Placeholder

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Ενημερωτικό σημείωμα για τις Μεταθέσεις

Δημοσίευση: 05/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Δ. Πεππέ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι πολυήμερες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ προκειμένου  να γνωμοδοτήσει για τις Μεταθέσεις 2017.

Η εισήγηση της Διοίκησης και οι γνωμοδοτήσεις του ΚΥΣΔΕ εντέλει ταυτίστηκαν πλήρως με τις προτάσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την πραγματοποίηση ελάχιστων μεταθέσεων, των  λιγότερων σε πλήθος διαχρονικά.

Πιο συγκεκριμένα οι μεταθέσεις που πραγματοποιήθηκαν έχουν ως εξής:

Μουσικά σχολεία
Αιτήσεις μετάθεσης    568       ικανοποιήθηκαν   85

Καλλιτεχνικά Σχολεία
Αιτήσεις μετάθεσης     60        ικανοποιήθηκαν     2

Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
Αιτήσεις μετάθεσης     97        ικανοποιήθηκαν    5

Ειδική Αγωγή
Αιτήσεις μετάθεσης    179       ικανοποιήθηκαν   44       24.58%

Γενικές Μεταθέσεις
Αιτήσεις μετάθεσης 6.874       ικανοποιήθηκαν  213        3.10%

Το δραματικό αυτό αποτέλεσμα έχει σκορπίσει απογοήτευση και δικαιολογημένη οργή στις οικογένειες χιλιάδων συναδέλφων  που ανέμεναν με αγωνία την ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων.

Εξέφρασα την απόλυτη αντίθεσή μου στις συγκεκριμένες αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ και καταψήφισα τους πίνακες  Οργανικών Κενών για τις Μεταθέσεις.

Είναι γεγονός ότι η μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, οι συγχωνεύσεις τμημάτων τομέων στην ΤΕΕ, η μείωση του διδακτικού ωραρίου κατά 3 ώρες στο Γυμνάσιο, ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, η υπερβολικά αυστηρή κινητικότητα των εκπαιδευτικών για την συμπλήρωση ωραρίου, η κατάργηση της διδακτικής  απαλλαγής για τους υπευθύνους εργαστηρίων και οι απαγορευτικές για τη συνταξιοδότηση ασφαλιστικές ρυθμίσεις, «εξαφάνισαν» χιλιάδες θέσεις κενών προς μετάθεση.

Ωστόσο ο ελάχιστος αριθμός των μεταθέσεων σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίες εξακολουθούν και  παραμένουν μεγάλες. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται εν τοις πράγμα σι τόσο  από τις χιλιάδες προσλήψεις των συναδέλφων αναπληρωτών  όσο και από την κυβερνητική αποδοχή της αναγκαιότητας 20.000 νέων διορισμών.

Επιπλέον θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

•    Για τον υπολογισμό από τις ΔΔΕ χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά ο σχετικός αλγόριθμος και για πρώτη φορά δεν ζητήθηκε η «Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ».

•    Τα στοιχεία για τη συμπλήρωση των  σχετικών Πινάκων ζητήθηκαν την περίοδο της Πασχαλινής Αργίας, με κλειστά τα σχολεία και χωρίς συζήτηση από τους Συλλόγους Διδασκόντων.

•    Στα υπολογιζόμενα Κενά απαγορεύτηκε να συμπεριληφθούν οι πρόσφατες Αιτήσεις Παραίτησης προς συνταξιοδότηση.

•    Στην εγκύκλιο μεταθέσεων, αναιτιολόγητα  δεν συμπεριελήφθη η με αρ.4/24-6-2016 Απόφαση της ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας για την επικαιροποίηση των ασθενειών προς ένταξη σε Ειδική Κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης αποτελούσε εδώ και χρόνια πάγιο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

•    Η προβλεπόμενη δυνατότητα έκφρασης εκτίμησης Κενών των Περιφερειακών Διευθυντών (η οποία δεν δόθηκε στα ΠΥΣΔΕ) είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν επιπλέον  κατά  9% τα ήδη ελάχιστα κενά που είχαν δοθεί από τις ΔΔΕ.

θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι  η διαμόρφωση συνθηκών ψυχικής ηρεμίας και ασφάλειας στους εκπαιδευτικούς, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση  για την εκπαιδευτική διαδικασία. Χιλιάδες είναι οι συνάδελφοι οι οποίοι με πολυετείς προσωπικές θυσίες υπηρετούν το Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και αναμένουν  με αγωνία την επιστροφή τους στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.

Αρκετοί δε εξ αυτών χρήζουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας και αδυνατούν να την έχουν λόγω των ελαχίστων μεταθέσεων.

Οι κυβερνώντες, διαχρονικά, θα πρέπει να προσεγγίζουν το ζήτημα αυτό με την επιβαλλόμενη κοινωνική ευαισθησία.

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να εκδοθεί  Εγκύκλιος Αποσπάσεων.

Προς ενημέρωση σας κοινοποιώ Στατιστικά στοιχεία των φετινών Γενικών Μεταθέσεων

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

 

Σχόλια (3)

 
Άννα
07 Μάιος 2017 14:30

Ας καλυφθούν, τουλάχιστον, τα οργανικά κενά με αποσπάσεις σε σχολεία πριν το διορισμό αναπληρωτών!! Είναι ανέξοδο για το κράτος! Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν είναι αυτονόητο τόσα χρόνια....

 
ΠΕ
07 Μάιος 2017 21:04

Αφού κ.Πεπέ η διοίκηση τα;υτίσθηκε με τις προτάσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης γιατί δεν τους καταγγέλετε ονομαστικά και όχι γενικά και αόριστα; Τέτοιο αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα γιατί δε βγάλατε για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την ψηφοφορία;Γιατί δε ζητάτε άμεση εφαρμογή της απόφασης που αφορά τους διευθυντές σχολείων και εκπαίδευσης;Η εφαρμογή δικαστικής απόφασης πλην της νομομότητας δεν διαμορφώνει συνθήκες ψυχικής ηρεμίας και ασφάλειας και εμπέδωση του κλίματος δικαιοσύνης για την οποία κόπτεσθε για άλλα ;Όσο για την πρότασή σας ότι η θετική γνώμη του ΣΔ πρέπει να λαμβάνετε υπ όψη από τα συμβούλια επιλογής σημαίνει ότι κάθε σχολείο θα κάνει τον δικό του αιώνια με άμεση συνέπεια να μη μπορει να γίνει κανείς άλλος.Οι ίδιοι και οι ίδιοι.Και αυτό το λέτε αξιοκρατία .Ο αρχηγός σας τα ξέρει και συμφωνεί;

 
Ηλίας
08 Μάιος 2017 12:17

Πότε ζήτησαν τη γνώμη των Συλλόγων Διδασκόντων για τις μεταθέσεις? Και άλλη φορά (επί Διαμαντοπούλου νομίζω) δεν υπήρχε "Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ" η οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν αντιστοιχεί σε πραγματική εικόνα .

Να σας θυμίσω κε. Πεπέ πως η αύξηση του ωραρίου, με ταυτόχρονη μείωση των ωρών αναθέσεων σε ορισμένους κλάδους, έχει γίνει από υπουργό της δικής σας παράταξης. Έτσι, προκειμένου να εξοικονομήσουμε καθηγητές ορισμένων κλάδων, έχουμε στείλει άλλους σε 3-4 σχολεία.

Μη γράφεται πράγματα που καίνε εσάς κε. Πεπέ. Και δεν σας καίνε γιατί τα έκαναν οι πολιτικοί σας "μέντορες" αλλά γιατί όταν τα έκαναν μετά βίας ψελλίσατε κάτι...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean