Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Κεραμέως: Προσβλητέες όλες οι πράξεις των Διευθυντών Σχολείων και Διευθυντών Εκπαίδευσης

Έχει οδηγηθεί η εκπαίδευση σε μια απίστευτη αναστάτωση
Δημοσίευση: 07/05/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Οι Διευθυντές Σχολείων έχουν εκδώσει πράξεις, οι οποίες είναι εν δυνάμει προσβλητέες επειδή έχουν επιλεγεί βάσει αντισυνταγματικού νόμου.

Β. Οι Διευθυντές των Σχολείων  έχουν ορίσει με την ψήφο τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι και αυτοί έχουν  εκδώσει πράξεις που είναι εν δυνάμει προσβλητέες.

Την παραπάνω δήλωση έκανε η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως στον ραδιοφωνικό σταθμό “Ηλέκτρα 98,8”,αναφερόμενη στην ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας .

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ  ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΤΗΣ Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Σχόλια (27)

 
Αμερόληπτος
08 Μάιος 2017 08:12

Συγχαρητήρια κα Κεραμέως! Επιτέλους η πιο ξεκάθαρη θέση που έχει ακουστεί μέχρι τώρα. Είπατε τα αυτονόητα. Δείξατε πως σέβεστε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης σε αντίθεση με τον υπουργό που αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ εδώ και 2 μήνες.

 
Γιώργος
08 Μάιος 2017 08:38

Απορία: Έχει μπει ποτέ η κυρία Κεραμέως μέσα σε Δημόσιο Σχολείο ή γνωμοδοτεί παρατηρώντας το από μακριά;

 
Πολίτης
08 Μάιος 2017 08:54

Ωραία, ακόμα μία διαπίστωση.
Πρόταση έχετε;

 
ekp/kos
08 Μάιος 2017 09:06

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ(ΚΟΜΜΑΤΑ,ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ,ΘΕΣΜΟΙ,) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΣΘΕΝΑΡΑ ΟΜΩΣ ,ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ,ΟΠΩΣ Η ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ.
ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΛΕΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΙΤΗΣΗ.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΙΛΙΑ ΤΟΥΣ; ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ;

 
sim
08 Μάιος 2017 09:19

Συγχαρητήρια κα Κεραμέως! Επιτέλους η πιο ξεκάθαρη θέση που έχει ακουστεί μέχρι τώρα. Προχωράμε λοιπόν και στις προσφυγές κατά των Διευθυντών Εκπαίδευσης που έχουν επιλεγεί από τα μόρια της ψηφοφορίας και ψηφίστηκαν από Διευθυντές σχολείων.

 
Γιαννακός
08 Μάιος 2017 09:22

Στο δια ταύτα: γιατί δεν θέτει κάποιος π.χ. η κα Κεραμέως ή οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις το δάκτυλό του επί τον τύπο των ήλων; Τι περιμένουν, να ευαρεστηθεί o υπουργός να εφαρμόσει το νόμο; Ή μήπως να ξυπνήσουν οι συνδικαλιστές; Ή μήπως να βρεθεί κάποιος πολίτης να κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνουν αυτοί προστατεύοντας την έννομη τάξη; Φοβούνται μήπως τους κατηγορήσουν ότι διαταράσσουν το κλίμα των εξετάσεων και χάσουν ψηφαλάκια; Έτσι εννοούν την εφαρμογή του νόμου: αλά καρτ;

 
ekp/kos
08 Μάιος 2017 10:22

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 2015 ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ;

ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ.

ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ.
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΟΤΑΝ..... ΓΕΡΝΟΥΝ;

ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ; ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΥΡΙΟΙ,ΠΟΥΘΕΝΑ.

