ΜΑΘΗΤΕΣ

Δεν δημοσιοποιούνται τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων, ούτε χορηγούνται αντίγραφα των γραπτών σε μαθητές

Υπάρχει μόνο δυνατότητα επιδείξεως των εν λόγω γραπτών δοκιμίων στους μαθητές ή στους κηδεμόνες τους.
Δημοσίευση: 23/03/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

α) Τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, δεν έχουν, κατ’ έννοια, αυθύπαρκτη και αυτοτελή υπόσταση εγγράφου, αλλά αποτελούν συστατικό και αναπόσπαστο στοιχείο των γραπτών δοκιμίων. Τα θέματα αυτά εξυπηρετούν, αποκλειστικώς και μόνο, την εκπαιδευτική διαδικασία των δημοσίων σχολείων και δεν εκτίθενται σε δημοσιότητα και σε πρόσβαση τρίτων.

β) Δεν υφίσταται δυνατότητα χορηγήσεως φωτοαντιγράφων των γραπτών δοκιμίων των εξετάσεων των μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά μόνο δυνατότητα επιδείξεως των εν λόγω γραπτών δοκιμίων στους μαθητές ή στους κηδεμόνες τους.

Την παραπάνω Γνωμοδότηση εξέδωσε ομόφωνα το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ύστερα:

-από ερώτημα Γεν. Λυκείου της Κρήτης, μετά από αίτημα γονέα μαθήτριας και αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ανωτέρω σχολείου, τα οποία αφορούν στη δημοσιοποίηση των θεμάτων των ενδοσχολικών εξετάσεων του εν λόγω σχολείου και,

-το έγγραφο της οικείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , με συνημμένο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο απευθύνθηκε γονέας μαθήτριας,  διότι το σχολείο αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφο των θεμάτων των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκε η κόρη του σε ενδοσχολικό επίπεδο.

 

Σχόλια (3)

 
Panagiotis
20 Μάιος 2017 12:55

Ποιος έχει συμφέρον να μείνουν κρυφα; Γιατι αδιαφάνεια;

 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΥΝΔΟΣ
24 Μαρ 2017 00:58

Τι τα θέλουν τα θέματα οι γονείς; Μήπως για να έλθουν να τα "κουβεντιάσουν" με τον καθηγητή του σχολείου; Αν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων σε ένα μάθημα χωλαίνουν ως προς την συμφωνία τους με την εξεταστέα ύλη ή ως προς την σαφήνειά τους, ή ως προς το επιστημονικόν των δεδομένων και των ερωτημάτων και επομένως υπάρχει υποψία προβληματικής βαθμολόγησης, υπάρχει η διαδικασία της αναβαθμολόγησης των γραπτών δοκιμίων, όπου όλα αυτά τα ελαττώματα επισημαίνονται και καταλλήλως διορθώνονται.
Επί πλέον μη συγχέουμε λοιπόν τα θέματα των ενδοσχολικών με εκείνα των πανελληνίων. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις. Όσοι ήταν σε εξεταστικά κέντρα στο απώτερο παρελθόν, εννοούν...

 
Καραμπατζακης Βαγγέλης
23 Μαρ 2017 22:42

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δημοσιοποιούνται τα θέματα των ενδοσχολικων....όταν στο διαδίκτυο αναρτώνται τα θέματα των πανελληνίων!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.