Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Απουσιάζει από το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ (πρώην Ε.Σ.Υ.Π) η ΟΣΕΠ-ΤΕΙ

Δημοσίευση: 08/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΚΔΣ της ΟΣΕΠ ΤΕΙ διαπιστώνει ότι, από τη σύνθεση του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ που ως γνωστόν, αντικαθιστά το Ε.Σ.Υ.Π με ταυτόχρονη κατάργηση των Σ.Α.Π.Ε. και Σ.Α.Τ.Ε., απουσιάζουν οι εκπρόσωποι του Συντελεστή του Ανθρώπινου Δυναμικού των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των Ερευνητών, που δεν είναι άλλοι από τα θεσμοθετημένα όργανα ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ, Ε.Ε.Ε.

Από την προτεινόμενη σύνθεση του Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ  αντιλαμβάνεται κανείς ότι, οι μόνοι που δεν έχουν λόγο για τα θέματα Ανώτατης Παιδείας και Έρευνας είναι οι καθ΄ ύλη εκπρόσωποι των τριών ανωτέρω φορέων ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ, ΕΕΕ. Στερείται συνεπώς το νέο αυτό θεσμικό όργανο από τη «φωνή» του πλέον δυναμικού συντελεστή των Ιδρυμάτων Ανώτατης Παιδείας και Έρευνας.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι πρόσφατα το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» με τη συμμετοχή των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Ερευνητικών Κέντρων έχει   δημιουργήσει ένα απόλυτα πετυχημένο μοντέλο που δημιουργεί συνέργειες προς όφελος όλων των πυλώνων της Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας στη χώρα μας.

Ζητάμε από τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να παρέμβει νομοθετικά και να ρυθμίσει το ζήτημα της εκπροσώπησης ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ, ΕΕΕ στο Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ. με έναν εκπρόσωπο από την κάθε Ομοσπονδία.

Αυτή η ενέργεια θα αποτελέσει μια άρση της αδικίας σε βάρος του προσωπικού των Ιδρυμάτων Ανώτατης Παιδείας και Έρευνας και αποκατάσταση ταυτόχρονα του κύρους και του ρόλου του στον ιδιαίτερα ευαίσθητο αυτόν τομέα.

Ο Πρόεδρος Κοκκόσης Απόστολος AΕΙ Πειραιά Τ.Τ          
Ο Γενικός Γραμματέας Αδαμίδης Παναγιώτης ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης

 

 

Σχόλια (2)

 
Ribopaido
08 Απρ 2017 12:07

Ντροπή και αίσχος..Απο την μια θέλει και καλα τα ΕΔ και απο την άλλη παραγκωνίζει τα μέλη των ΤΕΙ απο τους θεσμούς...

 
ΗΡΑ*
10 Απρ 2017 15:42

Άντε και όπου να 'ναι κλείνει διετία ο τζερτζελές με την ανασύνθεση του παλιού ΕΣΥΠ επί υπουργίας Φίλη, που οι ίδιοι - Φίλης, Γαβρόγλου,Παντής,... - τη... βοηθεία ΟΟΣΑ και "Θεσμών" απαξίωσαν και κατάργησαν, για να έρθει τέλος (;) το Ε.Σ.Ε.Κ.Α.Α.Δ.. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, λέει μια παροιμία, δέκα μέρες κοσκινίζει.... Σε κάθε περίπτωση το "νέο ΕΣΥΠ" μόνο ΕΣΥΠ δεν είναι,.Γιατί άλλο Παιδεία ( Π) κι άλλο Εκπαίδευση (Ε)/Κατάρτιση. Άλλος είναι - και πρέπει να είναι - ο προσανατολισμός της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ( Δημοτικό + Γυμνάσιο) κι άλλος των Λυκείων και της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Έχω την αίσθηση, με βάση πάντα τα όσα υποστήριξε ο κ. Γεωργάτος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ), ότι το βάρος πέφτει σαφέστατα στα Λύκεια και την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, την "ανάπτυξη" κ.λπ., ενώ παραγνωρίζεται τελείως η υποχρεωτική εκπαίδευση, όπου εκεί δεν μπορούμε να μιλάμε για " Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ανθρώπινού Δυναμικού" αλλά για Παιδεία - Αγωγή και Εκπαίδευση με την ευρύτερη και γενικότερη έννοιά της...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean