ΠΑΜΕ: “Μηδενικές” μεταθέσεις, συνέχιση του εγκλωβισμού για χιλιάδες εκπαιδευτικούς!!Νέο αρνητικό ρεκόρ έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ανακοίνωση των μεταθέσεων για το 2017. Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 213 αιτήσεις από το σύνολο 6874, δηλαδή μόλι

Νέο αρνητικό ρεκόρ έσπασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ανακοίνωση των μεταθέσεων για το 2017. Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 213 αιτήσεις από το σύνολο 6874, δηλαδή μόλις 3,1 %. Είναι οι λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ. Μετά τη περσινή σφαγή με την ικανοποίηση μόνο 4,7% των αιτήσεων και τη φετινή συνέχεια, η κυβέρνηση επί τις ουσίας καταργεί τις μεταθέσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τα χαμηλά αυτά ποσοστά έχουν να κάνουν με το σύνολο όλων των αντιεκπαιδευτικών – αντιλαϊκών μέτρων που πήρε η κυβέρνηση τα δυο τελευταία χρόνια και που είχαν τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ. Από τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών, το πετσόκομμα του ωρολογίου προγράμματος στα Γυμνάσια, την κατάργηση των υπευθύνων στα εργαστήρια, τη συνεχή μείωση των τμημάτων στα ΕΠΑΛ, μέχρι τα 27αρια και 28αρια τμήματα, τις τεχνητές υπεραριθμίες, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις, την απαξίωση των δομών της ειδικής αγωγής. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω των ορίων ηλικίας που έχουν φτάσει στα 67 χρόνια, ενώ άλλοι δεν τολμάν ούτε καν να σκεφτούν να κάνουν αιτήσεις συνταξιοδότησης, μιας και προγραμματίζονται νέες άγριες περικοπές στις συντάξεις με το κλείσιμο και της 2ης αξιολόγησης.
Ο φετινός αριθμός μεταθέσεων επιβεβαιώνει για μια ακόμα φόρα ότι οι βάρβαρες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η πολιτική της αδιοριστίας θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Την ίδια στιγμή και παρόλο που υπάρχουν χιλιάδες κενά σε όλη τις περιοχές της Ελλάδας παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες εκπαιδευτικοί μακριά από τις περιοχές τους και σε αρκετές περιπτώσεις μακριά και από τις οικογένειες τους.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, στη διαρκή ανασφάλεια, την ομηρία, τη εκτεταμένη κινητικότητα που ετοιμάζει η κυβέρνηση η μόνη απάντηση των εργαζομένων είναι η οργάνωση του αγώνα, η σύγκρουση μ’ αυτή την πολιτική, η πάλη για ζωή με δικαιώματα.
Μπροστά στις εκλογές για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, δίνουμε τη δική μας απάντηση, παίρνουμε θέση στον Αγώνα, αλλάζουμε τους συσχετισμούς!
Η αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», είναι επιλογή πραγματικής ελπίδας και προοπτικής, για να ανασάνει η Ομοσπονδία από τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Απαιτούμε:
Να πραγματοποιηθεί άμεσα νέος γύρος μεταθέσεων. Να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν να κάνουν με τα χιλιάδες πραγματικά κενά που υπάρχουν στα σχολεία.
Όλοι στη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας!
Στις 17 Μάη να βουλιάξουν οι δρόμοι!
Να δοθεί μαζική ταξική απάντηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος!
Σχολιάστε το άρθρο
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- «Μουσείο και Παιδί»- 2μηνο Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
- Voucher 200 ευρώ: 107.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών μέχρι σήμερα
- Υφ. Παιδείας: Μας λείπουν τα ΤΕΙ
- Αναβλήθηκε η εκδίκαση μήνυσης κατά Συμβουλίου Eπιλογής Διευθυντών Σχολείων
- Διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «Ενεργητική Μάθηση και Παιδαγωγική της Επιχειρηματικότητας»
- Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Αλλαγές προσώπων στα Συμβούλια Επιλογής μετά από παραιτήσεις
- Κ. Μητσοτάκης και Ν. Κεραμέως στο Πανεπιστήμιο Georgetown
- ΔΟΕ: Η απάντησή μας στην αγωγή Κεραμέως: Η Τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
- Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Καλλιτεχνικά Σχολεία
- Ενημέρωση για τα ξενόγλωσσα βιβλία για τη διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2022...
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.