Γνωμοδότηση “εξπρές” για τους Διευθυντές Σχολείων ζήτησε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου από τη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όλες οι λύσεις για άμεσο διορισμό Διευθυντών είναι νομικά “τρύπιες”, γεγονός που προβληματίζει αρκετά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

16/03/2017

Ενημερώθηκε: 16/03/2017, 20:12

Άκουσε το άρθρο

Έγγραφο στη Νομική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας  με την ένδειξη του “Επείγοντος”  απέστειλε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, με την οποία ζητά τη γνώμη τους για το τι πρέπει να πράξει από εδώ και πέρα, μετά την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της απόφασης του τότε Αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη που καθόριζε τη διαδικασία , υποβολής αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων.

Ο υπουργός Παιδείας δεν θέτει προς τη Νομική  Υπηρεσία προθεσμία απάντησης, αλλά ζητά αυτή να διαβιβαστεί το συντομότερο δυνατό στο γραφείο του.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, όλες οι λύσεις για άμεσο διορισμό Διευθυντών είναι νομικά “τρύπιες”, γεγονός που προβληματίζει αρκετά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Πάντως εάν ο υπουργός Παιδείας λάβει το “πράσινο φως” από τη Νομική Υπηρεσία θα υλοποιήσει το “σενάριο” της παραμονής των νυν Διευθυντών στις θέσεις που κατέχουν σήμερα, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τη συναίνεση των κομμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.

Το ¨σενάριο” προβλέπει ψήφιση  στη Βουλή ρύθμισης, με την οποία:

Α. Να μην αντικατασταθεί κανένας νυν Διευθυντής, πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν:

Β. Να διοριστούν ως “υπηρεσιακοί Διευθυντές” οι νυν Διευθυντές.

Γ. Να νομιμοποιηθούν όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων , που υπογράφηκαν μέχρι σήμερα, εάν αυτό χρειάζεται.

Οι όποιες άλλες λύσεις θεωρούνται “προβληματικές”, καθώς θα διαταράξουν το κλίμα των σχολείων, τρεις μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

Την άλλη εβδομάδα οι εξελίξεις για τους Διευθυντές Σχολείων

Μέχρι αύριο  Παρασκευή ή αρχές της άλλης εβδομάδας,  οι δικηγόροι των εκπαιδευτικών που δικαιώθηκαν με την ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ,  αναμένεται να επιδώσουν στο υπουργείο Παιδείας την απόφαση του ΣτΕ.

Εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα, εφόσον του επιδοθεί η απόφαση,  ο κ. Γαβρόγλου θα επιδιώξει επαφές με τους τομεάρχες των κομμάτων στους οποίους θα καταθέσει τις προθέσεις του, με βάση την εισήγηση  της Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Στόχος του υπουργού Παιδείας είναι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να “κλείσει” το ζήτημα του διορισμού Διευθυντών Σχολείων σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, δεδομένου ότι μετά την επίδοση της απόφασης του ΣτΕ ,  η διαδικασία επιλογής των Διευθυντών όλων των σχολικών μονάδων της χώρας είναι άκυρη.

 

 

Σχόλια (31)

