ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση του Κ. Γαβρόγλου με τους ΑΧΕΠΑΝΣ

Δημοσίευση: 21/04/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου με τον προεδρείο των ΑΧΕΠΑΝΣ.

Το θέμα της αναβάθμισης της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία της Ομογένειας κυριάρχησε στη συζήτηση και συμφωνήθηκε η συνεργασία για την καλύτερη επίτευξη του στόχου.

Ο Κ. Γαβρόγλου αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε:

Κάναμε μία εξαιρετική συνάντηση με τους συμπατριώτες μας από τα των ΑΧΕΠΑΝΣ. Τους ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες που παίρνουμε για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και κυρίως τους αναλύσαμε την προβληματική μας για να ανανεώσουμε την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στον απόδημο ελληνισμό.

Ζητήσαμε την βοήθεια τους σε πολλά επίπεδα και την οποία με μεγάλη χαρά δέχτηκαν να μας παρέχουν.

Τους ευχαριστώ πολύ και εύχομαι στην επόμενη συνάντηση μας να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο εκπρόσωπος των ΑΧΕΠΑΝΣ Βασίλης Μπακάλης δήλωσε:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δέχτηκε ο κύριος υπουργός. Του μεταφέραμε μερικές ενέργειες που κάνουμε στις ΗΠΑ και στον Καναδά για να βοηθήσουμε την εκπαίδευση των ομογενών.

Ο κ. υπουργός μας εξήγησε τις πολιτικές δράσεις του Υπουργείου που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα της Παιδείας και μας ικανοποιεί το γεγονός. Αυτά τα καλά νέα θα μεταφέρουμε και στο εξωτερικό.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.