 
Δημήτρης Κ.
08 Μάιος 2017 10:24

Καλά τα λέει η κ. Κεραμέως, αλλά οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, δυστυχώς λειτουργώντας (λυπάμαι που το λέω) ως χειροκροτητές - παρακλάδια των ΣΥΝΕΚ, προτείνουν ατεκμηρίωτα, μεταξύ άλλων και “γνωμοδοτική άποψη των Συλλόγων διδασκόντων”.
Έλεος κύριοι της ΔΑΚΕ και των λοιπών συνιστωσών!!!!!!!!!!
Τι "γνωμοδότηση" θα πάρουν όσοι εκπαιδευτικοί είναι αποσπασμένοι στα γραφεία ή σε άλλες υπηρεσίες;
Τι "γνωμοδότηση" θα πάρουν όσοι εκπαιδευτικοί είναι σε μονοθέσια -διθέσια -ολιγοθέσια κλπ;
Τι "γνωμοδότηση" θα πάρουν όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν ωράριο σε 3-4 σχολεία, (αρκετοί από αυτούς επί σειρά ετών) και δεν τους γνωρίζει στην πραγματικότητα κανείς;
Ποια θα είναι η "βαρύτητα της γνωμοδότησης", από ένα σύλλογο διδασκόντων 4-5 ατόμων (που μπορεί να είναι και συγγενείς, κολλητοί ή κουμπάροι) σε σχέση με ένα σύλλογο διδασκόντων 40-50 ατόμων;
Ποια "γνωμοδότηση" θα πάρουν οι εν ενεργεία Διευθυντές, που καλώς ή κακώς, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αναγκαστεί να γίνουν δυσάρεστοι, τηρώντας τη νομιμότητα σε σχέση με τους εκπαιδευτικούς που είναι η ...ευχάριστη - χαμογελαστή – χιουμοριστική – «γαλανομάτικη» νότα του σχολείου, αφού ποτέ δεν χρειάστηκε να δυσαρεστήσουν κανένα;
Τι διαφέρει αυτή η ..."γνωμοδότηση" από την αξιολόγηση (που τόσο πολεμήθηκε) και με ποια κριτήρια θα γίνει;
Αν υπάρξουν επιθετικοί προσδιορισμοί (ικανός - ανίκανος, συνεργάσιμος μη συνεργάσιμος κλπ), πώς μπορούν να αποδειχτούν αυτοί, ενδεχομένως και ενώπιον δικαστικών αιθουσών; (γιατί ας μην ξεγελιόμαστε θα υπάρξουν αμέτρητες προσφυγές, δεδομένου ότι θα θιχτούν προσωπικότητες και μάλιστα χωρίς τεκμηρίωση και αποδεικτικά στοιχεία).
Επί σειρά ετών γίνεται λόγος για ... " το καλό κλίμα" στο Σύλλογο Διδασκόντων, για το οποίο υπάρχουν δεκάδες επιστημονικές μελέτες, που τονίζουν τη σημασία και τη συνεισφορά του στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Ήδη ο παράνομος- αντισυνταγματικός Νόμος Κουράκη - Μπαλτά έχει αναστατώσει πολλά σχολεία, που έχουν χωριστεί στους "δικούς μας...φιλικά προσκείμενους ψηφοφόρους του κ. Διευθυντή» και στους ... «άλλους». Δηλαδή σε «παιδιά» και σε «παραπαίδια»!!!
Μια ..."γνωμοδοτική διαδικασία" θα δώσει το τελικό χτύπημα στο "καλό κλίμα" και τις σχέσεις των μελών των Συλλόγων Διδασκόντων, αφού πλέον, ενυπόγραφα και ονομαστικά θα πρέπει να χαρακτηριστούν συνάδελφοι με επιθετικούς προσδιορισμούς, που θα θίγουν χωρίς αποδείξεις την αξιοπρέπεια, τον επαγγελματισμό και την προσωπικότητα τους (αφού κανείς δεν κρατά ημερολόγιο, που θα μπορούσε να αποδεικνύει κάποια γεγονότα).

 
Αναστάσιος Κουτσούκος
08 Μάιος 2017 10:35

Σωστό. Να ακυρωθούν οίκοθεν όλα τα πειθαρχικό κλπ...

 
Ηλίας
08 Μάιος 2017 12:04

Θα είχε πολύ πλάκα να εφαρμόζονταν η απόφαση του ΣτΕ έστω και 2 μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.