Φίλιππος
|

@Evi
Evi, αν πράγματι διδάσκεις σε σχολείο, αδυνατώ να πιστέψω ότι βρίσκεσαι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας. Διδάσκω σε μεγάλο λύκειο χωρίς γραμματέα και είναι πραγματικά αδύνατο με βάση το πρόγραμμα να βγούνε συστηματικές "εφημερίες", όπως λες, για γραμματειακή υποστήριξη την οποία καταλήγουμε να κάνουμε τελικά 4-5 συνάδελφοι. Φαντάσου να θέλαμε και εφημερίες για διευθυντή και υποδιευθυντή!
Στα σοβαρά τώρα, το σχολείο δεν είναι αυτόνομη κολεκτίβα. Πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα και απολογία σε περίπτωση προβλήματος. Και δε μπορεί να υπάρξει συλλογική υπευθυνότητα (δηλαδή όλου του συλόγου) για ένα λάθος που θα κάνει από απειρία ο συνάδελφος που έτυχε να κάνει την "εφημερία" του διευθυντή! Εναντίον ποιου θα στραφούν τυχόν γονείς; Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ένα τέτοιο σύτημα θα οδηγούσε τα σχολεία σε πλήρη παράλυση. Ο καθένας θα έψαχνε ποιος έχει εφημερία για να τον ρωτήσει κάτι ή να πάρει την έγκρισή του για κάτι ενώ την επόμενη ημέρα θα συνέβαινε το ίδιο με άλλους πρωταγωνιστές. Να μη πω τι θα συνέβαινε στην επικοινωνία με άλλες δομές της εκπαίδευσης (πχ Δευτεροβάθμιες). Τέλος, κανένας δε θα μπορούσε να εμπιστευτεί ότι ο καθένας που θα έκανε την "εφημερία του διευθυντή" θα έπαιρνε στα σοβαρά τη δουλειά του. Και γιατί να το κάνει; Αφού το επόμενο διάλειμμα ή την επόμενη ημέρα θα αναλάβει κάποιος άλλος και ουσιαστικά δε θα υπήρχε ατομική ευθύνη.

xaxa
|

@EVI
Evi , τρομάζω αν αυτα τα λές και στους μαθητές σου !!! ¨Αρκουντος Σοβιετικά .....

Q
|

Evi,υπαρχεις και διδασκεις σε σχολειο οντας τοσο αιθεροβαμων;σε ποιο πλανητη ζειτε επιτελους ορισμενοι;

Φωτεινή
|

Όταν πριν δύο χρόνια έγιναν οι κρίσεις των διευθυντών με το νόμο Κουράκη μπαλντά τότε όλα έγιναν με ταχύτητα μέσα στις εξετάσεις στήθηκαν κάλπες και κανένας δεν μίλαγε πως διαταρράσετε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα με τον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων διευθυντών κάλπες ψηφοφορίες κλπ.Τώρα που ήλθαν τα δύσκολα ζητάμε συναίνεση .Ντροπή και αίσχος να κρύβονται για όσα δημιούργησαν.Ας αναλλάβουν επιτέλους τις ευθύνες.Δεν μπορούν να σπέρνουν μόνον και όταν είναι να θερίζουν ζητάνε συναίνεση για άλλοθι.

Pe19
|

@Κώστας Μπας
Αγαπητέ μου μάλλον εσύ έχεις μικρή μνήμη ο 4327 δεν είναι μόνο η κατάργηση της συνέντευξης αντικατάσταση της από την ψηφοφορία, αλλά και αντικατάσταση των προσόντων από την <<διδακτική>> υπηρεσία τα δυο τελευταία μαζί στερούν τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς με πολλά ακαδημαϊκά προσόντα να επιλέξουν όποιο σχολείο θέλουν και τους περιορίζουν εκ των πραγμάτων σε 1 η 2 σχολεία. Ο νομός έχει μια λογική και αυτή βγήκε αντισυνταγματική.

teos
|

Κι εσείς της ΝΔ ξυπνήστε!

