' άλλα η επιτροπή ορίσθηκε "για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ". Μήπως θα έπρεπε να μετονομασθεί σε: "Επιτροπή προστασίας των κεκτημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων Πανεπιστημίων και εύρεση πλασματικών δικαιωμάτων για αποφοίτους ΤΕΙ"?

 
Γιώργος
15 Μαρ 2017 00:06

Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξεταστεί και η θέση των επιμελητηρίων στην κοινωνία?

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22 Μαρ 2017 12:13

Κύριε Υπουργέ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ και η συμμετοχή των Πανελλήνιων συλλόγων των. Παρακαλούμε βελτιώστε-πλαισιώστε την επιτροπή και με αυτούς, άλλως είναι "κολοβή", ας μου επιτραπεί η έκφραση, η επιτροπή. Με όλο το σεβασμό κ. Καθηγητά!!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean