ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2017: Ανοίγει ξανά τα Μηχανογραφικό για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης

Το ξέσπασμα της καθηγήτριας του Παν. Θεσσαλίας στον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Παντή

31/03/2017

Άκουσε το άρθρο

Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν εκ νέου το Μηχανογραφικά Δελτία για να δηλώσουν οι μαθητές και 5ο μάθημα εξέτασης, καθώς «αυτό είναι που ζητούν οι γονείς»,  μετά τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε υψηλόβαθμες σχολές των  ΑΕΙ.

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Παντής, μετά το ξέσπασμα της Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αναστασίας Γοσποδίνη , στον “αέρα” στην   εκπομπή «ΤΩΡΑ» της κας Ά. Μπουσδούκου στον   ΣΚΑΪ, κατά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή, ο οποίος βρίσκονταν στην τηλεφωνική γραμμή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

Η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για  «απίστευτη προχειρότητα του υπουργείου Παιδείας» και  απαντά  ότι «αυτό που οι γονείς ζητούν είναι να ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ η αιφνιδιαστική – μόλις 2 μήνες πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις - και άδικη απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για τη βάναυση – και άνευ προηγουμένου – μείωση των θέσεων εισακτέων σε παραγωγικές σχολές υψηλής ζήτησης».

 

Είναι  προφανές, τονίζει η Συντονιστική,  σε κάθε λογικό άνθρωπο ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένας μαθητής να προετοιμαστεί επαρκώς σε 5ο μάθημα μέσα σε 2 μόλις μήνες. Στην ουσία η κίνηση που προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας είναι ένα πολιτικό τερτίπι και ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ στις δεκάδες χιλιάδων μαθητών που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές και διαπιστώνουν ότι κάποιοι κάνουν κινήσεις σκοπιμότητας στην πλάτη τους.  

Η Συντονιστική καλεί    τον Πρωθυπουργό   Αλέξη Τσίπρα «να παρέμβει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να αναιρεθούν οι άστοχες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας, που δείχνουν τουλάχιστον ασέβεια στην αγωνία των μαθητών που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις».

Σχόλια (14)

Μιχαήλ
|

Για να μην τρελαθούμε τελείως. Για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι μαθητές είχαν δικαίωμα να δηλώσουν τέσσερα μαθήματα της Ο.Π και να έχουν πρόσβαση σε σχολές ενός μόνο πεδίου από τα τρεις αντίστοιχες της Ομάδας Προσανατολισμού τους ή και ένα πέμπτο μάθημα για να έχουν πρόσβαση και σε σχολές ενός επιπλέον δεύτερου πεδίου από τα τρία αντίστοιχα πεδία της Ο.Π. Αυτά γνωστά από την αρχή της χρονιάς! Προς τι η αναστάτωση τώρα!!!

Μαρια
|

Αίσχος .σεβαστείτε τον αγώνα των μμαθητών . Επαναφέρετε τον περσινό αριθμΟ εισακτέων.

Γιάννης
|

Το τραγικό είναι ότι πλέον κανείς δεν ξεχωρίζει στα σίγουρα το ποια απ' όσα αποφασίζονται είναι πρωταπριλιάτικα και ποια όχι.
Όλα μπορεί να συμβούν...

Atimos Entimos
|

Στην αρχή το πέρασα κι εγώ για πρωταπριλιάτικο. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή την πατήσανε κάποια sites και το αναπαράγουν ή η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της ...

loykil
|

Θέλει τόλμη και γεναιότητα η παραδοχή του λάθους σε βάρος των μαθητών λίγο πριν τις εξετάσεις. Ο υπουργός πρέπει να επαναφέρει τον αριθμό των εισακτέων στα περυσινά επίπεδα άμεσα.

loykil
|

Θέλει τόλμη και γεναιότητα η παραδοχή του λάθους σε βάρος των μαθητών λίγο πριν τις εξετάσεις. Ο υπουργός πρέπει να επαναφέρει τον αριθμό των εισακτέων στα περυσινά επίπεδα άμεσα.

m
|

Δεν είναι δυνατόν! Οι άνθρωποι αυτοί είναι πλέον επικίνδυνοι. Τι νόημα έχει να δηλώσει κάποιος υποψήφιος τώρα 5ο μάθημα, αφού δεν έχει προετοιμαστεί; Αυτό έπρεπε να το ήξεραν τουλάχιστον από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Είναι απίστευτη η ασχετοσύνη και η προχειρότητα της σημερινής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Έλεος, φτάνει ποια η ανοησία!

Γιάννης
|

Μπορείτε να μου λύσετε μια απορία όσοι διαμαρτύρεστε;
Ποιος ακριβώς είπε στους μαθητές να μην δηλώσουν 5ο μάθημα;
Τι ακριβώς έχαναν αν από την αρχή είχαν δηλώσει και 5ο μάθημα όπως όλοι οι ειδικοί (βλ. Υπεύθυνοι ΚΕΣΥΠ) τους προέτρεπαν;;;;

ΥΓ Προσωπικά είμαι υπέρ του να διπλασιαστούν οι θέσεις σε ιατρικές κλπ αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι θα έπρεπε να έχουν δηλώσει και 5ο μάθημα έτσι κι αλλιώς...

Μανώλης
|

Άσχετοι και επικίνδυνοι, τα διαλύσατε όλα...
Από την ελεύθερη εισαγωγή στις σχολές, στη φυγή των νέων στο εξωτερικό!.. Ντροπή σας

Georgios
|

Καλή Πρωταπριλιά.

Lia
|

Είναι δυνατόν; Απίστευτο!

Κώστας Δ
|

Οι γονείς και οι μαθητές έχουν απόλυτο δίκιο. Εμπαιγμός...
Το έργο της γελοιότητας και ανικανότητας για μια σωστή απόφαση, σε βάρος άριστων μαθητών συνεχίζεται... Και δε φτάνει αυτό, νομίζουν ότι οι άριστοι μαθητές και οι γονείς τους είναι και κορόιδα από πάνω.
ΔΕ θέλουν παρατάσεις τα παιδιά δεν το καταλαβαίνετε; Ποιόν κοροϊδεύετε; Σε 5χρονα απευθύνεστε;
Δώστε πίσω τις θέσεις που κλέβετε από τα όνειρα των παιδιών! Επαναφέρετε τον αριθμό στις υψηλόβαθμες σχολές στα περσινά επίπεδα!
Ντροπή σας, για άλλη μια φορά...

Τζένη
|

Η δυνατότητα για 5 ο μάθημα δεν έχει καμιά αξία ΤΩΡΑ. Οι μαθητές για τα μαθήματα που εξετάζονται στις Πανελλαδικές προετοιμάζονται δυο χρόνια τουλάχιστον.
Σοφός είναι εκείνος που έχει τη γενναιοφροσύνη, να αφουγκράζεται τη δικαιολογημένη αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους.
Παρακαλούμε τον Υπουργό Παιδείας να ανακαλέσει την αιφνιδιαστική απόφασή του για τη μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ.

Θανάσης
|

Καλά δεν ντρέπονται στο Υπουργείο Παιδείας. Ποιός μαθητής θα προλάβει να διαβάσει 5ο μάθημα για τις Πανελλήνιες σε 2 μήνες? Ποιόν κοροιδεύουν?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