evi
|

Προτείνω για τους επόμενους τρεις μήνες να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες διευθυντές ως εκλεγμένοι με νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός και να προχωρήσουμε σε μια πραγματικά δημοκρατική διοίκηση από τους συλλόγους διδασκόντων, που όπως ορίζεται και στο Φ.353.1/324/105657/Δ1/02, (ΦΕΚ 1340/16-10-02) στα άρθρα 36,37,38,39, έχουν πλούσιο φάσμα αρμοδιοτήτων και υψηλή ευθύνη που τη μοιράζονται όλοι ισότιμα για την καλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Σχετικά με τις υπογραφές που ενίοτε χρειάζονται από το διευθυντή της σχολικής μονάδας προτείνω ένα πρόγραμμα κυλιόμενης εφημερίας όπου κάθε εκπαιδευτικός-μέλος του συλλόγου θα αναλαμβάνει για μια ημέρα να υπογράφει διάφορα έντυπα που μπορεί να προκύπτουν στη σχολική καθημερινότητα. Εννοείται ότι θα υπάρχει αλληλοβοήθεια στους συλλόγους και θα επιλύονται με τους καλύτερους τρόπους τα προβλήματα. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη εποχή για μια δοκιμαστική εφαρμογή της πλήρους δημοκρατικής διοίκησης των σχολείων, μέχρι με ψυχραιμία να προταθεί ένας δημοκρατικός νόμος για την επιλογή στελεχών στην εκπαίδευση. Ίσως η τρίμηνη διοίκηση από τους συλλόγους αποδείξει ότι οι διευθυντές δεν είναι απαραίτητοι για την καλή λειτουργία των σχολείων. Έτσι θα υπάρξει και εξοικονόμηση χρήματος στο κράτος καθώς δε θα χρειάζεται να δίνεται επίδομα θέσης ευθύνης σε διευθυντές, υποδιευθυντές. Εννοείται ότι δε χρειάζεται υποδιευθυντής στα σχολεία εφόσον δεν θα υπάρχει διευθυντής. Ακόμη καλύτερα βέβαια θα ήταν να μοιραστεί ο σύλλογος κάθε σχολικής μονάδας το επίδομα του διευθυντή και του υποδιευθυντή.

Κώστας Μπας
|

Διαβάζω τα σχόλια και κοντεύω να τρελαθώ ! Συνάδελφοι και συναδελφισσες η μνημη ειναι επιλεκτική αλλα οχι τόσο κοντή όσο τη θέλετε ! Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ δεν αντικαταστησε τα τυπικα προσόντα αλλα ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ που οδηγούσε σε ΨΗΦΟ των 5 του ΠΥΣΠΕ / ΠΥΣΔΕ ! κι αν δεν κάνω λάθος στα όργανα αυτά ειναι εκπαιδευτικοί με μοναδικο προσόν πως συνδικαλίζονται και μάλιστα σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ ! Γι αυτο κάνετε όλη αυτή τη φασαρία; Αυτο ειναι, λοιπόν το όραμά μας ;

Αναστάσιος Κουτσούκος
|

Να αντικατασταθούν όλοι οι Διευθυντές και να αναλάβει ο ίδιος ο Σύλλογος διδασκόντων με Προεδρία του αρχαιότερου που δεν ήταν Διευθυντής το 2015 . Να οριστούν αμέσως υπεύθυνοι Πανελληνίων εξετασεων ανά σχολική μονάδα από τον Σύλλογο.

Pe19
|

Πριν το υπουργείο ανακαλύψει τον τροχό καλό θα είναι να δει τι έχει γίνει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. Και υπάρχει κάτι ανάλογο (όχι ακριβώς αλλά πολύ κοντά).
Εν έτη 1999 στο πολυτεχνείο ΚΡΗΤΗΣ η εκλογή του Πρυτάνεως κ. …. κηρύχθηκε άκυρη. Μέχρι λοιπόν να γίνει η εκλογή εκ νέου του Πρύτανη δεν έμεινε ο ίδιος (φυσικά αφού δεν είχε εκλεγεί με νόμιμο τρόπο) αλλά ανέλαβε υπηρεσιακός ο πρώην πρύτανης κ. Φ…..
Αυτά για να μην ψάχνουμε να νομιμοποιήσουμε την ανομία.

THANOS
|

....ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ,,,,,,,,,,ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.....ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΚΡΙΜΑ......

