Placeholder

ΕΚΚΛ/ΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Αλλάζουν τα Προγράμματα Σπουδών και στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Η Ομάδα του ΙΕΠ για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης
Δημοσίευση: 28/04/2017
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αποφάσισε :

1. Τη συμμετοχή του Ι.Ε.Π. στην  πρόσκληση με τίτλο: «Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης».

2. Τον ορισμό της κ Μαρίας Κοκολάκη, Διδάκτορος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αποσπασμένης εκπαιδευτικού στο Ι.Ε.Π., ως Υπεύθυνης της Πράξης με τίτλο: «Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης»,

3. Την Επιστημονική Ομάδα Έργου, αποτελούμενη από τους :

-Κωνσταντίνο Κορναράκη, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

-Ελευθέριο Βεκρή, Σύμβουλο Α’ του Ι.Ε.Π., Προϊστάμενο του Γραφείου Έρευνας, Σχεδιασμού και Εφαρμογών Β’ και

-Μαρία Κοκολάκη, Διδάκτορα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αποσπασμένη εκπαιδευτικό στο Ι.Ε.Π.

4. Την υποβολή Τεχνικού Δελτίου Προτεινόμενης Πράξης και όλων των συνοδευτικών εγγράφων, σύμφωνα με την   πρόσκληση με τίτλο: «Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης».

Αλλάζουν τα Προγράμματα Σπουδών και στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Πρόσκληση για την  “εκ βάθρων αναβάθμιση της ποιότητας και των παιδαγωγικών υποδομών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Γυμνάσιο και Λύκειο) μέσω της εκπόνησης Προγραμμάτων Σπουδών στα μαθήματα θεολογικής και εκκλησιαστικής εξειδίκευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα” εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π του Ευρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου  (ΕΣΠΑ).

Σύμφωνα με την  πρόσκληση:

Α. Τα νέα αυτά Προγράμματα Σπουδών θα είναι προγράμματα διαδικασίας, ανοικτά και ευέλικτα, και ο διδάσκων θα μπορεί να οργανώνει τη μαθησιακή διαδικασία χρησιμοποιώντας ποικίλα διδακτικά υλικά και σύγχρονες στρατηγικές μάθησης.

Β. Τα συνακόλουθα διδακτικά βιβλία θα εμπεριέχουν διδακτικά στοιχεία και υλικά, τα οποία θα ευνοούν την πολυτροπική, διερευνητική, βιωματική και συνεργατική διαδικασία και κοινότητα μάθησης, διαμορφώνοντας όρους και δυνατότητες για βιωματικές εμπειρίες μάθησης, κριτικής και δημιουργικής επεξεργασίας της γνώσης, καθώς και προσωπικής νοηματοδότησής της.

1. Εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών (ΠΣ) της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Η δράση περιλαμβάνει την εκπόνηση/ανάπτυξη των νέων ΠΣ της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου) κατά μάθημα, καθώς και σε σχέση με τις διαθεματικές ικανότητες [cross-curricular competences] και τα εγκάρσια στοιχεία, από επιστήμονες – εμπειρογνώμονες με ειδικές γνώσεις και εμπειρία επί του αντικειμένου. Επιπλέον, στη βάση των νέων ΠΣ αναπτύσσεται η σύγχρονη προσέγγιση της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής, χωρίς να οδηγεί σε ένα άλλο εξειδικευμένο ανά κατηγορία μαθητών ΠΣ.

2. Σύνταξη διδακτικών βιβλίων στα θεολογικά και εκκλησιαστικά μαθήματα της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης Γυμνασίου και Λυκείου συμβατών με τα παραπάνω ΠΣ Διαδικασίας, της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης

Η δράση περιλαμβάνει την εκπόνηση/ανάπτυξη νέων διδακτικών βιβλίων και βιβλίων αναφοράς της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης (Γυμνασίου και Λυκείου) κατά μάθημα, από επιστήμονες – εμπειρογνώμονες με ειδικές γνώσεις και εμπειρία επί του αντικειμένου. Στη συνέχεια δημιουργία και ανάπτυξη σχετικού CD-Rom με τίτλο «Εργαλεία Διδακτικών Προσεγγίσεων», ανάλογο προς κάθε διδακτικό βιβλίο, με Διδακτικές Οδηγίες, σενάρια διδασκαλίας, στρατηγικές μάθησης και πολυτροπικό υλικό, όπως κείμενα σε πρωτότυπο ή σε μετάφραση, δοκίμια, εικονιστικό υλικό, χάρτες κ.λπ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σχόλια (2)

 
Nikos
28 Απρ 2017 22:08

Δεν έχουν τον Θεό τους! Ειδικά εδώ τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία και όχι το ΙΕΠ.

 
Ελεύθερος
28 Απρ 2017 16:26

Αναβάθμισαν όλα τα άλλα, τώρα θέλουν να «αναβαθμίσουν» και τα προγράμματα σπουδών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια/Λύκεια.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.