Θα παρατηρίσω όμως πως ο "ντόρος" που γίνεται με τους δ/ντές δεν έχει γίνει τόσα χρόνια ούτε με τις αμφιλεγόμενες μετατάξεις στην πρωτοβάθμια ούτε με τις διαθεσιμότητες!

 
ante pali
08 Μάιος 2017 12:27

Η κα Κεραμέως είπες και άλλη φορά τα ίδια, έθεσε και τα ερωτήματα προς το Υπουργείο, τι θέλετε να κάνει να υποκαταστήσει τον Υπουργό ή τη δικαιοσύνη;
Είναι ξεκάθαρη, προσβλητέες όλες οι πράξεις πριν την επίδοση της απόφασης, μετά την επίδοση δεν μπορεί να γίνει πράξη (αλλά γίνονται παράνομα όλες). Διαβάστε διοικητικό δίκαιο και θα δείτε τι συντελείτε μετά την επίδοση της απόφασης, θα φρίξετε...? Τώρα επαναλαμβάνουμε, όποιος έχει θιχτεί οικονομικά και ηθικά, στο δικαστήριο και αίτηση αποκατάστασης στη διοίκηση, εκεί δεν υπάρχουν ασυλίες, οι ανθρωποι θα μπλέξουν, τους έχουν αφήσει τελείως ακάλυπτους. Απλά είναι τα πράγματα.

 
M
08 Μάιος 2017 13:00

Η κα.Κεραμέως με νομικές σπουδές στο Χάρβαντ προερχόμενη από τον ιδιωτικό τομέα γνωρίζει άριστα τις πολλαπλές παρενέργειες της απόφασης του ΣτΕ που έχουν και αναδρομική ισχύ .Όλες πχ οι πράξεις των ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ που φέρουν την υπογραφή του διευθυντή εκπαίδευσης ήταν και είναι προσβλητέες.Η τοποθέτηση προισταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων ,οι αναθέσεις ΕΔΕ ,οι εσωτερικές αποσπάσεις κλπ.Το θέμα θα το αντιμετωπίσουν άμεσα τα υπηρεσιακά συμβούλια από κάθε θιγόμενο.Συγχαρητήρια λοιπόν που εντόπισε τον κύριο κορμό του προβλήματος.Αν θέλει το Υπουργείο να διατηρήσει την ανομία ας τους διατηρήσει και να δούμε πχ τι θα γίνει όταν στις εσωτερικές αποσπάσεις ο κάθε μη ικανοποιημένος καταθέσει ένσταση για προσβλητέες αποφάσεις.Εμφανώς αυτή εντόπισε το πρόβλημα το Υπουργείο όμως καλείται να το λύσει χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις προχωρώντας σε νέες επιλογές διευθυντών εκπαίδευσης που πρέπει να ξέρουν ότι υπόκεινται πλέον και σε μηνύσεις και αγωγές επειδή πλέον γνωρίζουν και συνεχίζουν απτόητοι σαν να μην τρέχει τίποτε. Μετά από αυτή τη σοβαρότατη και υπεύθυνη νομικά και ηθικά παρέμβαση της κας Κεραμέως αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της ΔΑΚΕ .

 
ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ
08 Μάιος 2017 13:04

Προβληματίζομαι που πρόσωπο σε αυτό το πολιτικό πόστο - μεγάλου κόμματος, προβαίνει σε αυτή τη διατύπωση δημόσιου λόγου.

Ναι, είναι προσβλητέες τυπικά οι πράξεις τους, ουσιαστικά τα διοικητικά δικαστήρια τις απορρίπτουν (ΣΕ 100 ΣΤΙΣ 100 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ).