Πετρος
|

Τέρμα τα αστεία και η ανίχνευση προθέσεων. Χιονοστιβάδα μηνύσεων αγωγών και εξωδικων ετοιμαζεται για τις επόμενες μέρες. Άμεσα να τηρηθεί η νομιμότητα. Οταν τσαλακωνεις την αξιοπρέπεια και τους κόπους μιας ζωής θα πρέπει να αναλαμβανεις και την ευθύνη. Η εννοια της δικαιοσύνης ήταν πάντα στον πυρήνα του πολιτικου λόγου ολων των δημοκρατικων πολιτικων δυναμεων που σέβονται τις αρχές και τις αξίες της αστικης δημοκρατίας.Ας σταματησουν καποιοι να παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς. Τους περιμενουν και αλλες εκπληξεις! Δεν ειναι τόσο απλά τα πράγματα.

εκπαιδευτικός
|

@Στράτος, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, προσωπικά όμως εμπιστεύομαι περισσότερο απο όλους και όλα το ΣΤΕ και την ελληνική δικαιοσύνη, εκεί θα επενδύσω...σε κάθε περίπτωση. Μέχρι τώρα απέδειξαν ότι παραμένουν οι μόνοι και απολύτως αξιόπιστοι εγγυητές του Συντάγματος των δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων μας, ποντάρω λοιπόν και μόνο σε αυτούς.

sim
|

΅@Αμερόληπτος
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου. Ποιο δικηγορικό γραφείο είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει τους 57 που προσέφυγαν στο ΣτΕ; Θα προχωρήσω κι εγώ άμεσα σε αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα.

Πάνος
|

"Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σ αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό το Σύνταγμα θα υπηρετήσουμε και θα το υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, δικαιώνοντας τα οράματα,τις αξίες ,τους αγώνες,τις θυσίες του ελληνικού λαού"είπε στις 10-2-2015, συγκινημένος Π Πρωθυπουργός μας ,από το βήμα της Βουλής. Τι δεν καταλαβαίνετε κπαιδευτικοί,σε ποιο Σύνταγμα ορκιστήκατε!! ..μα θα μου πείτε κοτζάμ υπουργός Παιδείας και δη πανεπιστημιακός, δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει αντισυνταγματικός νόμος και ζητά από τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας γνωμοδότηση, για να τοποθετήσει ως υπηρεσιακούς στα σχολεία τους νυν αντισυνταγματικά επιλεγμένους διευθυντές (σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΕΣΟΣ). Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

Γορδιος
|

Αυτοί που προσεφυγαν και δικαιώθηκαν πώς θα αναλάβουν ξανά; Ανήκουν σε άλλα σχολεία και φεύγοντας θα γίνει άλλο μπάχαλο! Ράβε ξηλωνε......

nak
|

H ηθική βλάβη είναι για μένα το πιο σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης. Ειδικότερα σε μικρές κοινωνίες που όλοι γνωριζόμαστε. Το να φύγεις από το σχολείο σου που έχεις οργανική προσπαθώντας να επουλώσεις τις πληγές που προέκυψαν, πιστέψε με είναι το πιο επώδυνο κομμάτι.

teos
|

Διαβάζω διάφορες λύσεις που προτείνουν οι του Σύριζα προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι μόλις χθες μετά την απόφαση του ΣτΕ Διευθυντές σχολικών μονάδων και φρίττω. Σε ποια χώρα ζούμε που δεν σέβεται το υπουργείο τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου όπου οι πολίτες μπορούν να προσφύγουν ώστε να προστατευτούν από τις αυθαιρεσίες της εκάστοτε εξουσίας; Η μόνη λύση είναι η άμεση αντικατάσταση των διευθυντών και η αποκατάσταση της νομιμότητας με εκείνους που βάσει αντικειμενικών μορίων σε κάθε σχολείο προηγούνταν πριν την ψηφοφορία. Κάθε άλλη λύση στερείται νομιμότητας και θα εκπέσει στα δικαστήρια. Όσο για τη Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα θα είναι τραγικό τους λάθος να συμφωνήσουν με τις προθέσεις του Γαβρόγλου περί παραμονής των νυν διευθυντών με πρόσχημα το δημόσιο συμφέρον. Για ποιο δημόσιο συμφέρον κάνει λόγο ο υπουργός όταν οι ίδιοι χρεώνουν το ελληνικό δημόσιο με χιλιάδες ευρώ μετά τις αγωγές που θα ακολουθήσουν της απόφασης του ΣτΕ; Για ποια επίσης αναστάτωση των σχολείων εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων, όταν οι περιβόητες εκλογές το 2015 έγιναν εν μέσω της εξεταστικής περιόδου. Τότε δεν αναστάτωσαν τα σχολεία, δεν δίχασαν τους συλλόγους διδασκόντων;

