ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού

17/03/2017

Άκουσε το άρθρο

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, για πρώτη φορά φέτος διοργανώνει ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ Αθλητισμού και Πολιτισμού, με δράσεις που θα λάβουν χώρα στις 30 και 31 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Σε αυτήν τη γιορτή του αθλητισμού με σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» μπορούν συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ο σκοπός της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι πρωτίστως παιδαγωγικός. Παρακινεί τους μαθητές και τις μαθήτριες να μάθουν να αγωνίζονται στα γήπεδα και να μη μένουν θεατές. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία αποσκοπούμε να επηρεαστούν θετικά έτσι ώστε αργότερα να μάθουν να γίνονται οι πρωταγωνιστές της ζωής και όχι απλοί θεατές της. Παράλληλα με κύριο όχημα τον αθλητισμό, παρακινούνται να γνωρίσουν τα αθλήματα και να ασχοληθούν μόνιμα με αυτά, αποκομίζοντας από αυτό όλα τα οφέλη του. Επίσης, σημαντικός στόχος της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ είναι η συνάντηση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών από διαφορετικά μέρη σε κοινό χώρο με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Τέλος, δύναται η δυνατότητα να συμμετέχουν όχι μόνο οι μαθητές/τριες-αθλητές/τριες αλλά όλοι αν είναι δυνατόν οι μαθητές-μαθήτριες σε αθλητικούς αγώνες με εσωτερική παρακίνηση, για να γνωρίσουν τη χαρά και τα οφέλη του αθλητισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Γυμνάσια της Περιφέρειας. Όλα όμως τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης θα έχουν το δικαίωμα να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις και να συμμετέχουν με πολιτιστικές δράσεις τους στο πρόγραμμα της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ καθώς και να συμμετέχουν στις αθλητικές δράσεις κοινού και στις παραολυμπιακές δράσεις.

Κατά τη διάρκεια της ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ θα διεξάγονται δράσεις αθλητικές (περίπου 15-20 ολυμπιακά -διαδεδομένα και μη- αθλήματα), παραολυμπιακές (βιωματική συμμετοχή σε αθλήματα, επίδειξη αθλημάτων, παιχνίδια εξοικείωσης), πολιτιστικές (παρουσιάσεις από σχολεία -θεατρικά, χορευτικά κ.λ.π, εργαστήρια και εκθέσεις από σχολεία αλλά και από φορείς των τοπικών κοινωνιών) και τουριστικές.

Η ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ καθώς αποτελεί μια προσομοίωση της Ολυμπιάδας για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου αρχίζει με την τελετή έναρξης και λήγει με μια τελετή λήξης.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