Ποια ακριβώς αισθήματα εκπαιδευτικών (και ψηφοφόρων) καλύπτει αυτή η δήλωση;

Παραπέμπει σε δηλώσεις στο ξεκίνημα της χειρότερης παράταξης στην εκπαίδευση, που πέρασε ποτέ! (ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΊ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΊ ΤΗ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ)

 
@λυπούμαι για αυτόν το...
08 Μάιος 2017 15:03

@Λυπούμαι κλπ
Και εγώ λυπούμαι για τις ανακρίβειες που γράφεις.Επί τυπικών διαδικασιών κερδίζονται οι αποφάσεις και γνωρίζω δεκάδες τέτοιες .Εσύ αφού το λες και άρα γνωρίζεις μπορείς να αναφέρεις λίγες από τις 100% απορριπτικές που λες;Δεν υπάρχουν.Η κα .Κεραμέως προέρχεται από χρόνια δικηγορία σε ένα από τα παλαιότερα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών και με σπουδές νομικών στο Χάρβαντ .Δεν θα ρισκάριζε τους τίτλους ,τη δουλειά της στον σκληρό ιδιωτικό τομέα και τη φήμη της που είναι απαραίτητη στην επαγγελματική "πιάτσα"για μια ανακρίβεια .Ξέρει πολύ καλά νομικά και συνταγματικά τι λέει. Όποιος θίχτηκε από μια πράξη ή ενέργεια διεύθυνσης ή συμβουλίου ας καταθέσει μια αίτηση.Να δούμε τι απάντηση θα πάρει.Τη ΔΑΚΕ γιατί την κατηγορείς;Ήταν υπέρ της ψηφοφορίας με το ΣΥΡΙΖΑ.Για σένα πιθανόν όποιος δεν εξυμνεί την κυβέρνηση είναι να τον λυπούνται .Εγώ λυπάμαι γιατί λυπάσαι που δεν δέχεσαι μια άλλη άποψη

 
Στράτος
08 Μάιος 2017 16:59

Πολλοί ερμηνεύουν το "εν δυνάμει προσβλητέες" ως μία τελεσίδικη δικαστική απόφαση που ακυρώνει την απόφαση ενός Διευθυντή.
Υποθετικά, ένας εκπαιδευτικός προσφεύγει σε διοικητικό δικαστήριο ζητώντας ακύρωση της τοποθέτησής του από το ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ στο οποίο συμμετέχουν ως μέλη Διευθυντές σχολείων που εξελέγησαν με τον νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πιστεύετε αλήθεια ότι θα πετύχει κάτι; Ακόμη κι αν ακυρωθεί η πράξη του ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ (τοποθέτηση) το δικαστήριο θα διατάξει την εκ νέου διενέργεια της διαδικασίας από το τότε ΠΥΣΠΕ/ΠΥΣΔΕ η οποία θα οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα! Λοιπόν; Ποιο το όφελος μιας δικαστικής προσφυγής όταν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο;
Επιπλέον, δεν αποκλείεται εξαρχής να απορριφθεί το αίτημα ακύρωσης λόγω του ότι η Διοίκηση δεν υποχρεούται σε αυτόματη/άμεση συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ αλλά συμμόρφωση σε εύλογο διάστημα.

Είναι απορίας άξιον γιατί η κ. Κεραμέως που είναι νομικός προβάλλει στα ΜΜΕ ως δυνατότητα την προσφυγή εναντίον των αποφάσεων που λαμβάνουν οι Διευθυντές σχολείων. Γιατί το πράττει; Επιδιώκει προσφυγές για τη δημιουργία πολιτικής αναστάτωσης; Δεν το πιστεύουμε, διότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων μπορεί να βγούνε όταν εκείνη ίσως θα είναι Υπουργός Παιδείας και τότε θα κληθεί να τις αντιμετωπίσει.

Πάντως παρά τα σχετικά σχόλια, η "βροχή" προσφυγών που θα ακολουθούσε την απόφαση του ΣτΕ φαίνεται να μετατράπηκε ήδη σε "ψιχάλα" και τελικά είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξουν έστω και μερικές "σταγόνες" δικαστικών προσφυγών και διεκδικήσεων.