Αμερόληπτος
|

Γνωρίζετε συνάδελφοι ποιο δικηγορικό γραφείο είχε αναλάβει να εκπροσωπήσει τους 57 που προσέφυγαν στο ΣτΕ; Θα ήθελα πολύ να μάθω διότι κι εγώ θα προχωρήσω άμεσα σε αγωγή και σσφαλιστικά μέτρα.

PE19
|

Και η κυβέρνηση προκαλεί αναστάτωση εδώ και 2 χρόνια αλλά δεν το κάνουμε θέμα.

A
|

Μια μηνυση στον υπουργο για παραβαση καθηκοντος και αφηστε το ειδικο δικαστηριο να τρεχει....

Στράτος
|

Ξαναέγραψα ότι το Υπουργείο οφείλει να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον, την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών και άλλων εξετάσεων. Τον λόγο ασφαλώς έχει η Νομική Υπηρεσία αλλά η ασφαλέστερη λύση είναι η παραμονή των τωρινών Διευθυντών και η άμεση προκήρυξη των θέσεων με νέο νόμο σύμφωνο με την απόφαση του ΣτΕ (αν δεν ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αυτή δεν θα καταστεί δυνατή η επιλογή νέων στελεχών μέχρι τον Σεπτέμβριο).

Οι εκπαιδευτικοί που θεωρούν εαυτούς "αδικηθέντες" από τον αντισυνταγματικό νόμο ασφαλώς μπορούν να κινηθούν νομικά. Μόνο ας προσέξουν για να μην παρασυρθούν από πρόχειρες νομικές απόψεις, ή δικηγόρους που κοιτάζουν μόνο να εισπράξουν. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Κυρίως δεν είναι πάντα εύκολο να αποδειχτεί το έννομο συμφέρον επί τη βάσει του οποίου κάποιος μπορεί να διεκδικήσει τα περαιτέρω. Τέλος να θυμάστε πως όταν τα διοικητικά δικαστήρια θα αποφασίζουν σχετικά ήδη θα έχουν πιθανότατα επιλεγεί οι επόμενοι Διευθυντές σχολείων.

Πέτρος Ζ.
|

@Κώστας
Συμφωνώ και επ’ αυξάνω. Να παραμείνουν στη θέση τους και να γίνει παράταση της θητείας τους για τουλάχιστον 5 (πέντε) χρόνια, και ψήφιση αξιοκρατικού νόμου με διαφάνεια και μετά από συναίνεση σε επίπεδο αρχηγών κρατών της ευρωπαϊκής ένωσης με τη σύμφωνη γνώμη του ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ και μπορεί να βρούμε καμιά δεκαριά ακόμη να συμπεριλάβουμε…..

sim
|

Θα ηθελα κι εγω απο την πλευρα μου να προχωρησω σε αγωγη κ σσφαλιστικα μετρα....ποια διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησουμε?? Υπαρχει συγκεκριμενο δικηγορικο γραφειο?...Να ενημερωθούμε άμεσα.

