ΒΟΥΛΗ

Εγκρίθηκε η πρόταση να διοριστεί ο Σπ Γεωργάτος πρόεδρος του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.

Δημοσίευση: 04/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόταση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου να τοποθετηθεί  ο καθηγητής Σπ. Γεωργάτος, ως πρόεδρος του νέου ΕΣΥΠ, που φέρει το τίτλο Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.

Σχετικά με την πρόταση οι εκπρόσωπου των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τοποθετήθηκαν ως εξής:

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Εγώ θα μείνω εντός θέματος. Θα πω ότι έχουμε εκφράσει πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για το Όργανο αυτό καθεαυτό και παρά την εντυπωσιακή πορεία του υποψηφίου την οποία αναγνωρίζουμε όλοι, την ακαδημαϊκή του πορεία, είμαστε επιφυλακτικοί, «παρόν» δηλαδή, για τον συγκεκριμένο διορισμό, κυρίως λόγω των επιφυλάξεων που διατηρούμε ως προς το Όργανο.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, έχουμε εκφράσει την δική μας θέση, ότι ο διάλογος δεν λειτούργησε προς την κατεύθυνση της διαβούλευσης και τέλος πάντων ώστε να είναι ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να φτάσουμε σήμερα στην πρόταση του κ.Γαβρόγλου για τον κ.Γεωργάτο. Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του κ.Γεωργάτου. Να πούμε ότι πραγματικά έχει ένα πολύ καλό βιογραφικό. Να του ευχηθώ καλή δύναμη και πολλά καλά αποτελέσματα. Να πω, ότι εμείς θα ψηφίσουμε παρών, διότι ως προς το πρώτο σκέλος που ανέφερα ότι ο διάλογος δεν ήταν αυτός που έπρεπε αφενός, και αφετέρου να πω, επίσης, ότι το ΕΣΥΠ, αφότου τοις πράγμασι στελεχώθηκε από την Κυβέρνηση, στη συνέχεια  απαξιώθηκε και στο τέλος καταργήθηκε. Τώρα, θα ήθελα να ενθυμηθείτε όλοι, την άποψη του κ.Θεοτοκά. Σας εύχομαι καλή  δύναμη.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Η δική μας τοποθέτηση είναι  «παρόν».

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Εμείς ε θα ψηφίσουμε ναι.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ: Στο πρόσωπο του κ. Γεωργάτου βλέπουμε έναν εξωστρεφή επιστήμονα με περγαμηνές, ο οποίος μπορεί να επιτελέσει το ρόλο του, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορούμε να συζητήσουμε, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε παρακάτω σε έναν εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος εκπαιδευτικού πλαισίου και γι' αυτό η ψήφος μας, για τον κ. Γεωργάτο, θα είναι θετική.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