Φυσικά τα δικηγορικά γραφεία κάνουν τη δουλειά τους όταν ερμηνεύοντας την απόφαση του ΣτΕ γράφουν ότι "Ανοίγει ο δρόμος για την κατάθεση αγωγών εκ μέρους των παραλειφθέντων υποψηφίων Διευθυντών για την διεκδίκηση σημαντικών χρηματικών ποσών". Τα ίδια όμως γραφεία έχουν ετοιμάσει και "ομαδικές αγωγές εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την διεκδίκηση των περικοπών λόγω Μνημονιακών Νόμων". Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι με μία αγωγή εναντίον του Κράτους για τις περικοπές του λόγω Μνημονιακών Νόμων;

 
Αρίσταρχος
08 Μάιος 2017 21:40

@Στράτος
Συγχαρητήρια κα Κεραμέως! Περιμένουμε να φέρετε το θέμα στη Βουλή σε προ ημερησίας συζήτηση ή επερώτηση ώστε να αναγκάσετε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν.

Οι προσφυγές έχουν αρχίσει να κατατίθενται και αν νομίζεις πως είναι σταγόνες μάλλον καλό είναι να κρατάς ομπρέλα.

Όποιος πήρε μηδέν στην ψηφοφορία ενώ είχε περισσότερα μόρια θα δικαιωθεί.
Το «Ποιος πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει κάτι με μία αγωγή εναντίον του Κράτους για τις περικοπές του λόγω Μνημονιακών Νόμων;» Όλοι όσοι θα προσφύγουν, γιατί έτσι τα ίδια μας έλεγες τόσο καιρό και για την απόφαση του ΣΤΕ και τελικά πάντα πέφτεις μέσα ….

@Δημήτρης Κ.
Μην ανησυχείς για τη "γνωμοδότηση" του συλλόγου !!! Η απόφαση του ΣΤΕ αναφέρει ρητά ότι: «…, επιβάλλεται το όργανο που είναι αρμόδιο για να εκφέρει σχετική κρίση να συγκροτείται και λειτουργεί με εχέγγυα αξιοκρατίας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, σε πλαίσιο διαφανούς και αντικειμενικής διαδικασίας και περαιτέρω να προκύπτουν από τα στοιχεία του φακέλου η διενεργηθείσα από το αρμόδιο αυτό όργανο σχετική κρίση και τα δεδομένα εν όψει των οποίων αυτή εξηνέχθη. …»

Τέτοιο όργανο δεν μπορεί ποτέ να είναι κανένας σύλλογος, διδασκόντων ή γονέων ή δήμου ή σκακιστικός ή τενιστικός.

Όποιος ΣΔ εκφέρει άποψη (θετική ή αρνητική) θα είναι υπόλογος. Οι αγωγές είναι προσωπικές εναντίων των μελών του. Εδώ δεν υπάρχουν ασυλίες ή καθυστερήσεις….