olala?
|

Λοιπόν @charala, τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται σε 1 με 1 1/2 μήνα, αν η μυστική ψηφοφορία ήταν η αιτία να μην επιλεγείς, ενώ είχες τα περισσότερα μετρήσιμα μόρια, ο δικαστής θα αποφασίσει αν διατάξει τη διοίκηση να πάς στη θέση σου καταργώντας αυτή που είναι τώρα παράνομα. Στη συνέχεια καταθέτεις την κύρια αγωγή, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η απαίτηση αποζημίωσης για απώλεια εισοδήματος (επιδόματα) αλλά και ηθική βλάβη (από υπαίτια και παράνομη πράξη εναντίον μας) που είναι πάρα πολύ σημαντικό, η προσβολή της προσωπικότητας, τιμής , υπόληψης (έννομα αγαθά), αποτελούν για το δικαστήριο σοβαρά αδικήματα. Εδώ έχουμε καραμπινάτη προσβολή της προσωπικότητας, αφού η μυστική ψηφοφορία αποτιμούσε ακριβώς αυτό, την προσωπικότητα, έχουμε δε και απόφαση ΣΤΕ για το παράνομο της υπόθεσης. Ε, τι άλλο χρειάζεσαι; Δεν χρειάζεται κανένα δικηγορικό γραφείο, ένας δικηγόρος απλός χρειάζεται, το κόστος είναι ελάχιστο μπροστά στη διεκδίκηση, ρωτήστε και θα μάθετε. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε, καλή δύναμη.

Elkon
|

Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα κουκούλωμα και άγιος ο θεός έτσι όμως δεν μπορούμε να πάμε μπροστά, διαιωνίζουμε τα αδιέξοδα....Που είναι η τιμή και η ευθιξία που πρέπει να υπάρχει όταν ένα δικαστήριο μας καταδικάζει; Ακόμα και αυτό κοιτάμε να το ξεπεράσουμε για να συνεχειστούν όλα με τους "κανονικούς" ρυθμούς. Μου αρέσει το ...."Οι όποιες άλλες λύσεις θεωρούνται “προβληματικές”, καθώς θα διαταράξουν το κλίμα των σχολείων, τρεις μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους". Ποιά είναι η προβληματική κατάσταση; Δεν είναι αυτή που υπάρχει με τους τοποθετημένους με αντισυνταγματικό νόμο διευθυντές στις θέσεις τους; Δεν έχει διαταραχθεί το κλίμα στα σχολεία με την παρουσία αυτής της παρανομίας; Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί; Που είναι η παρουσία της δικαστικής εξουσίας όταν η εκτελεστική παραμβένει;

VAGGELIS
|

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Δ.ΝΤΩΝ 2011 ΚΑΙ Ο ΕΧΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΟΡΙΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Δ.ΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΟΤΑΒ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ Δ.ΝΤΩΝ

Charala
|

Θα ηθελα κι εγω απο την πλευρα μου να προχωρησω σε αγωγη κ σσφαλιστικα μετρα....ποια διαδικασια θα πρεπει να ακολουθησουμε?? Υπαρχει συγκεκριμενο δικηγορικο γραφειο...

