ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διδακτορικά από ΤΕΙ- Η επιστολή του υπ. Παιδείας προς τους προέδρους των ΤΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας ζητά από από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων τεκμηριωμένες προτάσεις ως προς τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί ένα αυτοδύναμο τμήμα των ΤΕΙ ώστε να έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει σπουδές τρίτου κύκλου.
Δημοσίευση: 09/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιστολή προς όλα τα ΤΕΙ της χώρας, με την οποία ζητά “τεκμηριωμένες προτάσεις” για τη χορήγηση διδακτορικών από τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας απέστειλε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, την οποία παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το esos.
 
Ειδικότερα ο υπουργός Παιδείας ζητά από από τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων τεκμηριωμένες προτάσεις ως προς τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί ένα αυτοδύναμο τμήμα των ΤΕΙ ώστε να έχει τη  δυνατότητα να διοργανώνει σπουδές τρίτου κύκλου.

Επίσης ο Κώστας Γαβρόγλου  επισημαίνει προς τους προέδρους των ΤΕΙ πως Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο “εκ μέρους σας  να κάνετε ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις όπου στο Ίδρυμα σας ή συνεργασία  ανάμεσα στα τμήματά θα διευκολύνει τη διαδικασία για την οργάνωση σπουδών τρίτου κύκλου.

Ο υπουργός Παιδείας τονίζει στην επιστολή του ότι   μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του ΥΠΕΘ είνα η ενεργοποίηση του Ενιαία Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Παράλληλα ο Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει προς τους προέδρους πως “Τα Ιδρύματα σας στελεχώνονται από επιστημονικό προσωπικό κύρους, έχουν σημαντικές υλικοτεχνικές υποδομές και είναι σίγουρο ότι θα ενισχυθούν με νέους επιστήμονες υψηλών προσόντων μέσω τω νέων προκηρύξεων.

Το esos επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ Καθηγητή Λάζαρο Βυρζίδη, ο οποίος χαρακτήρισε αρκετά θετική αυτή την πρωτοβουλία του υπουργού  Παιδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΕΙ ΤΤ ΠΕΙΡΑΙΑ
 

Σχόλια (3)

 
jtb
11 Απρ 2017 12:26

Ολα ακούγονται θετικά αλλά δεν μπορώ να καταθέσω έτσι ψήφο εμπιστοσύνης, ειδικά μετά τη κοροϊδία τόσων ετών.
Είναι σαφές ότι η εκπαίδευση στα ΑΕΙ ΤΤ (και όχι πια ΤΕΙ) είναι συνεχώς αναβαθμιζόμενη αλλά χωρίς μεταρρύθμιση της ίδιας της αγοράς εργασίας δεν πρόκειται να υπάρξει βελτίωση για τη καθημερινότητα των αποφοίτων.
Τα διδακτορικά από σχολές ΤΤ μοιάζουν λίγο με ανέκδοτο αφού παιδευόμαστε ακόμη με επαγγελματικά δικαιώματα και κατακερματισμό του αντικειμένου τη στιγμή που δεν ορίζεται κάποια τέτοια ανάγκη στην αγορά.
Τραγικό και τρανταχτό παράδειγμα οι σχολές των μηχανικών .
Φροντίστε να ξεδιαλύνετε πρώτα τη χρησιμότητα της κάθε σχολής και να μην ανοίγουν ΤΕΙ ως λέσχες απασχόλησης σε διάφορα σημεία της επικράτειας. Φροντίστε όποιος παίρνει ένα χαρτί στα χέρια του να μπορεί να διεκδικήσει ισότιμα έστω κάποια εργασία και να μην είναι πτυχιούχος ανεπάγγελτος.
Μετά πείτε μου και για τα διδακτορικά...

 
JimBou
11 Απρ 2017 09:53

Επιτέλους και ένας Υπουργός Παιδείας που ασχολείται, και διαπιστώνει το επίπεδο και την εξέλιξη των ΤΕΙ τα τελευταία 20 χρόνια αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα διοργάνωσης αυτόνομων διδακτορικών, συνεισφέροντας στην ακαδημαϊκή τους ολοκλήρωση και υπόσταση. Μπράβο!

 
Καθηγητής ΑΕΙ ΤΤ
10 Απρ 2017 00:35

Επιτέλους θα πρέπει τα ΑΕΙ ΤΤ να αποδεσμευθούν από τα Πανεπιστήμια και να δίνουν αυτοδύναμα διδακτορικά.
Θα πρέπει όμως να υπάρχουν κάποια ελάχιστα κριτήρια για τους καθηγητές που θα έχουν δυνατότητα να δίνουν διδακτορικά!
Οχι μόνο για αυτούς των ΑΕΙ ΤΤ αλλά και για αυτους των Πανεπιστημίων. Δεν είναι λίγο να επενδύει κάποιος πάνω τους 3+ χρόνια από τη ζωή του και να μην υπάρχουν κάποια εχέγγυα.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να συζητηθεί από μηδενική βάση το θέμα διδακτορικά και να μη θεωρείται τίποτα δεδομένο τόσο για τα ΑΕΙ Πανεπιστημιακού Τομέα όσο και τα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα.

Το θέμα δεν είναι μόνο ποια Ιδρύματα έχουν τη δυνατότητα να δίνουν διδακτορικά, αλλά κυρίως ποιοι καθηγητές μπορούν να δίνουν διδακτορικά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