 
@Στράτος
08 Μάιος 2017 21:43

@Στράτος
Πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου άνθρωπο,υποθετικά μορφωμένο,να χαίρεται τόσο για να μην εφαρμοσθεί μια δικαστική απόφαση και μάλιστα ανώτατου δικαστηρίου.Δείχνει τον χαρακτήρα ανδρός που πάνω από το δίκαιο και την ηθική βάζει την ιδεολογία του.Αν το έκαναν όμως στον ίδιο και στους ομοίους του θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν.Εύχομαι να του συμβεί το ίδιο που ευχεται στους άλλους.Ορισμένοι συνάδελφοι έκριναν ότι αδικήθηκαν από ένα νόμο και κατέφυγαν ,όπως είχαν το δικαίωμα,στο ΣτΕ και επειδή δεν έχουμε το καθεστώς του συντρόφου Μαδούρο, δυστυχώς για εσένα δικαιώθηκαν.Σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν θα υπήρχε ένας τέτοιος νόμος και αν υπήρχε και αποφάσιζε το εκεί δικαστήριο θα φρόντιζαν αμέσως να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα.Για πολιτισμένες χώρες μιλάω βέβαια και όχι για μια τριτοκοσμική χώρα όπως δυστυχώς καταντήσατε εσείς και οι προηγούμενοι την χώρα.Εδώ ο Υπουργός κοιτάει πως θα αποφύγει την εφαρμογή του δικαίου δηλ. της απόφασης του ΣτΕ και υπάρχουν άνθρωποι σαν και εσένα που μεταφέρουν την απαισιοδοξία και την ηττοπάθεια σε αυτούς που κέρδισαν την προσφυγή.Με τα γραφόμενά σου θα πάρεις στο λαιμό σου κάποιον αφελή ,που θα κάνει την ανοησία να σε πιστέψει και καλά να πάθει,θα τον τρέχουν στα δικαστήρια και θα του ζητάν υπάρογκες αποζημιώσεις για διάφορα.Εγγυάσαι ονομαστικά ότι θα καλύψεις τα δικαστικά έξοδα και τις ενδεχόμενες αποζημιώσεις που ίσως να καταβάλουν αυτοί που χαζοειδώς θα σε ακούσουν;Όχι βέβαια γιατί χαζός δεν είσαι να εγγυηθείς κάτι τέτοιο γιατ/ι δεν θα ξέρεις τι θα "κάτσει"στα δικαστήρια.Άλλο δε οι μνημονιακές αποφάσεις που αφορούν το σύνολο του πληθυσμού και άλλο οι ατομικές μεμονωμένες απόφάσεις που πληρώνονται από τις κατά τόπους ΥΔΕ.Και ποιος σου είπε ότι θα καταφύγει στο διοικητικό δικαστήριο και όχι στα ασφαλιστικά και Διοικητικά Πρωτοδικεία;Και ποιός σου είπε επιπλέον ότι οι δικαστές που θα έχουν στα χέρια τους την απόφαση του ΣτΕ ,ανώτερου από αυτούς δικαστηρίου,θα την αγνοήσουν,ακυρώνιντας τους ανωτέρους τους,ή θα ζητήσουν την άμεση εδώ και τώρα εφαρμογή της αφού επιπλέον είναι και ατομική προσφυγή;Και γιατί πάλι τα ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ θα βγάλουν την ίδια απόφαση αφού θα είναι άκυρα;Οι ΕΔΕ σαν ατομικές αποφάσεις είναι άκυρες ή όχι;Όσο για το εύλογο διάστημα μπορεί να αφορά το Υπουργείο αλλά όχι τους μεμονωμένους Διευθυντές Εκπαίδευσης ή τα μέλη των συμβουλίων τη στιγμή που θα πληρώνουν τα έξοδα από την τσέπη τους.Θα είσαι εκεί παρών να τα καλύψεις;'Οσο αν είναι η κα .Κεραμέως Υπουργός όταν εκδικασθούν οι ατομικές υποθέσεις σε καθησυχάζω παραπέμποντας σε στη δήλωση του Ιβάν Σαββίδη,ότι ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός και στην κυριακάτικη συνέντευξη του αμερικανού Πρέσβη σε αθηναική εφημερίδα που δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θέλουν τον κ.Τσίπρα και απαξιώνει απροκάλυπτα την αξιωματική αντιπολίτευση.Μείνε λοιπόν ήσυχος αλλά και εύχομαι να μη σε πιστέψει κανένας αφελής.Και μια καίρια ερώτηση: Τί κακό σου έκαναν αυτοί που έχοντας το συνταγματικό δικαίωμα προσέφυγαν στο ΣτΕ και δικαιώθηκαν και τους απεχθάνεσαι τόσο;Τους γνωρίζεις προσωπικά;Σου έκανε κάποιος από αυτούς τόσο κακό;Τους μισείς γιατί πιστεύεις λάθος ότι δεν ταυτίζονται με την ιδεολογία σου και είναι εχθροί της κυβέρνησής σου;

 
Αμερόληπτος
08 Μάιος 2017 21:47

@Στράτος και Σία Μήπως, γράφω μήπως, η κα Κεραμέως γνωρίζει πως εκείνοι που ήδη έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους και μέχρι το τέλος του μήνα θα καταθέσουν τις αγωγές είναι πολλοί; Το θέμα Στράτο και Σία που με προβληματίζει είναι που ορισμένοι αντί να σιωπάτε διότι γίνατε πολλαπλώς ρεζίλι με την εμμονή σας στην εφαρμογή του αντισυνταγματικού νόμου, επιμένετε και προσδοκάτε τη μη δικαίωση συναδέλφων σας που σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ αδικήθηκαν. Μόνη σας ελπίδα είναι η αλλαγή του Συντάγματος, το άκουσα κι αυτό από κάποιους των συνεκ.

 
Πέτρος Ζ.
08 Μάιος 2017 21:56

@ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ
«Ποια ακριβώς αισθήματα εκπαιδευτικών (και ψηφοφόρων) καλύπτει αυτή η δήλωση;»
Μπορώ να πως σίγουρα, δεν καλύπτει τους ψηφοφόρους των ΣΥΝΕΑΚ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΠΑΜΕ, ΦΥΓΑΜΕ και όλων των ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που στηρίζουν την αντισυνταγματικότητα με πρόσχημα την δημοκρατικότητα.
Όσο το «ΌΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΊ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΊ ΤΗ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ» μάλον μπερδεύεις τους σοβαρούς με τους σοβαροφανείς …..

 
ekp/kos
08 Μάιος 2017 23:11

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ ΛΥΣΗ. ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΧΗΣ.
Η ΚΥΡΙΑ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ.ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ-ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΙΔΙΟΧΕΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΚΠΚΟ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ : ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ.ΓΡΑΨΕ ....ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ... Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΙΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΔΥΟ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ...ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ

 
KM
09 Μάιος 2017 01:01

Όπως το είπε : "εν δυνάμει"....

Αν βρεθεί έστω και ένας δικαστής, να ξεκινήσει και να ακυρώσει μια απόφαση ή πράξη στην οποία έχει συμμετέχει δ/ντής σχολείου ή δ/ντή εκπαίδευσης, λόγω της απόφασης του ΣτΕ, τότε αυτό σημαίνει ότι ΚΑΘΕ απόφαση μπορεί να προσβληθεί:
- δηλαδή οι προαγωγές και απολύσεις περίπου 1.335.000 μαθητών (που φοίτησαν στην εκπαίδευση το 2015-2016) θα μπορούν να ακυρωθούν από τον οποιοδήποτε αποφασίσει να κάνει αγωγή! Οπότε οι μαθητές θα πρέπει να γυρίσουν 2 χρόνια πίσω...
- δηλαδή οι περίπου 1.000.000 άδειες (κανονικές, αναρρωτικές, κτλ) που έχουν λάβει οι 135.000 εκπαιδευτικοί, θα μπορούν ακυρωθούν....
- δηλαδή ....

Για να δούμε.... Πλάκα θα ΄χε....

 
ekp/kos
09 Μάιος 2017 09:40

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ : Η ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ. ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ Δ/ΝΤΩΝ;
ΑΝ ΝΑΙ , ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .
ΜΗΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ,ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΑΝΕ : ΑΞΙΟΣ,ΑΞΙΟΣ, .....ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΖΕ ΑΝΑΞΙΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕΝΑΝΕ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΕΚΠΚΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.....ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;

 
loyk
09 Μάιος 2017 13:37

Στρατος πιο Συριζα "πεθαινεις". εκτιθεσαι!!!

 
rip
09 Μάιος 2017 15:23

loyk@πιο κεραμεως δεν υπάρχει....

 
rip
09 Μάιος 2017 15:25

ekp/kos;@ Άντε να σε δούμε .....

 
Στράτος
09 Μάιος 2017 16:14

@KM
Ειδικά το νομικό σου σχόλιο περί πιθανής ακύρωσης της προαγωγής και απόλυσης 1.335.000 μαθητών και επιστροφής τους "2 χρόνια πίσω" (που άραγε θα γυρίσουν?) με ξεπερνάει!!!
Εγώ σκέφτομαι μήπως το δικαστήριο αποφασίσει και την επιστροφή των μαθητών ηλικιακά δύο έτη προς τα πίσω εν είδει Μπέντζαμιν Μπάτον!!!

 
Γιώργος
09 Μάιος 2017 19:17

@ Στράτος ....
Εξαιρετικό σχόλιο!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.