ΠΕ
|

Κύριε Υπουργέ,
Αν είναι ακριβή αυτά που σκέφτεστε τα ακούω εδώ και μέρες από τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και με λυπεί γιατί προλαμβάνουν κάθε σκέψη σας.Δυστυχώς όμως,και θλίβομαι γι΄αυτό δεν διδάσκεται κανείς από τα λάθη.Γνωρίζατε όλοι εδώ και 15 περίπου μήνες ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και δεν ετοιμάσατε κανένα νέο νόμο με το αιτιολογικό ότι περιμένατε μια απόφαση που ξέρατε.Αν είχατε ήδη έτοιμο και ψηφισμένο νόμο άμεσα εφαρμόσιμο δεν θα υπήρχαν αυτές οι παρενέργειες και δεν θα διαμαρτύρονταν κανείς διότι θα ξεκινούσαν νέες επιλογές.Θα μου πείτε βέβαια ότι τους συμβούλους τους έχετε σε 2ετή παράταση με αυτά θα ασχολείσθε;Με την παγκόσμια πρωτοτυπία της ψηφοφορίας διχάστηκαν τα σχολεία,διχασμός οποίος ακόμη δεν έχει επουλωθεί.Δεν έβαλε όμβς η κυβέρνησ'η σας ψηφοφορία για π.χ,τους εφόρους,τους περιφερειακούς,τους διοικητές νοσοκομείων κλπ.Δεν μπήκε κάν η ψηφοφορία στο Υπουργείο σας.Οι προϊστάμενοι του Υπουργείου,οι Τμηματάρχες,οι Προϊστάμενοι Διοικητικού του Υπουργείου,των Περιφερειακών Διευθύνσεων καθώς και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης δεν εκλέγονται.Γιατί λοιπόν αυτή η διάκριση σε όλο το δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στο Υπουργείο σας να μην ψηφίζετε κανείς και να συμβαίνει μόνο στους εκπαιδευτικούς;Κάναμε κανένα κακό και ποιό για να είμαστε η παγκόσμια πρωτοτυπία και οι μόνοι ακόμη και στην χώρα μας;Ποιοόν πειράξαμε για να μας συμβεί αυτό το μοναδικό και ανεπανάληπτο;Πέστε μας να το διορθώσουμε.Δεν φταίνε ούτε αυτοί που προσέφυγαν ούτε αυτοί που έγιναν.Φταίει ο ίδιος αυτός ο διχαστικός νόμος.Και δυστυχώς ακούω απο τους συνδικαλιστές σας να ζητούν ανοιχτή ψηφοφορία.Αν βρείτε κόσμο να ψηφίσει ανοικτά με το φόβο μηνύσεων και φασαριών θα πρόκειται περί θαύματος.Θλίβομαι όμως επιπλέον γιατί ενώ το ξέρατε για την απόφαση του ΣτΕ βάλατε τη συνέντευξη στους Διευθυντές Εκπαίδευσης για να το μετριάσετε.Γι αυτό γνωρίζοντας το πράξατε για τα σημερτινά που συμβαίνουν δεν κάνατε τίποτε.Και το περίεργο είναι ότι δεν αναφέρεσθε σε αυτούς σαν να μην ακυρώνεται η επιλογή τους λόγω της μυστικής ψηφοφορίας ενώ το σκέφτεστε για τους Διευθυντές των σχολείων.Η αντιπολήτευση δεν πρόκειται να συναινέσει διότι υπηρεσιακός διευθυντής και μάλιστα ο ίδιος δεν προβλέπεται γιατί υπάρχει ο νόμος περί υποδιευθυντή ή του αρχαιότερου με οργανική στο σχολείο.Η μη αντικατάστασή τους παρά την απόφαση του ΣτΕ παραπέμπτει σε μη ομαλές καταστάσεις και εσείς κ.Υπουργέ δεν είστε τέτοιος άνθρωπος.Αντιθέτως είστε ευγενής με κουλτούρα και δεν θα πέσετε σε αυτήν την παγίδα όταν αποκλειστικά το Υπουργείο σας ευθύνεται ακόμη και για το τελευταίο τρίμηνο που επικαλείται.Το αυτό συμβαίνει και με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης που όσο και να παραβλέπεται είναι ίδιου μεγέθους σοβαρότητας με αυτό των Διευθυντών Σχολείων και θα το αντιληφθεί το Υπουργείο,αν δεν το έχει αντιληφθεί ή κάνει πως δεν το αντιλήφθηκε,πολύ σύντομα.Ευχαριστώ για την υπομονή και τη κατανόηση απ΄όλους

olala?
|

Εν ολίγοις τραλαλά, τραλαλό, μπας και ξεχαστεί η υπόθεση, πολιτική λύση επι αντισυνταγματικού νόμου, άντε να πάρουμε την απόφαση επι τέλους στα χέρια μας και να καταθέσουμε τις αγωγές μας και τα ασφαλιστικά μέτρα. Εμπιστοσύνη μόνο στους έλληνες δικαστές, εμείς πράττουμε στη βάση των εννόμων συμφερόντων μας και αυτοί αποφασίζουν, οτιδήποτε άλλο άνευ νοήματος. Η αφέλεια πληρώνεται σε είδος και άλλο κόστος (π.χ. ηθική βλάβη κτλ.). καλή δύναμη σε όλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