Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Ζητούν ανάκληση της υπουργικής απόφασης για μείωση εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης

Δημοσίευση: 20/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σίγουρα δε θα βρει κανείς πολλούς ανθρώπους μέσα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, που να μην ξέρουν πόσο ευαίσθητη είναι η ψυχολογία ενός μαθητή Τρίτης Λυκείου λίγο  πριν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις !

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για περικοπή του αριθμού των εισακτέων στις σχολές υψηλής ζήτησης των ΑΕΙ – δυο μόλις μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις – έσκασε σα βόμβα που οδηγεί σε έκρηξη άγχους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους. Η αντιπαιδαγωγική και άδικη αυτή απόφαση εκδόθηκε μάλιστα τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δήλωση και 5ου μαθήματος που θα επέτρεπε στο μαθητή να έχει πρόσβαση και σε 2ο πεδίο !!

Το μέτρο πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους, μια που με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών.

Είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά και αναγκαία μια κίνηση εξορθολογισμού του αριθμού των εισακτέων σε κάθε σχολή, που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς εργασίας στη χώρα, όσο και τις σημερινές δυνατότητες χρηματοδότησης των Πανεπιστημιακών μας Ιδρυμάτων, αλλά όπως πρότειναν και τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε βάθος χρόνου, ώστε και να σχεδιαστεί σωστά μέσα από το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ΚΑΙ να επιτρέψει στους μαθητές τον ανάλογο προγραμματισμό.

Ως γονείς που απαιτούν σεβασμό στον κόπο και την αγωνία των παιδιών μας ΖΗΤΑΜΕ από τον Υπουργό Παιδείας να κατανοήσει την αυξημένη πίεση που δέχονται οι μαθητές. Να δει και να συναισθανθεί το παιδί που σήμερα, στην πρώτη μεγάλη προσπάθεια της ζωής του, στέκεται μπροστά στο τέρμα σαν τον τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι και βλέπει ξαφνικά το τέρμα να μεγαλώνει κατά 20% (!!!) και να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ  ΓΟΝΕΩΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σχόλια (4)

 
Αλεξάνδρα κ.
21 Μαρ 2017 08:35

Ανακαλέστε τώρα. Δεν αντέχουμε άλλο τις παλινοδίες και τις αστοχίες. Ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας! 2 μήνες πριν από τις πανελλαδικές να μειώνετε τους εισακτέους κ να στέλνευε την ψυχολογία των παιδιών μας στα τάρταρα. Πού είναι η ευαισθησία του υπουργείου για τη νέα γενιά;

 
lina
21 Μαρ 2017 15:24

Είμαστε πολλοί (και από Ιδιωτικά και από Δημόσια σχολεία) που θιγόμαστε από τη συγκεκριμένη μείωση εισακτέων.
Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να το αναιρέσουμε.
Ας οριστεί ένας ηλεκτρονικός τρόπος επικοινωνίας ή τόπος συνάντησης.

 
Ματθαιοπούλου Ελένη
21 Μαρ 2017 19:50

Συμφωνώ με τη Λίνα. Θα πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα.

 
Kostas
22 Μαρ 2017 22:31

Πριν από λίγο καιρό ο ίδιος ο Υπουργός είχε πει ότι δεν θα γίνει μείωση στους εισακτέους.Ήδη έχει γίνει αρκετή μείωση. Είναι άδικο για τους μαθητές που δίνουν φέτος.Για να εξασφαλίσουν κάποια κονδύλια πρέπει να καταστρέψουν τις ζωές των παιδιών;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean